dimecres, 24 d’abril del 2013

Lectures a 2n d'ESO.

Els alumnes de 2n d'ESO ha llegit un munt de llibres, tot seguit ens els presenten per engrescar-nos a llegir!






20 comentaris:

  1. Nom: Flanagan de Luxe
    Autors: Andreu Martín i Jaume Ribera
    RESUM:
    Flanagan és un jove que es dedica a resoldre casos de la gent, acostumen a ser petits, però l’aventura comença quan es presenta la seva amiga Nines a casa seu. Ella té un cas per ell, junts, tractaran de protegir l’Erra-à d’uns criminals que els persegueixen, però només fins al divendres, quan arribin els seus pares.
    Flanagan se’n va de viatge amb la Maria Gual, una amiga seva, l’Erra-à, i els pares de la Maria, però un problema impedeix que els últims vinguin. Pel camí descobreixen que els criminals els han trobat i després d’una cansada persecució pel mercat aconsegueixen robar el cotxe dels perseguidors i marxen a la costa.
    Després de ser descoberts, Flanagan, la Maria Gual i l’Erra-à són obligats a escapar. Es refugien en una casa de l’Erra-à, a Sant Pau del Port, però pel camí passen per la senda dels Elefants, un camí que es recorre per anar a totes les discoteques de la costa. Al llarg del viatge, Flanagan té un pressentiment, sap que hi ha alguna cosa que se l’hi escapa de les mans, que no encaixa amb les peces, com si fos d’un trencaclosques diferent, però quan ho descobreix, a Santa Pau del Port, ja és massa tard i tot se li escapa de les mans, creant un ambient molt més perillós del que es podria haver imaginat, la Maria no està enlloc, la Nines ha desaparegut sense deixar rastre després de dir unes coses que no havien tingut sentit. Fins aleshores.


    Liam Pewton

    ResponElimina
  2. Títol: LA PORTA DELS TRES PANYS
    Autora: SÒNIA FERNÁNDEZ-VIDAL

    Argument:
    En Niko, és un noi que un dia troba un missatge al sostre de la seva habitació que diu: SI VOLS QUE PASSIN COSES DIFERENTS, DEIXA DE FER SEMPRE EL MATEIX, per això, aquell dia, enlloc de baixar el carrer avall, el puja. Tot d’una, es fixa que hi ha una casa que no havia vist mai. És una casa estranya, amb tres panys. Ell hi truca el timbre i li respon una veu amb un enigma. Quan el respon correctament, la porta s’obre i hi entra. Tot és fosc i hi ha una caixa on hi posa: UNIVERS PER ESTRENAR. Ell l’obre i a partir d’allò es crea un nou univers. A partir d’aquell moment coneix l’Eldwen, un elf científic i la Quiona, una fada quàntica. Ells l’han portat a aquest mon perquè és diferent, però està prohibit que els humans entrin.
    Però els enganxen i per això han de fugir a Shambla, on viuen els mags i les fades poderoses del mon quàntic perquè els ajudin. S’han d’espavilar molt, perquè han invocat els esperits negres, uns forats negres que xuclen tot el que troben i n’és impossible sortir-ne. Però per arribar-hi han de passar per un laberint on hi ha moltes trampes, parets que es mouen i estan vives, bifurcacions en que un camí és el de la Veritat i l’altre el de la Mentida, trifurcacions on en un costat diu que la llum és una ona i en un altre és una partícula, finalment han d’anar per un camí on els pregunten què és la llum, si fallen, el camí es tancarà i no podran sortir del laberint, i tampoc arribar a Shambla.
    Aconseguiran en Niko, la Quiona i l’Eldwen arribar a Shambla abans que els esperits negres els atrapin?
    Com tornarà en Niko al seu mon?
    Que faran els savis i els mags de Shambla?

