dissabte, 2 de març del 2013

... Més lectures!


EL meu cor es diu Àfrica de Victor Mora

La Júlia i la dona desapareguda de Manuel Valls

El noi del pijama de ratlles de John Boyne

Kulanjango. El viatge de l’aguila de Kill Lewis

L’impostor de Manuel L. Alonso

Cançons per la Paula de Blue Jeans

Diari del Greg. El Rodrick mana de Jef Kinney

La llegenda del rei errant de Laura Gallego García

La clau secreta de l'univers de Lucy Hawking

Segon Trimestre  d' Àngel Burgas




22 comentaris:

  1. L’impostor amb l’autor Manuel L. Alonso amb l’Eduard que té uns setze anys que es queda orfe i viu amb els seus tiets i ells decideixen que l’Eduard visqui amb el seu tiet Miquel que viu a Mallorca. Un dia l’Eduard agafa les maletes i se'n va a Mallorca agafant un avió sol. Arriba al seu destí i en Miquel l’espera a l’entrada de l’aeroport. Ell s’havia que en Miquel era un home ric i que no li faltaven els diners i tenia moltes ganes de saber on era la seva oficina i com es guanyava la vida. Es van establir al seu piset i es va instal•lar a la seva habitació.
    Quina seria la seva feina? Que li passaria a l’Eduard? Tindrà problemes o no? Esbrina-ho llegint-lo i no te'n separis perquè hi ha misteris a cada moment. Viu l’aventura acompanyat de l’Eduard i en Miquel i no t’avorriràs ni us sol moment. És un llibre en què l’Eduard haurà viscut una lliçó per a tota la vida!

    MARC PUIGVERT FEIXAS

    ResponElimina
  2. Valerie Katimi Varela6 de març del 2013, a les 2:58

    La Júlia i la dona desapareguda

    Prepareu-vos, lectors, ja que arriba un llibre interessant, intrigant i ple d'aventures, “La Júlia i la dona desapareguda”. Amb aquest llibre resoldreu amb la Júlia tots els misteris i els problemes que se li presenten.
    Us el recomano, és un llibre genial!

    Tracta sobre una nena, la Júlia, que és a casa un amic i veu com assassinen a una dona. Descobreix que la dona és una famosa actriu nomenada Sílvia, i que l'ha mort el seu marit, David Auserón. Ella intentarà fer tot el possible perquè els policies la creguin i perquè David Auserón vagi a la presó.
    Tot canvia quan, a les noticies, apareix el cos mort de la Sílvia, trobat a prop de Puigcerdà. La Júlia recorda que, el director de cinema Solana, vivia a prop d'allà i decideix anar a veure'l. Ella no sap tot el que descobrirà a allà, i menys el que podria li passar...

    Què passarà?

    Qui serà l'assassí?

    I la Júlia, que descobrirà?

    Llegiu el llibre si voleu saber l'inesperat final!

    Valerie Katimi Varela

    ResponElimina
  3. Hola, sóc la Paula Zanchi de 1ESO B. El llibre que us recomano llegir és “La clau secreta de l'Univers” de Lucy i Stephen Hawking. És un llibre molt interessant sobre en George que coneix a l'Annie, una noia que va a la seva classe. En George és un noi que no té gaires amics i per sort coneix a l'Annie. L'Annie és una noia que el seu pare és austronauta. Però com fa per anar a l'espai? Ho fan a través de l'ordinador més potent del món: En Cosmos. Un dia l'Annie convida en George a casa seva per fer un viatge espaial. Quan estaven a l'espai, sorgeixen alguns problemes fins que el pare de l'Annie, l'Enric, els salva. Aquest llibre també et dóna informació sobre l'espai: els planetes, nebuloses, asteroides, cometes,etc. Peró el més important del llibre són els forats negres. Com es formen? On es troben? Es pot sortir d'un forat negre? Si vols saber tot llegeix aquest llibre.

    ResponElimina
  4. LA JÚLIA I LA DONA DESAPAREGUDA

    Era una vegada una nena que es deia Júlia que sempre anava a estudiar a casa d’en Kike un company de curs. En Kike està enamorat de la Júlia però ella passa d’ell totalment. Un dia la Júlia observa per a la finestra un crim, un home mata a la seva dona. El primer que va fer és explicar el que havia vist als seus pares, en aquells moments els seus pares no es portaven gaire bé i els pares comentaven entre ells el que s’havia inventat perquè li fessin cas. La veritat és que ningú li feia cas excepte una seva amiga i en Kike .
    Van intentar observar més coses d’aquell home i van anar a la policia, tampoc se la van creure però li van anar a fer preguntes amb el sospitós. Ho va negar tot i van decidir entrar a casa seva sense el seu permís!!! Es van trobar un missatge al telèfon que els hi deia alguna cosa de la Sílvia.
    van saber que la Sílvia era actriu i que estaven practicant una obra que feria . Van anar a trobar el noi de la discogràfica que havia firmat la Sílvia i van anar a parlar. Cap de poc es va descobrir qui va ser l’assassí.
    El final, si el vols saber agafa el llibre i comença’l a llegir que t’agradarà molt!!!
    Pau Vila Llorà

