dijous, 9 de maig del 2019

P de POESIA

Observa aquests poemes visuals, n'esculls un el que més t'agradi i el comentes seguint les passes següents:

1. Li poses un títol i dius el tema.
2. Descrius el que veus.
3. Expliques que significa per a tu.

Recorda que el comentari l'has de redactar en forma de text, per tant,  hi haurà connectors: per introduir el text, per afegir les informacions i per concloure´l.

Endavant amb P de Poesia!












47 comentaris:

  1. LES NOTES MUSICALS
    El que veiem en aquest poema visual es una partitura sobre un toca discos. També veig unes notes a la partitura a sobre un pentagrama.
    Per mi significa el que significa aquest poema visual és felicitat, ja que la musica m'ho transmet.
    Tot i això hem faltaria sentir el poema ja que podria apreciar més bé la musica.

    Pau Verdaguer Valés

    ResponElimina
  2. Jo he triat la segona imatge, ja que per mi era la més interessant i la que em transmetia més coses. El títol que l'hi posaria al poema visual seria "paraules clau" i el tema seria lingüístic, ja que en la imatge es pot veure una clau amb el que seria el pal, de ferro i el cap de munt fet amb lletres. En definitiva per mi la imatge significa com si la clau fos una eina per trobar paraules clau.

    ResponElimina
  3. Jo ho he escollit el primer poema visual. De títol li posaria DEIXA’T PORTAR. El tema principal seria que quan hi posem fil a un poema si ens deixem portar per les paraules o els sentiments pot sortir una poesia genial.
    Jo en aquesta imatge veig un braç d’un tocadiscs a sobre d’una partitura. Per mi això significa que el braç deixa fluir les notes de la partitura.

    Lucía Gassó

    ResponElimina
  4. Títol: La clau de l'abecedari.
    Tema: La comunicació és la clau.
    Descripció: En aquesta imatge veiem una clau on les seves serres són lletres de l'abecedari. Aquesta clau podrà obrir la porta o la caixa per crear poesies, contes, històries,... Les lletres també són necessàries per poder-nos comunicar, expressar,...
    Opinió:La comunicació és la clau (solució) a tots els problemes.

    ResponElimina
  5. Jo he triat la imatge 2 perquè la trobo molt curiosa.

    Títol: La clau de les lletres
    Tema: com entrar al mon de les lletres

    Primer de tot jo hi veig una clau en que les seves dents són lletres i això ha de significar alguna cosa, per mi significa que aquesta es la clau per obrir la porta o per entrar al món de els lletres i de la literatura i finalment aquesta clau la pot fer servir tothom que vulgui entrar en aquest món.

    Marina Bastian

    ResponElimina
  6. La clau de la poesia

    En aquest poema visual veig el que podria ser una clau de fa un anys, ja que les d’ara no tenen aquesta forma, però si ens fixem en la part del final de la clau, (o principi depèn de com es miri) veiem que no hi ha els pius que fan que la porta sobri, si no que el que hi ha és l'abecedari, el que pot significar que això no és una clau física, no es una clau que obra totes les portes per art de màgia, si no que es una clau abstracte que pots tenir o no la gran sort de tenir-la.

    Per a mi tot això significa que aquesta és la clau que obra una "porta" abstracte cap a la llengua i cultura catalana, perquè si en fixem bé, no hi ha la lletra ñ, per tant no pot ser el castellà, per a mi significa que és la clau que et dona accés a la cultura i a l’educació, privilegis que no tothom té desgraciadament.


    Albert Marín Blasco

    ResponElimina
  7. 1- La clau màgica. Una clau de la poesia.
    2- Veig una clau negra , que dalt de la clau i han paraules clares i senzilles, i un fons blanc.
    3- El significat que té per mi aquesta imatge es, que aquesta clau pot obrir totes les portes de la vida i uns fons blanc que significa la llibertat.

    ResponElimina
  8. Títol: La clau de la llengua.
    Que hi veig?
    El que hi veig en aquest poema visual es una clau. A la punta d'aquesta clau s'hi pot veure escrit l'abecedari, en aquesta imatge no s’hi veuen colors només es veu el blanc i el negre.
    Que significa per mi?
    Per mi questa clau no es una clau qualsevol, ja que m'imagino que es una clau màgica. És com un enigma de lletres que obra una porta, que ens porta cap a la llengua, les paraules, les lletres, els llibres... D'altra banda, penso que aquesta porta que obra una porta ens fa canviar de persona, canvia els nostres sentiments i pensaments sobre la llengua.