    Helena Solé Corbatón

    ResponElimina
  3. Títol: La mecànica del cor
    Autor: Mathias Malzieu

    Explicació:
    En little Jack, és un nen, que neix del ventre d’una prostituta, amb l’ajuda d’una noia que es diu Madeleine (que ajuda a les dones sense recursos), a la casa de dalt del turó d’Edimburg. Quan neix, la “doctora”, sospita que té el cor congelat, i així és. La doctora Madeleine, li posa un rellotge, que li funciona com a cor. La mare del little Jack, no el vol ni veure, i quan acaba de parir, marxa i el deixa amb la Madeleine.
    En Jack, es va fent gran, i entra en adopció, però el seu cor li impedeix que la gent l’adopti. La Madeleine, no el vol treure de casa, ella pensa que el seu cor és massa fràgil, i que amb el fred, es podria fer malmetre, o bé que s’enamori. Un dia, en Jack, li suplica per anar a la ciutat, tan sols sigui per anar a donar un vol. Però, mentre els dos estan asseguts en una terrassa, en Jack, sent la veu d’una nena, i el seu rellotge, comença a bategar amb força i a fer uns sorolls molt estranys, el seu cor no para de bategar, i el cucut, es dispara. Tothom se’ls mira, i la Madeleine, estira a en Jack per la camisa, i se l’emporta cap a casa. Ell, s’ha enamorat.
    En Jack, cansat de estar tot el dia a casa avorrit, decideix demanar a Madeleine, si pot anar a l’escola. També i vol anar, perquè hi ha la seva estimada (la nena que va sentir cantar aquell dia d’hivern). Ella li diu que no és massa bona idea, però com que ell insisteix, al final cedeix. És el dia, el dia d’anar a l’escola, la Madeleine, però abans, l’adverteix de tres coses:
    Una: NO TOQUIS LES AGULLES.
    Dues: DOMINA LA RÀBIA.
    Tres: NO T’ENAMORIS MAI.
    La mecànica del cor depèn d’això!
    A l’escola, el primer dia, va demanant a tothom, on és la petita cantant, fins que li demana a un noi alt i gros, en Joe, i ell li diu: NO tornis a pronunciar mai més aquest nom, em sents!! Si no t’esclafaré!
    Tots els nens se’l miren, el seu tic-tac del rellotge, no para, i el cucut es dispara contínuament. Passa molta vergonya! Cada dia a l’escola, és així, ha d’aguantar sempre les crítiques i les burles dels altres...
    Un dia, Luna (una prostituta), li diu que la petita cantant està a Andalusia, i sense pensar-s’ho dos cops, decideix anar-la a buscar...
    Què pensarà la Madeleine? Trobarà a la petita cantant? Com acabarà tot? I si s’enamora?
    ... Descobreix-ho!
    Isolda Torrella Portas

    ResponElimina
  4. Títol: CAMPS DE MADUIXES
    Autor: Jordi Sierra i Fabra
    La història comença amb una trucada a la matinada, una trucada que canvia la vida dels pares de la Lluciana. La Lluciana Salas és una noia molt trempada, estudiosa i intel•ligent que una nit de festa amb els seus amics, la Cinta, en Santi i en Màxim pren una pastilla (Eva) i degut a aquesta pastilla queda en coma.
    La història tracta de la lluita que fan els seus amics per aconseguir l’Eva per tal d’ajudar a la seva amiga i de la lluita que fa la Lluciana per sortir del coma.
    La Lluciana té un xicot molt trempat que és diu Eloi, i aquest una vegada sap en el estat en el que es troba la Lluciana fa tot el possible per trobar al camell que els hi va vendre la droga.
    Així és com comença la investigació de l’Eloi i dels amics de la Lluciana, i per una altra part, també comença la investigació d’un famós inspector anomenat Vicenç Espinós, tots dos busquen a en Poli Garcia més conegut com el “Mosca”, aquest una vegada s’assabenta del que ha passat comença a fugir i vol deixar de vendre droga, però en Castro que és el seu superior l’obliga a vendre el que li falta. Mentre que l’inspector i els amics de la Lluciana estan investigant, un periodista molt famós anomenat Marià Zapata, comença a investigar la història de la Lluciana.
    També apareix la Loreto, íntima amiga de la Lluciana que té bulímia i degut a l’estat en el que es troba la seva amiga, se’n adona que s’està morint i que vol canviar.
    Així és com en una discoteca l’Eloi i els amics de la Lluciana troben al Mosca, però aquest fuig corrents i per sort, en aquell mateix moment també estan l’inspector i el seu ajudant i junts comencen a perseguir al Mosca, però aquest corre tant que acaba caient i del cop que és dóna mor.
    És una història realista i emocionant que et sorprendrà. Com acabarà? Es despertarà la Lluciana? Trobaran la pastilla capaç de salvar a la seva amiga?
    Descobreix-ho en Camp de Maduixes!


    Natàlia Martínez Rubio

    ResponElimina
  5. Títol: Canviar de planeta

    Autora: Eva Santana

    Aquest llibre és molt interessant i a mi m’ha agradat molt ja que és molt realista i és un fet que et pot succeir a tu molt fàcilment. El contingut d’aquest llibre es basa en que la Berta, que és la protagonista, no està feliç perquè els seus pares s’han divorciat i el seu pare viu lluny d’ella. Ella viu amb la seva mare, però aquesta ara vol anar a viure amb la seva nova parella que té dos fills els quals la Berta troba insuportables. La Berta no hi està d'acord i per això es posa en un problema bastant greu amb el nen que li agrada i tot això només per poder cridar l’atenció a la seva mare, i a causa de tot això, al final sap quines són les prioritats de la seva vida i quines no són tant importants. Però el que compte, és que tothom és bastant feliç.
    Penso que és un llibre molt divertit i emocionant perquè tu no saps què passarà i la veritat és que no t’esperes com acaba, però és molt bonic i el recomano a tothom de la meva edat que li agradi llegir llibres realistes.
    Jorgina Cros

    ResponElimina
  6. Títol: Mandràgora
    Autora: Laura Gallego

    El rei Hèctor necessita un savi nou, ja que el seu anterior, en Cornèlius, ha desaparegut en circumstàncies ben estranyes i ningú sap on està. En la seva recerca, el rei troba en Zacarius, qui serà el seu nou savi passant a dir-se Zacaries i va acompanyat per la seva filla Míriam.
    Durant la seva estada, en Zacaries i la Míriam tindran que acostumar-se a la vida dintre el castell, faran nous amics, nous amors, coneixeran a persones no gaire amistoses... mentrestant, intentaran solucionar varis enigmes i descobriran una conspiració contra el rei.
    Però els hi sortirà tot bé? Seran capaços de descobrir qui són els dolents i que volen fer en contra del rei? No et perdis aquest llibre de gènere romàntic, misteriós, màgic i de cavalleria!

