dilluns, 29 d’abril del 2013

A 1r d'ESO continuen les lectures!

Pareu atenció als comentaris dels vostres companys de 1r, segur que si els llegiu tindreu moltes ganes de saber que més passa .... a les novel·les.

Engesca't a llegir amb nosaltres!!!



16 comentaris:

  1. Jo he llegit el llibre “La Júlia i la dona desapareguda” de Manuel Valls

    És una historia plena de aventures, suspens i moltes coses més. Que va d'una nena anomenada Júlia que està a casa d'en Kike el seu amic per estudiar. I veu per la finestra com un assassí mata la seva dona després de discutir una estona.

    Ella ho explica tot els seus pares però no la volen creure ni, la policia vol creure la Júlia.
    Quan el cos de la dona assessinada surt a tele les coses es compliquen.......

    Vols saber que passarà?

    Qui serà l'assassí?

    I que passarà a la Júlia?

    Com acabarà aquesta aventura?

    Tindrà un final feliç o no?

    Només hi ha una resposta per a totes aquestes preguntes LLEGIR EL LLIBRE.

    Per a: Arshdeepkaur

    ResponElimina
  2. La Júlia i la dona desapareguda de Manuel Valls

    Espero que el llegiu, perquè una vegada ja l’has començat ja no vols parar.

    Un dia la Júlia va a casa d’un seu amic, en Kike, perquè l’ajudi amb els deures. En Kike marxa un moment a baix perquè sonava el telèfon. Però ella, veu per la finestra la presència d'una parella que se estaven barallant, i de sobte l’home estrangula a la dona. La Júlia, es disposa a anar a la comissaria però el sergent Núñez, un policia que sempre la creu, està malalt i en el seu lloc hi ha un novell que no se la creu. Llavors ella actua per si mateixa i truca a una seva amiga, la Mireia, i juntes amb l’ajuda d’en Kike van anar a inspeccionar la casa del presumpte assassí. A casa d’aquest hi troben un missatge d’un director de cinema, Lluc Solana, que va assassinar a la dona, la Sílvia Molina, que no s’havia presentat al càsting i que si no s’hi presentava la despatxaria. La Júlia dubta de si realment ha estat el marit de la Sílvia, en David Auresón, qui l’ha matat. Però per error borra el missatge del contestador en el que en Solana havia dit un número de telèfon. Per sort ella se’n recorda i decideix trucar-lo, per comprovar si realment ha estat el marit qui l’ha matat, i hi queda un dia. Les conseqüències canvien totalment quan la Sílvia apareix per les notícies i diuen que ha caigut per un barranc a prop de Puigcerdà però que ha mort perquè algú la estrangulat.
    Què passarà? Realment ha estat el marit qui l’ha matat? Què els hi passarà a la Mireia i a la Júlia?

    Espero que el llegiu, i si el llegiu no us penedireu!!!!

    Íngrid Cantalejo

    ResponElimina
  3. LA JÚLIA I LA DONA DESAPAREGUDA

    Manuel Valls

    Un dia la Júlia va anar a casa en Kike a fer deures, però ella va mirar per la finestra i va veure que a davant de casa d’en Kike estaven estrangulant una noia. Ella es va espantar molt i ho va estar explicant a tothom però ningú s’ho creia, quan va arribar el mati se’n va anar a comissaria i ho va explicar, van anar a casa de David Auserón, ell els hi va explicar que estaven assajant per una obra que feia, el Senyor Vargas el policia s’ho va creure però la Júlia no. Van estar moltes nits vigilant i tenint por d’en David Auserón, un dia quan en David Auserón estava fora de casa van decidir entrar a casa seva per veure que passava, Va veure com tenia missatges d’en Solana el director de cinema, La Júlia i la Mireia la seva amiga que havia vingut a dormir uns quants dies a casa seu van trucar amb en Solana que havien de venir a Puigcerdà per parlar d’això de l’assassinat que havia passat... el diumenge abans de anar a casa d’en Solana van sentir per la tele que havien descobert el cadàver de la Silvia Molina.
    Ella estava molt intrigada per qui l’havia matat, haurà estat el seu marit, ell deia que no, sinó qui haurà estat?
    Aquest llibre està molt bé, no pots parar de llegir-lo perquè vols saber qui ha estat l’assassí, si vols aventures llegeix aquest llibre.