    ResponElimina
  9. IMATGE 1:
    - TÍTOL: Escoltem la música
    - TEMA: Música
    - DESCRIUS EL QUE VEUS: En aquesta imatge veig un braç de tocadiscs i una partitura.
    - SIGNIFICAT PER MI: Aquesta foto, no té gaire sentit, ja que un tocadiscs no toca un paper, però pot representar què estàs tocant la música amb el braç del tocadiscs.
    També pot representar les notes de la cançó que s’està ratllant amb el tocadiscs.

    MARTA SIDERA

    ResponElimina
  10. LA CLAU DE LES LLETRES
    Jo he escollit aquest poema visual(El segon) perquè crec que tothom ho pot interpretar d’una manera diferent i totes seran correctes. En el dibuix s’hi veu una clau que té com serra les diferents lletres de l’abecedari i per tant parla del món de les lletres, com entrar-hi, que es veu... Per mi, aquest poema visual vol ensenyar els diferents camins que pot tenir la vida. Tothom té unes habilitats i coneixements i tothom tira cap a llocs diferents perquè tots som lliures d'escollir el que volem.
    Personalment, crec que aquest poema visual és molt interessant i que et pot ajudar a veure la vida com realment és, un lloc ple de portes.

    ResponElimina

  11. La clau per obrir tots els llibres

    Principalment, en aquesta imatge podem observar una clau on a la part de la serra hi han diferents lletres de l'abecedari. Per mi significa que es una clau per obrir tots els llibres. Llibres de tota mena tan de matemàtiques, d’amor, novel·les... es a dir tots els llibres que existeixen en aquest món ple de coneixements.

    ResponElimina
  12. jo he triat la tercera foto.

    Jo crec que tracte sobre la censura de la llibertat d'expressió.

    Una arma que esta mig dibuixada i li falta el canyo es la paraula poesia comsi fos una arma.

    Es una manera de representar que les paraules poden fer tan de mal com una arma.

    ResponElimina
  13. Foto 2

    Títol: Quan ho veus tot
    Tema: Aquesta clau, obre la porta del món.

    Visualitzo que serà un poema sentimental del qual parlarà de coses bones que es poden trobar quan un mateix s'obre cap al món.

    Per a mi aquesta clau signifiquen les coses que et pots trobar quan t'obres al món i interactues amb altres persones. D’una banda, les bones com la felicitat, l’amor, estar acompanyat,
    sentir-te estimat... Però d’altre banda, les no tant bones com l’enyorança, l’angoixa, la ràbia...
    En conclusió, jo crec que obrir-te al món i a les persones és la millor cosa que pots fer perquè la majoria de sentiments que tens són bons, si, també es pot dir que n’hi ha algun de dolent però això ho provoquen els errors, i dels errors se’n aprén.

    ResponElimina
  14. PIANO AMB POESIA

    A mi m'agrada el primer perquè es molt original i a part perquè a mi m'agrada molt tocar el piano, jo hi veig notes de piano, alegria, també hi veig una mica de tristesa perquè només hi ha color negre, i m'agradaria mes amb colors mes alegres com el groc, el blau el verd...

    ResponElimina
  15. Sonoritat
    Veig una partitura amb una part de la màquina dels discs de vinil.

    Per a mi representa la música, que la música em fa poder alliberar els meus sentiments i les meves emocions. Depenent del meu estat d'ànim n'escolto d'un estil o d'un altre. També em serveix per desconnectar i passar temps lliure disfrutan amb la música.

    ResponElimina
  16. LA CLAU DE PARAULES
    eS VEU UNA CLAU QUE HI HAN PARAULES
    sIGNIFICA QUE ES UNA CLAU DE PARAULES PER FERSE AMIC DE LES PERSONES

    ResponElimina
  17. 1. La clau a la vida
    2. Veig una clau que en on hi ha d’haver amb el que s’hauria d’obrir el pany hi han les lletres de l’abecedari.
    3. Per mi això significa que a la vida el més important es tenir les paraules adequades per cada situació, quan les tinguis tindràs la clau.