    ResponElimina
  5. LA JÚLIA I LA DONA DESAPAREGUDA

    Vols un llibre ple d'aventures?
    T'agraden les intrigues?
    Doncs no et perdis el llibre “La Júlia i la dona desapareguda”!
    Va d'una nena anomenada Júlia, que presencia l'assassinat d'una dona, i descobreix que la difunta és una famosa Actriu, la Sílvia, i el presumpte assassí és el seu marit, David Auserón.
    La Júlia haurà de convèncer la policia, de l' assassinat que ha presenciat, i demostrar que el que ha vist és veritat. Les coses es compliquen quan a les notícies surt el cos de la Sílvia prop de Puigcerdà on havia de gravar la seva pròxima pel·lícula, amb el director Solana, un tipus estrany i sospitós....la vida de la Júlia corre perill.
    T'imagines el final?
    Segur que no, ja que és inesperat i molt sobtat!
    Si us agraden les aventures no us perdeu aquest llibre, us encantarà!

    AUTOR: Manuel Valls.

    Aina Foguet Noguer

    ResponElimina
  6. La Júlia i la dona desapareguda

    Per fi. He acabat el llibre. Quin descans, quin misteri. OOh!! Aquest llibre amb la Júlia, que té catorze anys, veu que no és hora d’enamorar-se; l’enamorament i la gelosia no és bo per ningú, però tothom li agrada algú a la vida real, que després es transforma en una aventura. La Júlia no es vol enamorar, però si posar-se en embolics i tenir moltes aventures perilloses amb l’assassí. És trepidant. La Júlia pot contemplar com una home mata a la seva dona, quina aventura!! L’assassí es declara innocent, però com acabarà... La Júlia morirà??? Què passarà??

    Autor: Manuel Valls
    Jordi Morera Fluvià

    ResponElimina
  7. El meu cor es diu Àfrica

    El llibre que he llegit es diu: El meu cor es diu Àfrica de Víctor Mora
    La història és molt interessant i intrèpida. Hi ha moments d’amor, d’emoció, d’intriga....
    La meva part preferida, és quan en Toni coneix nous amics, i perd la por.
    El llibre explica....
    En Jackson, en Sivilles i en Toni, treballen en una companyia que es dediquen a rescatar avions perduts i estavellats, són els valents que viatgen millers de quilòmetres per arribar a Àfrica.
    En mig de la selva africana, en Sivilles i en Jackson són segrestats per un grup de dolents.
    En Toni, s’escapa, i haurà de demanar ajuda el més ràpid possible.
    En el camí de la recerca d’ajuda, es farà nous amics. I trobarà una noia molt especial....
    Una aventura intrèpida!
    Bin Huang

    ResponElimina
  8. Hola, sóc en Ferran Delgà de 1r ESO B i he llegit el llibre “La llegenda del rei Errant” de Laura Gallego García.

    Un príncep amant de la poesia, convoca un certamen al seu regne anomenat Kinda, per demostrar al seu pare que és el millor poeta del regne i pot anar a competir al certamen d'Ukaz i posar el seu nom amb lletres d'or a l aporta del regne.

    En el transcurs del certamen, però, puja a l'escenari un vailet menut. Comença la cassida i en resulta el guanyador. El seu mestre és el seu pare, que se li atribueix un sac ple d'or.
    Aquesta escena es repeteix tres anys més, fins que el príncep enrabiat, imposa obligatòriament ordenar tot un arxiu de la història d'Aràbia i teixir una catifa.

    Aquell home acaba el treball de l'arxiu, però el príncep li diu que faci una catifa que resumeixi tota aquella història de l'arxiu.

    Aquell treball era impossible que un home l'aconseguís, tot i així, el teixidor de catifes va treballar i treballar fins a morir.

    Tres lladres roben la catifa, i el príncep, es lamenta de la mort d'aquell artista i es proposa aconseguir que la catifa estigui en les seves mans, perquè era l'única cosa que podia fer per no lamentar-se de la mort d'aquell pobre i innocent home. Durant la recerca de la catifa coneix a molta gent. Però, aconseguirà la catifa? Podrà tornar a saber viure?