    Pau Tarrés Fluvià.

    ResponElimina
  4. Bones, jo m’he llegit el llibre de “La Júlia i la dona desapareguda” , de Manuel Valls.
    Aquest llibre trobaràs que és divertit, intrigant, viuràs moltes aventures i tindràs moltes experiències a través d'ell!
    Tracta sobre una noia que es diu Júlia, que un dia es troba a casa d'en Kike, un amic seu. En Kike està colat per la Júlia tot i que ella no li fa gaire cas. Per la finestra de l'habitació d'en Kike, la Júlia pot observar com un home estrangula a una dona, queda totalment parada. En aquest llibre la Júlia s'ocuparà de que tan els policies, com els seus pares i amics la creguin i resolguin el crim.
    Un del policies i la Júlia decideixen anar a interrogar a el suposat assassí segons la Júlia. L'assassí ho nega tot i diu que ell i la seva companya són uns actors. El policia i la Júlia marxen tot i que la Júlia no es queda del tot tranquil•la fins que quedi resolt. Havia transcorregut força temps, i descobreixen a l’assassí. El cos de la noia va ser trobat a les afores d’una carretera vella, de terra, i finalment...
    Hauràs de llegir el llibre i descobrir què passa!
    Aconseguirà la Júlia que els seus pares tinguin més confiança en ella, i no pensin que tot el que diu són tonteries?
    Aconseguiran atrapar a l’assassí?
    Què més succeirà?
    Us agradarà molt el llibre per a aquells que sigueu interessats, us vagi l'intriga, el misteri i la por! us el recomano!

    Paula Corredera Sánchez

    ResponElimina
  5. Diari del Greg ( el Rodrick mana)
    Autor: Jeff Kinney
    Hi havia una vegada el Greg que feia molts anys que tenia un diari, un dia se’n va anar cap a l’escola i el seu germà en Rodrick va veure un diari a la tauleta d’en Greg, el va començar a xafardejar i va veure totes les coses que apuntava en Greg , va tornar de l’escola i va veure que el seu germà li havia agafat el llibre, es va enfadar tant que va dir que no compraria mai més un diari.
    El estiu següent la seva mare, li va comprar un altre diari, però é s clar ell no li podia dir que no perquè la seva mare s’enfadaria molt, a partir de aquell diari...
    Va haver de posar totes les malifetes que li feia el seu germà, quan anava a les classes de natació... El seu germà no parava de fer malifetes amb ell, estava tip que li fes bromes pesades, com per exemple quan tornava a les classes d’estiu el seu germà l’anava a buscar 1 hora després i clar ell es congelava del fred que feia.
    Vos saber quantes bromes fa el seu germà?
    En Greg se’n sortirà de desfer-se del seu germà?, o ell si tornarà?
    Aquet llibre és molt divertit perquè el seu germà no li para de fer bromes, i bromes que fan molt de riure. Et recomano aquest llibre perquè és molt creatiu, demana’l ja!!!

    Francesc Diaz

    ResponElimina
  6. La Júlia és una nena de 14 anys que é una amiga que es diu Mireia, tot comença a la casa d'en Kike. En Kike és un noi de la seva classe que estima a la Júlia, mentre en Kike baixa la Júlia es queda a la habitació, mirant per la finestra veu un home que està escanyant a una dona. Se'n va a casa seva i li diu als seus pares però ells no la creuen així que ella al matí abans d'anar a l'escola se'n va a la policia a parlar amb el sergent Nuñez però no hi és i li toca parlar amb un noi que la fa un embolic, arriben a un punt i van a casa de l'assassí però no hi ha res sospitós. Després amb la Mireia queden i comencen a investigar sobre el crim. Encara que la Júlia està segura que ha estat ell. D'aquí elles trobaran pistes... Descobriran qui l'ha matat o no l'ha matat... És tot un misteri!
    Jo crec que ha estat genial i molt misteriós i com els llibres de misteri m'encanten aquest m'ha encantat. És misteriós i amb complicacions és un llibre perfecte per mi, recomano que el llegiu és molt misteriós i divertit. Jo el que faig sempre és que paro de llegir i reuneixo les pistes al cap i vaig seguint. Llegiu-lo!

    Samantha Plaza

    ResponElimina
  7. Jo he llegit el llibre '' El meu cor es diu Àfrica '' de Víctor Mora.