    Ona Oliveda

    ResponElimina
  18. La ultima imatge, el títol es: Que sento?
    Veig moltes formes de veure'l, veig una font d’inspiració i d’amor.
    M’ha agradat molt aquesta imatge ja que et demostra que cadascú te una imaginació diferent i una forma de veure les coses.
    Podem veure a una persona penjada de la branca de la poesia això ens demostra que ni ha de molts tipus.

    ResponElimina
  19. Títol: La clau de les lletres.

    veig una clau on la punta de la clau son paraules per poder obrir el mon de la escriptura.

    per mi significa que per cada text que vulguis fer necessites unes lletres per tant tens que fer servir la clau de les paraules.

    ResponElimina
  20. UN NOU ABECEDARI.

    He escollit la segona imatge, ja que em sembla la més interessant i amb més sentit. Hi veig una clau, amb l’abecedari a la part d’obrir. Jo interpreto la imatge com la clau de una nova llengua , ja que amb l’abecedari a dalt, obre una nova llengua. Per tant, una sola imatge pot tenir molts significats, però jo en trec la conclusió de que és una nova llengua.

    ResponElimina
  21. -jan bartrina

    La musica es la clau

    La musica es la clau de la pesia

    1 foto: una partitura en un tocadiscs
    2 foto: una clau em paraules escrites
    3 foto: una pistola em la paraula poema

    per mi significa que la musica es la clau de la poesia, se capàs de matar per la poesia

    ResponElimina
  22. 2n poema:

    El títol que jo li posaria seria la clau de la imaginació,ja que per mi tracta de la clau cap a un text, un conte, una història. En aquest poema veig una clau, que està feta de lletres, que deu custodiar un gran tresor literari.

    Roger Font Arumí

    ResponElimina
  23. Llegir Música

    En aquesta imatge, podem observar que hi ha una partitura amb moltes notes musicals i moltes escriptures, i a sobre la màquina que redacta aquestes notes entre pentagrames.

    Per mi aquesta imatge significa que la música també té un llenguatge i es pot llegir. Personalment, jo sé llegir música ja que ho estudio, i la imatge em sembla que es vol reivindicar ja que ella també té dret a poder-se llegir.

    ResponElimina
  24. Records de la violència.
    As-veu una pistola que en la part de a davant diu escrit poema.
    Ami em sembla que explica que quan abans i havien les gerres dons feien poemes.
    Abdulay Trawally

    ResponElimina
  25. LA CLAU DE L'ABECEDARI

    Per a mi el tema va sobre l’aprenentatge de l’abecedari.
    Yo veig una clau relacionat amb l’abecedari, per a mi significa un tipus d'aprenentatge molt diferent, perquè crec que és com si t’ha estigues reptan que si vols aconseguir la clau has de saberte l’abecedari.

    ResponElimina
  26. Per començar, jo veig que significa que les paraules són importants per a tot.

    Ja que surt una clau amb les lletres de l’abecedari, em fa entendre que la clau està en les lletres i en les paraules, al igual que quan surt una pistola amb la paraula “poema”, em fa veure que el poema pot ser una arma letal.

    En conclusió, els poemes, les lletres, i les paraules poden ser la clau per a tot, poden ser una arma depèn de com t’expressi.

    ResponElimina
  27. LA CLAU DE LA POESIA

    Amb una sola ullada veig una clau amb diverses lletres, per mi aquesta clau significa que les lletres són la màgia per crear poesia, ja que sense elles no podriem crear les paraules.

    Martina Sala

    ResponElimina
  28. Jo he triat La segona foto,
    Títol: Les paraules
    Que hi veus? hi veig una clau on les dents estan fetes per paraules i lletres, sobre un fons blanc.
    Que significa per a tu? Per mi significa que les paraules poden obrir totes les portes i com que la clau esta sola en un fons blanc, puc dir que si tens paraules no necessites res més, ja que amb paraules pots obrir tot el que vulguis.

    ResponElimina


  29. La clau màgica. El tema es una clau de color negre.
    Veig un fons blanc, una clau de color negre hi ha dalt de tot de la clau veig l'abecedari.
    Per mi significa:
    Una clau que pot obrir totes les portes de la vida, els fons blanc que significa la llibertat i les lletres que signifiquen el dret de dir tot el que tu vulguis sense cap por de equivocar-te.