    Llegiu el llibre i ho descobrireu.

    ResponElimina
  9. Kulanjango, el viatge de l'àliga de Gill Lewis. Editorial cruïlla.

    Aquest llibre se situa a Escòcia. En Callum, el protagonista, es fa amic d'una nena, anomenada Iona, que té un secret amagat.
    Un dia la Iona li explica amb en Callum, el seu secret. Aquest era que hi havia dues àguiles pescadores, al llac de la finca. Ell va prometre que no ho diria a ningú. Un dia van quedar bocabadats perquè es van trobar tres ous al niu de les àligues, però al final només en va sobreviure una d'àliga. Ells van patir molt per les àligues, perquè estaven en perill d'extinció, i per la zona hi havia molt caçadors furtius . Era setembre i les àligues tenien de emigrar cap Àfrica, com que en Callum i la Iona volien saber com estava l'àliga cada dia, li van posar un transmissor a l'esquena perquè així cada dia podrien saber on es localitzava, aquella era una femella i es deia Iris. Durant aquest viatge que farà l'àguila, hi haurà diferents aventures i totes l'ajudaran per poder saber si ha arribat a l'Àfrica i si està preparada per tornar a Escòcia; gràcies als missatges que li emet la Jenaba des d'un hospital d'Àfrica.

    Si us voleu endinsar en aquesta aventura, llegiu aquest llibre i el final sabreu que li passarà a l'àliga. Crec que us agradarà molt, perquè també s'hi observa la tristesa, confiança , respecte i amistat cap als animals i a les persones.


    Pol Vila Duran

    ResponElimina
  10. Hola, sóc en Gerard Güell de 1ESOA, i he llegit un llibre anomenat diari del Greg: El Rodrick mana de Jeff Kinney.
    El llibre explica la vida del Greg en forma de diari, parla de les batalles entre germans, sobre tot en el Rodrick, el germà gran del Greg.
    És un llibre molt bo perquè és de comèdia i d'aventura de supervivència a casa seva. Té molts problemes com ja ens té acostumat aquesta col·lecció de diari del Greg. El germà petit en canvi fa la vida impossible gràcies a que els seus pares estan bocabadats d'ell.
    Llegiu-lo és molt divertit i fa que us ho passareu molt bé!

    ResponElimina
  11. L'IMPOSTOR

    Eduard, un noi adolescent, queda orfe de mare i de pare i va a viure amb el seu oncle. El seu oncle és un home ric, però en realitat és un carterista que es dedica a robar, estafar i enganyar a la gent, com quan fan veure que una casa abandonada es seva. L'oncle viu sense preocupacions. El noi intenta convèncer el oncle per canviar el rumb de la seva vida, però no ho aconsegueix. Al final, el noi coneix a una noia i farà tot el possible per a seduir-la...
    És un llibre molt interessant i intrigant, a mi m'ha agradat molt. Crec que és un dels llibres més macos que he llegit i el recomanaria a tots els lectors que els hi agradi la intriga.

    JÚLIA PUIGVERT

    ResponElimina
  12. Pau Vilanova Corrales.3 d’abril del 2013, a les 2:11

    LA JÚLIA I LA DONA DESAPAREGUDA


    La Júlia, és una noia de catorze anys, va a casa del seu amic Kike per estudiar.
    Una tarde, va mirar per la finestra i li sembla haver vist un assassinat!

    A partir d'aquí, el llibre es fa interessant pel fet d'haver-hi molta acció amb diferents personatges, molta intriga, hi ha una mica de tot, por, riure...

    Al final es descobreix l'assassí i s'aprèn una moralitat:
    Les coses no sempre són el que semblen i no sempre semblen el que són.

    Llegeixe'l, val la pena!

    Pau Vilanova.

    ResponElimina
  13. La Júlia i la dona desapareguda de Manuel Valls

    La Júlia és una noia molt normal però d'un dia a l'altre li canvia tot.
    Un dia... quan estudiava a casa d'en Kike un seu amics, des de la finestra va veure com un home “estrangulava” a la seva dona, la Júlia es va espantar molt i durant uns dies van vigilar des de la mateixa finestra. La Júlia va decidir anar a explicar-ho a la policia. La policia se la va mig creure i va anar a casa del presumpte assassí; van parlar amb ell i semblava molt natural, que no amagués res. Durant aquells dies havien passat moltes coses, fins que van decidir entrar a la casa de l'assassí. Dins no hi van trobar res, tret de un missatge al contestador que deia: On ets Sílvia? Fa hores que t'esper-ho. Van decidir trucar en aquest número per comprovar qui era. Era un director de
    cine nomenat Lluc Solana. Van parlar amb ell fins que van acordar que el dilluns al mati la Júlia i la Mireia una seva amiga, agafarien el primer tren en direcció Puigcerdà. A l'estació una vegada van arribar en Solana les esperava, les va portar a casa seva i allà... Van descobrir moltes coses.