    És un llibre molt misteriós, ple d'aventures. Hi ha aventures d'avions.
    I també hi ha una història d'amor. Una història d'amor amb molt divertida! Pel fet que els protagonistes es troben per un mico.

    I amb l'equip és més que divertit rescatar els avions .

    Segur que t'agrada! Llegeix-lo i descobreix com es troben els protagonistes.

    Què vols saber el final?, és molt maco amb un cançó ''Wild Flowers'' de Dolly Parton.

    Descobreix-la història!

    Anchal Sharma

    ResponElimina
  8. La Júlia i el cas de la dona desapareguda
    Autor:Manuel Valls

    La història comença quan la Júlia està a casa d'un amic i mentre ell estava a un altre lloc ella mira per la finestra i presencia un assassinat. Ella li explica això al seu amic però ell no creu el que l'hi explica la Júlia així que ella marxa a casa i els hi explica als seus pares que es pensen que es una altra història que s'ha inventat per cridar l'atenció. Ja que últimament el seu pare que es metge gairebé mai no els veu. Al final ella s'enfada i el seu pare la consola. L'endemà la Júlia va a la comissaria, però per desgràcia el cap de la comissaria està malalt i ell a part del seu ajudant és l'única persona que el pot creure, per substituir-lo l'alcalde va decidir que el seu fill que vol ser policia fos el cap de moment. Peró no era molt intel·ligent i l'assassí el va enganyar fàcilment. Desprès d'uns dies és troba un cadàver que surt per les notícies i en el que es veia clarament que el cos es el de una dona. Què passara? L'assassí escaparà del poble o l'arrestaran? El motiu serà només
    per un discussió o hi ha un altre motiu?

    TOT AIXÓ EN: LA JÚLIA I EL CAS DE LA DONA DESAPAREGUDA

    El llibre és molt interessant mai no saps com es pot acabar tot depenia de les proves que aconseguiria la Júlia. És molt difícil deixar de llegir el llibre i des de que l'he començat a llegir no podia dormir per la intriga que s'hem quedava després de llegir el llibre. Aquest llibre si el tingués que puntuar del 0 al 10 l'hi posaria un 15 fàcilment. Si t'agrada els llibres policials aquest es el teu llibre.
    Andrei Ilie Tolos

    ResponElimina
  9. EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES
    John Boyne

    Començava amb un nen que, per feina del seu pare, s’havien de mudar de Berlín i anar-sen a viure el que Bruno anomenava Out-With. Allà Bruno s’avorria molt i mirava des de la seva habitació el que feien els veïns, i de tant en tant hi havia un militar que anava a veure el seu pare.
    En Bruno no sabia el que passava en la realitat i només veia a gent vestida amb la mateixa roba, ell deia, que eren pijames de ratlles. Quan de sobte surt de casa seva i coneix amb en Shamuel, un noi jueu amb el que es fa amic, i poc a poc s’adona que Shamuel estava tancat en un camp de concentració. Tampoc s’adona que és Polònia i el que l’hi està passant amb en Shamuel i dels horrors que passen a dins del camp de refugiats.
    Què farà en Bruno, què li passarà amb en Shamuel.

    A mi aquest llibre m’ha agradat molt, per la intriga que donava saber que passaria, com es comportarien i què dirien. Deia el que realment va passar en aquells anys tan difícils del nazisme.

    Pere Hubach

    ResponElimina
  10. L'impostor
    Autor: Manuel L. Alonso
    És un llibre molt bonic, t'ensenya una lliçó, el recoman-ho!
    Tracta sobre un nen que es diu Eduard, ell té 16 anys i ja és orfe, ell viatja fins a Mallorca on viurà amb el seu oncle, ja que la seva família deia que era molt ric. Al arribar, es troba amb el seu oncle Miquel, aquest ja no és tan ric com tan exagerava la seva família. Ell se'n dona compte que el seu oncle és ric perquè és un estafador, això fa que molta gent de l'illa el volien matar, això li fa estar insegur. Ell, amb la seva inseguretat, va tenir raó, ja que l'oncle Miquel va rebre una trucada dient que el volien matar. Després, uns dies més tard l'oncle fou atacat, aquest cop li tiren àcid a la cara i ell queda mol malmès. L'oncle introdueix a l'Eduard al seu ofici. Això a ell li agradava, amb poc temps l’Eduard es converteix en un estafador, va pels carrers estafant a turistes. També coneix una noia la qual l'ajuda a estafar, i ella i en Miquel duen a terme una estafa que consistia en vendre un Desgas falç. Quan ho aconsegueixen i estan a punt de marxar de l'illa, els hi passa una desgràcia.
    Què els hi passarà?
    Com acabaran?
    Segur que t'agrada!