    Èric Rustullet pujol.

    ResponElimina
  30. LA CLAU A L'APRENENTATGE (Tema: Educació)

    A simple vista, el que s'hi pot veure clarament és una clau negra formada per una part pintada i una altra formada per les diferents lletres de l’abecedari: de la A a la Z.

    Simbòlicament, tothom pot pensar el que vulgui, ja que cada persona té un caràcter i una ment diferent a les altres. Però, per a mi, em representa que aquesta és la clau a la «porta de l’aprenentatge i la educació» perquè avui en dia, les lletres (i els números) són la base de la nostra educació.

    Martí Terradas Serra

    ResponElimina
  31. El poder del poema

    Veig el nom Poema amb la part final d'una pistola.

    Per a mi significa que el poema pot ser una arma molt poderosa. A més a més crec que la imatge ens vol dir que un poema pot ser molt extens ja que si sigues una arma les seves bales cabrien moltes en el carregador, bàsicament que poden ser moltes coses les que hi ha en un poema.

    ResponElimina
  32. La clau del cor del lector
    (amor)
    A la imatge que he triat, té una clau, que jo interpreto que és la clau per entrar a un cor. El que serien les dents de la clau, són lletres, per tant que la part especial d’aquesta clau és la part del principi, la que es posaria dins el pany del cor, així que és la part que més arribaria dins el cor.
    Per mi significa que amb ella, pots entrar a un cor de qualsevol lector, amb lletres, novel·les, poesies...

    Iona

    ResponElimina
  33. He triat la segona imatge, ja que es molt significativa,
    A continuació puc observar una clau que te lletres enganxades, per a mi significa, que la clau i les paraules, poden obri els portes del mon de la escriptura , i la poesia, i trobo que es molt significativa.

    Sibil·la Nájera

    ResponElimina
  34. 1ra imatge:
    LLEGIM MUSICA
    -El tema sobre aquesta imatge és sobre la musica
    -Jo veig una partitura de musica una mica difícil de llegir, i un braç d’un toca discos.
    -Per mi he posat llegim musica perquè:
    Una partitura per escoltar-la i opinar s’ha de llegir. A part d’això aquest braç de tocadiscos que surt a la foto, s’utilitza per llegir la musica d’un disc. Com que en la vida real és impossible que un braç de tocadiscos llegeixi una partitura, he pensat que aquesta poesia visual es podria veure des de aquí. Per tant crec que el braç de tocadiscos està llegint aquesta partitura i després la farà sonant

    Ivet Prat Badosa

    ResponElimina
  35. La clau que et transporta al mon de la poesia

    En aquesta imatge jo veig una clau antiga la qual la seva part que serveix per desbloquejar la porta està feta per l’abecedari. Crec que la persona que ha fet aquesta imatge vol representar que la part d'aquesta clau desbloqueja un mon de lectura i poesia,...
    També penso que és la clau que té el lector per poder descobrir nous mons a partir de la lectura, tanmateix es una clau màgica que només la poden tenir els lectors que llegeixen amb el cor.

    Joan Desoi

    ResponElimina
  36. Piano amb poesia
    Jo hi veig notes de piano, també hi veig una mica de tristesa perquè només hi ha color negre però a al mateix temps també hi veig felicitat perquè m’imagino la cançó d’aquest piano que la cançó es divertida i graciosa.
    Significa molt per mi perquè a mi m’agrada molt tocar el piano.
    Siro.

    ResponElimina
  37. LA CLAU DEL LLENGUATGE


    LA LLENGUA COM A COMUNICACIÓ:
    Veig una clau on la part que serveix per obrir la porta està escrit l’abecedari.
    En primer lloc, per a mi significa la clau que obre la porta a la llengua, a la cultura i a la comunicació i aquestes tres coses són la clau de l’aprenentatge, les relacions entre els humans i en definitiva de la vida.


    AGNÈS DE BOLÒS

    ResponElimina
  38. WESSAL EL OUARIACHI OUHAI
    1r- La clau de les paraules.

    2nt- Una clau que en la part que és per obrir hi ha tot l'abecedari.

    3r- Per a mi aquesta clau representa quan estàs enamorat i no saps què dir però finalment «la clau de les paraules» t’obra el cor i tots els teus sentiments però d’una manera molt més bonica.