    Estel

    ResponElimina
  14. EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES de John Boyne

    Era un nen que es deia Bruno que viva a Berlín amb la seva família, el seu pare era un gran soldat. Però un dia van haver de marxar a Out-With per feina del seu pare. En Bruno odiava aquell lloc perquè era molt lleig i no hi havia comparació amb la casa de Berlín. Ell tenia molta curiositat perquè des de la seva habitació podia veure una gent que anava vestida amb un pijama de ralles i estaven rodejats per una gran reixa, per això un dia va decidir anar investigar, a fer una exploració, va caminar durant una hora fins que es va trobar un nen en Shmuel. Ells es van fer amics fins que un dia... PASSA UNA COSA TERRIBLE!

    És un llibre fantàstic ja que hi ha moments emotius i tristos, que t’arriben a tocar el cor i també n’hi ha de divertits. Fins i tots moment que et fan patir. No és una fantasia, està basat en la realitat i podreu saber el que passava a la segona Guerra Mundial.

    Laura Serra

    ResponElimina
  15. -EL meu cor es diu Àfrica:

    Jo crec que es un llibre molt bonic perquè té molt misteri, ja t'enganxes des del principi, perquè ja hi ha un misteri equivalent a com si estiguessis per a la meitat del llibre. És un llibre molt bonic en que hi ha acció i fins hi tot una història d'amor. Tot comença quan per un encàrrec han d'anar al mig de la jungla africana, però tot això és un esquer per atreure l'avio i poder segrestar els pilots. Però l'Antov es queda sense combustible i els bandits segresten els pilots però un noi aconsegueix escapar i es troba amb una noia i s'enamoren a l'instant. Una història plena de aventures i perills els espera...
    - T'HI ATREVEIXES???
    -MARC FONT ARANDA .

    ResponElimina
  16. El noi del pijama de ratlles, de John Boyne

    Hi havia una vegada un nen anomenat Bruno, que vivia amb els seus pares, la seva germana i els criats de la casa en un mansió de Berlín. El seu pare tenia una feina molt important. A causa d’això van haver de marxar de Berlín per anar a viure a Out-With. Aquest lloc no li agradava gens a Bruno.
    Un dia Bruno, explorant, va conèixer un nen de l’altre costat de la xarxa. Es deia Shamuel. Cada dia Bruno li portava menjar, però un dia Shamuel li va explicar que havia perdut al seu pare i li va demanar que l’ajudés a buscar-lo. Bruno va entrar a l’altre costat de xarxa, però un grups de soldats els van acorralar i... El final està escrit al llibre, us el recomano, perquè té molta intriga, sentiments, parts tristes i parts alegres.

    Mireia Vila

    ResponElimina
  17. La Júlia i la dona desapareguda
    La Júlia no és una adolescent exactament normal perquè sempre està relacionada amb assassinats, robatoris,...
    Un dia ella va a casa d’un seu amic, en Kike, perquè l’ajudi amb les mates però ella, per error presència que una dona és estrangulada pel seu home. La Júlia, es disposa a anar a la comissaria però el sergent Núñez, un policia que sempre la creu, està malalt i en el seu lloc hi ha un novell que no se la creu. Llavors ella actua per si mateixa i truca a una seva amiga, la Mireia, i juntes amb l’ajuda d’en Kike van anar a inspeccionar la casa del presumpte assassí. A casa d’aquest hi troben un missatge d’un director de cinema, Lluc Solana, amenaçant a la dona, la Sílvia Molina, que no s’havia presentat al càsting i que si no s’hi presentava la despatxaria. La Júlia dubta de si realment ha estat el marit de la Sílvia, en David Auresón, qui l’ha matat. Però per error borra el missatge del contestador en el que en Solana havia dit un número de telèfon. Per sort ella se’n recorda i decideix trucar-lo, per comprovar si realment ha estat el marit qui l’ha matat, i hi queda un dia. Les circumstàncies canvien totalment quan la Sílvia apareix per les notícies i diuen que ha caigut per un barranc a prop de Puigcerdà però que ha mort per estrangulament.
    Què passarà? Realment ha estat el marit o un altre home? Què els hi passarà a la Mireia i a la Júlia?
    Cristina Bassols

    ResponElimina
  18. El meu cor es diu Àfrica

    El que em va agradar més d’aquest llibre, és la barreja d’acció, aventura i temor.
    Tot un llibre que val la pena llegir.
    L’aventura d’un avió segrestat, i dos nois conegut pel fet de trobar un mico. Uns animals robats, dos hostatges i un noi encarregat de salvar-los de les mans d’uns contrabandistes.
    Una aventura inimaginable, amb valors de seguretat, astúcia i molta valentia.
    Una història que no et pot faltar!