    Manel Martinez Rubio

    ResponElimina
  11. LA JÚLIA I LA DONA DESAPARAGUDA. Manuel Valls

    Un dia mentre estava estudiant a casa en Kike, un amic de la Júlia, va veure a la casa del
    davant que una parella s’estava barallant i que el final el noi matava a la dona i se l’emportava
    arrossegada, pels cabells llargs i negres. La Júlia els hi diu als seus pares però no la creuen i
    tot seguit ho va a declarar a la policia. Va cap a la casa de l’assassí acompanyat d’un policia, i
    el van a interrogar a la assassí: en David Auserón i els hi diu que el que va veure la Júlia va ser
    perquè la seva dona, la Sílvia Molina, era actriu i l’estava ajudant. Que se’n va anar a Puigcerdà
    amb el director per fer una pel·lícula.

    La Júlia va trucar a la Mireia una seva amiga que no és veien gaire mai perquè anés a casa seu.
    Un cop va ser allà van aprofitar per anar a mirar a veure si podien entrar a casa d’en David i
    poder esbrinar alguna cosa més. En Kike va aconseguir les claus de la casa i van entrar quan
    no hi havia ningú, van entrar i la Júlia va aconseguir el numero de telèfon del director que
    treballava amb la Sílvia Molina.

    El següent en Xavier, un amic de la Júlia, va anar a casa de la Júlia van anar a comprar menjar
    per dinar i la Júlia va xocar amb en David va perdre la cartera i es va espantar i van marxar
    corrents. Al cap d’una estona quan van arribar a casa van veure un paper a sota la porta
    amenaçador, i quan en Xavier va marxar, va arribar en David que volia parlar amb ells i la Júlia
    va trucar a la policia que hi anés. al cap de deu minuts va sortir de la comissaria. Dies desprès
    és va descobrir el cadàver de la Sílvia Molina, i quan van detenir en David per segona vegada
    va tornar a dir que no havia estat ell.

    Qui serà l’assassí? Com acabarà?

    Recomano aquest llibre perquè està ple de intriga i ja que és veu que una nena és capaç que
    treballar millor i descobrir-ho tot sense l’ajuda dels policies.


    Pol Reyes Martí

    ResponElimina
  12. LA JÚLIA I LA DONA DESAPAREGUDA (Manuel Valls):
    La Júlia una noia de 14 anys que té una amiga Mireia i un amic en Kike està enamorat de la
    Júlia però ella no ho sap. Cada dia va estudiar amb ell.
    Fins que un dia mentre mirava la finestra va veure com un home estava escanyant a la seva
    dona. Li va dir amb en Kike però no el va creure. Llavors va anar a casa seva i li va dir als
    seus pares però tampoc li van creure. Després va anar a la Policia i els hi diu, van a casa de la
    parella i els hi diu que la Silvia Molina la noia, que es actriu i que estaven assajant per una
    pel•lícula que feien. La Júlia però estava convençuda que l’havia matat i comença a buscar
    proves que la matat. Descobriran que la matat o només es una pel•lícula...
    Aquest llibre m’ha agradat molt perquè hi ha molt de misteri i d’aventures.
    Yasmina Hadji

    ResponElimina
  13. EL VIATGE DE L’ÀGUILA
    Autor: Gill Lewis

    La Iris havia d’anar cap el sud, perquè sentia alguna cosa que li impulsava per anar-hi van decidir anar-hi.

    En Callum i la Iona tenen un secret molt profund que van dir que no ho dirien a ningú, el secret tracte que han trobat un àguila pescadora, és a dir, el seu niu que l'àguila està en perill d'extinció i per tant hi ha molta gent com els caçadors i col•leccionistes pegarien una fortuna per a l'àguila però l'àguila va desaparèixer i la Iris i en Callum es van espantar i preocupar molt.