    ResponElimina
  39. Silvestre lawson
    Les lletres t'obren el món

    Tema: La clau i el mon

    Jo veig una clau que al tros del pas hi han unes lletres que hi han totes les lletres de l’abesedari.
    El que significa per mi aquesta clau amb les lletres és una clau que t’obra el mon de les lletres, dels llibre.... també significa que t'obra al món dels sentiments felicitat, amocions, amor...

    ResponElimina
  40. Títol: La clau màgica. Tema: Tranquil·litat

    L'objectiu principal de la segona fotografia, és mostrar-nos una clau en forma d'abecedari, que exteriorment, em fa pensar que a l'hora d'escriure es necessita molta concentració, habilitat, paciència, però el més important són les lletres per poder-nos expressar.

    Per altra banda, interiorment, aquesta clau també significa el múltiple contingut de lletres que pots arribar a combinar en un text.

    Per a mi significa que de la mateixa forma que no pots obrir una porta sense una clau, tampoc pots escriure sense lletres, per tant, és la clau de l'escriptura.
    Aquesta fotografia em transmet molta confiança a l’hora de la comunicació, també tranquil·litat pel fet de tenir unes bones eines per redactar en qualsevol text o bé per parlar.
    Al ser una imatge d’una clau antiga, em fa reflexionar sobre antiguitat que poden arribar a conservar aquestes lletres.

    Jordi Puxeu

    ResponElimina
  41. Foto 2

    Títol: Quan s’obre el món.
    Tema: Va de les coses bones encara que dolentes també n’hi ha que et pots trobar quan t’obres al món i a les persones.

    Visualitzo: Les persones i el món es pot obrir a tu tant com tu cap a ell. Quan t’obres al món pots trobar molts sentiments.

    Per a mi, obrir-se al món significa molt, ja que pots descobrir diferents sentiments, tot i que per a persones pot ser complicat, quan ho aconsegueixen, tot els hi es més fàcils. Parlant dels sentiments, en pots trobar de diferents, d’una banda pots trobar els sentiments bons, com la felicitat, l’amor, sentir-se estimat, sentir-se acompanyat... Encara que per l’altre banda hi ha els sentiments no tant bons com l’enyorança, l’angoixa, la tristesa, la soledat...
    La conclusió que en trec es que quan jo veig una clau puc pensar que és per entrar en qualsevol lloc, en canvi si em paro a reflexionar, puc pensar que aquesta clau m’obra al món, a la cultura i a les persones.

    Bruna

    ResponElimina
  42. L’arma més potent
    En primer lloc, veig com un tipus de pistola, amb el canó que posa “poema” i el mànec de pistola.
    En segon lloc, per a mi significa que la poesia pot amb tot, és a dir, és més forta i potent la poesia que no pas qualsevol altra arma, que la poesia pot destruir imperis, perquè la poesia és cultura, i res pot contra la cultura.
    Finalment, m'agradaria acabar dient que qualsevol persona que s'enfronti contra la poesia, sortirà malparada, perquè si tu tractes bé a la poesia és dolça i bona, però si la tractes malament, és una arma mol potent i destructora de tot aquell que no faci o digui bona acció.

    ResponElimina
  43. Títol: La clau dels secrets
    Descripció: Jo veig una clau però la part de dalt a la dreta hi ha lletres sense sentit.
    Que significa per a mi: Per mi significa una clau que t’obre en un lloc ple de llibres i fulls.

    ResponElimina
  44. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  45. Títol: La clau dels secrets
    Descripció: Jo veig una clau però la part de dalt a la dreta hi ha lletres sense sentit.
    Que significa per a mi: Per mi significa una clau que t’obre en un lloc ple de llibres i fulls.

    Marc Corcoy

    ResponElimina
  46. La clau de les lletres

    veig una clau on la punta de la clau es veuen lletres


    per mi significa que es la clau que obra el mon de les paraules ja que sense aquest mon no podríem ni parlar ni escriure.

    Joel Rustullet

    ResponElimina
  47. NOTES
    NOTES DE LA VIDA

    Jo i beix notes musi-quals que per mi son notes de la vida perquè sempre a la vida tenim obstacles


    ahmed el haddioui

    ResponElimina