    Marta Hubach

    ResponElimina
  19. La Júlia i la dona desapareguda de Manuel Valls

    Primer de tot, crec que la idea general d'aquesta narració està molt ben pensada.

    La Júlia és una noia de catorze anys, que ha anat a estudiar a casa de un company d'escola, que es diu Kike. Tots les noies li van al darrera ja que és molt “guapo”.

    Mentre la Júlia està mirant per la finestra, veu que una parella s'esta barallant, i veu com l'home estrangula a la dona, s'espanta molt, però ningú se la creu, i com que altres vegades també ha denunciat coses a la policia, i cap era certa, no ho vol dir a ningú que no sigui en Kike o la Mireia.

    Té alguns problemes per trobar el policia que busca, i al final té d'anar amb un que acabava d'arribar al cos de policia. Interroguen al principal assassí, i els hi diu que estaven assajant, i veuen que ell pot ser que ho sigui, després investiguen, i veuen que també algú altre hi està involucrat.

    Qui serà l'assassí? Realment era un assaig?

    Roger Capdevila Cullell

    ResponElimina
  20. El noi del pijama de ratlles, de John Boyne.

    L’amistat verdadera, entre dos nens, no entén de races, ideologies, religions, ni polítiques.
    El llibre ens porta fins a la segona Guerra Mundial, i l’horror nazi. Un nazi amb un càrrec molt important, és traslladat al camp, en una casa al costat d’un camp de concentració, juntament amb la seva família. El fill petit de la família, en Bruno, avorrit de no tenir cap company per jugar i tancat dins la seva habitació, veu per la finestra, un grup de gent, vestits tots iguals: amb un pijama de ratlles.
    Bruno, amb la curiositat d’un nen de 9 anys, decideix investigar qui és aquella gent. Un dia, s’escapa de casa i va caminant, fins on hi ha aquelles persones. En arribar, darrera el filat, veu un nen amb cara trista, més o menys de la seva edat, assegut de cames creuades. Bruno, comença a parlar amb ell. A partir d’allà, Bruno i Shmuel, es fan molt amics, i entren els dos junts a l’altre banda del filat...
    Endinsat en aquesta novel•la i descobreix el seu sorprenent i inesperat final.

    Marta López

    ResponElimina
  21. Segon trimestre de Àngels Burgas

    La Martina no té pensat tornar a reunir al club (després del que havia passat el trimestre anterior...). Però tot i així tornen sota la cistella com cada hora del pati del trimestre anterior. Una nit que la Martina passava per davant de l'escola va veure una llum, amb persones a dins. Estava clar que era un misteri per solucionar amb el club! Reben notes amenaçadores, nou membres entre al club, robatoris i grans enigmes per descobrir i desxifrar...
    Una nena que és diu Pajarica té pensat fer tot el que sigui possible per entrar al grup.
    Una emocionant història sobre un club que no para mai quiet! És emocionant, divertida i sobretot plena d'enigmes!
    Llegeix-lo!!

    Neus Juanola 1ESOB

    ResponElimina
  22. Cançons per a la Paula - Blue Jeans
    Qui ès que mai no té dubtes? La Paula creu que ella no els tindrà, no quan coneix a l’Àngel. És el noi dels seus somnis, del qui ràpidament s’enamora; simpàtic, llest, atractiu, divertit... tot i que tingui cinc anys més que ella. Però llavors, per una coincidència molt divertida, coneix a l’Àlex; és romàntic, divertit, somiador i molt sexy. De cop, sembla que tot va en contra de la Paula, i mil preguntes inunden el seu cap, confonent-la i desorientant-la. Com és que l’Àngel és tant amic de la Kàtia, la cantant més famosa del moment? Fins a on estaria disposada a arribar per amor? Li agrada realment l’Àlex? Tot això i més es desvetlla al grandiós final d’aquest llibre, que ha fet a mil•lions de persones no pestanyejar fins al final del llibre, enganjantse per la web o per paper, i que ja té la seva pròpia banda sonora. Fresca, divertida, sencilla i actual: us encantarà!

    Paula Bassets Bosch

    ResponElimina