    Al final en Callum i els seus amics comencen a buscar l’ animal i el final el troben després de molt temps de suor, lluita i esperança.

    Espero que agafeu aquest llibre per llegir que és molt interessant.

    Voleu saberen més!!!

    Llegeix

    Isaac Vilarrasa

    ResponElimina
  14. Títol del llibre: El noi del pijama de ratlles

    Autor: John Boyne

    Resum: Hi havia una vegada un noi que es deia Bruno que vivia a Berlin. Un dia el pare del Bruno per qüestions de treball va haver de anar a viure a una casa a les afores, molt lluny de la ciutat.
    En aquella casa hi havia altres persones, cuiners, senyores de la neteja... A Berlin en Bruno tenia molts amics i sempre jugaven, allà no, no en tenia. Però un dia va sortir fora el pati i va veure que en un costat de la valla hi havia altres persones molt tristes, i va conèixer a un noi que es diu Shmuel. Ells dos es van conèixer i es van fer molt amics però en Bruno no sabia que en Shmuel, Era Jueu i que estava en un camp alemany, i en Bruno veu que passa gana i ell li porta menjar i en Shmuel li va donar les gràcies. Un dia en Shmuel li va donar un pijama de ratlles perquè entrés a l'altra costat de la balla sense que els altres se n'enteresin però a aquell moment el seu pare que treballava allà va donar la l'ordre i els soldats es van pensar que en Bruno era jueu i els van tencar en una sala i...

    Opinió personal

    Trobo que aquest llibre és molt trist. Però tot i així el recomano a molta gent perquè hi ha moments molt emocionants i hi ha molt moments de d'intriga que no saps que passarà. La nota que li posaría de l'1 al 10 és un 9 perquè trobo que és molt bonic però acaba bastant malament.


    Arnau Serra

    ResponElimina
  15. La llegenda del rei errant per Laura Gallego García

    Al regne de Kinda tenien un rei i un príncep ambiciós, generós i valent. Ell volia anar a Ukaz a competir en un certamen de poesia per guanyar, era molt bon poeta però el seu pare ( rei de Kinda ) li va dir que si primer no guanyava el certamen que organitza a Kinda no li donaria permís per anar a Ukaz. Quan van organitzar va venir un teixidor de catifes va guanyar el certamen tres vegades seguides a la tercera el premi era un sac d'or més la tasca d'historiador al palau reial. Hammad el teixidor de catifes ho va negar però el príncep el va obligar li va oferir la llibertat a canvi de ordenar l'arxiu i teixir una catifa el gust del príncep. El teixidor de catifes treballava dia i nit sense parar fins que en tres anys va aconseguir llegir i ordenar tota la història de la humanitat. Quan ja havia acabat va anar a preguntar al príncep com volia la catifa. El príncep li va dir que volia un catifa que expliques tota la història de la humanitat ell ho va negar però el príncep el va obligar . Va passar dies i dies trabellant matí, tarda i nit i fins que la va acabar i va morir d'esgotament. El príncep el va veure i va recollir la catifa i la va deixar en una cambra on guardava tot el seu tresor. Un dia de nit va venir tres lladres i van robar la catifa. El príncep desconcerntat va agafar un cavall i va anar a perseguir-los fins a trobar-los però el seu cavall va morir d'esgotament el príncep va seguir a peu fins que va caure...

    Saber el Morabit

    ResponElimina
  16. Títol: ABANS DE NÉIXER, DESPRÉS DE MORIR
    Autor: Cela, Jaume
    La veritat és que m'ha decepcionat. Pel títol m'esperava l'història d'una persona i que li passaven coses molt emocionants. Pensava que m'hi enganxaria, però se m'ha fet pesat, perquè és una novel·la molt descriptiva i no passa gairebé res. L'única cosa que he trobat interessant del llibre, l'únic aspecte, és les paraules que fa servir l'autor, les comparacions i metàfores de manera que quedi molt bonic.
    Els personatges són molt simples i molt normals, però n'hi ha dos que són especials i que criden l'atenció, els dos germans de la Clara. Un és perfecte i l'altre petit, positiu i amb una curiositat extravagant.
    La part final del llibre, l'últim capítol és el millor perquè és del tot cert que quan tens algú al cor, encara no s'ha mort.
    Anna Serra

    ResponElimina