    Laura Coll

    ResponElimina
  7. MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN:
    Manuel de Pedrolo
    Aquest llibre tracte la historia d’una noia anomenada Alba i en Dídac. L’Alba era una noia de catorze anys, verge i bruna, que un bon matí es troba a una colla de nois que estan apallissant a en Dídac, només pel fet de ser negre, i el tiren a l’aigua. De cop i volta, veuen aparèixer un platets voladors pel cel i l’Alba aprofitant aquell moment de distracció, va a ajudar el xicot. Al sortir els dos de l’aigua, veuen a tothom del poble mort i les cases destruïdes per una catàstrofe. Van a mirar si els seus pares estan vius, però no, estaven dintre la casa en ruïnes. Quan afronten, agafen una mica la situació decideixen agafar recursos per viure al bosc en una cova i allà veuen una casa que encara s’aguantava i on hi havia un tractor. Poc després s’acaba el gasoil del vehicle i tornen al poble per buscar-ne. Una nit es desperten per un soroll, però continuen dormin, l’endemà veuen que era una objecte que havia vingut d’un planeta desconegut i també hi havia un estrany individu, que aconsegueixen matar. Per estar més segurs van a viure a Barcelona on tot estava molt pitjor que el seu poble originari. Allà poden veure un cartell on diu: aquí hi ha sobrevivents. S’hi acosten, però només aconsegueixen trobar una dona morta des de feia pocs dies. A la ciutat comencen a agafar llibres i els col•loquen en un lloc que semblava ser un local on no hi havia cap cadàver. Va passant el temps, i pensen que potser hi havia més supervivents per el món i al no poder pilotar un avió, pensen en navegar per la Mediterrània. Agafen una barca, hi posen tots els llibres agafats i comencen el seu viatge. Un dia en la barca, en Dídac li diu a l’Alba que l’estima, i poc després l’Alba li diu que està embarassada d’un fill seu. Tots dos estaven molt contents, i van estudiar ginecologia per preparar-se bé per el moment del part, ja que no havien trobat cap supervivent. Van decidir posar-li Mar, tan si fos nen o nena. A l’hora del part va anar tot molt bé, però... Què li passarà a aquesta petita família?
    Clara Comellas Torró

    ResponElimina
  8. TU I JO, ARA I AQUÍ
    Autors: Jay Asher, Carolyn Mackler
    Aquesta història s’ambienta al 1996, quan l’Internet tot just s’està promocionant, i el Facebook encara no existeix. L’Emma i en Josh, es coneixen des de ben petits, ja que són veïns i van al mateix institut. De petits, eren molt i molt amics cada dia quedaven, però, un dia en Josh va voler fer-li un petó perquè se l’estimava, però, ella el va refusar, i des de llavors ja quasi mai es parlaven, tot comença, quan un dia, el pare de l’Emma li regala un ordinador, i la mare d’en Josh fa portar-li un casset per tenir Internet gratuït, a partir d’aquest dia es tornen a parlar i descobreixen un món que encara no sabien que existia. Només d’entrar a Internet, i introduir-hi el seu correu electrònic, els hi apareix a la pantalla una pàgina anomenada Facebook, de la que no han sentit a parlar mai en la seva vida, i en la que hi ha persones que expliquen fets de la seva vida, i el que sorprèn més a l’Emma, és que hi ha una noia que es diu com ella Emma Nelson, però, que ja és adulta, consulta les seves fotos i veu que és clavada a ella, i comença a pensar que és el seu futur, però en Josh li nega rotundament a que pensi que estan veient el seu futur, i durant un temps pensa que és una broma de molt mal gust, però a mesura que passen les hores i els dies i van consultant el Facebook, acaba acceptant que el que davant seu en una pantalla és el seu futur, ja que per petita cosa que facin al present es veu reflectida en el futur. Van mirant cada dia al mati i al vespre els seus perfils , i això va fent que la seva relació com a amics es vagi enfortint encara més i més i tornen a ser el millors amics com de petits. L’Emma veu que no és feliç així que decideix fer alguna cosa per canviar el seu marit, el qual provoca la seva infelicitat, quan ja se n’ha desfet, veu que el segon tampoc la fa ser feliç i també fa alguna cosa al present perquè no vol ser infeliç de gran, i veu que en Josh té una vida perfecta amb la noia més guapa de l’institut. Finalment un dia a finals de setmana l’Emma veu que ella en el futur publica que es vol esborrar la seva comte. Al vespre quan s’intenta connectar veu que no funciona.
    Podran tornar a mirar el Facebook, per comprovar el seu futur? En Josh deixarà la seva futura dona, la persona amb la que a començat a sortir perquè ha vist el seu futur, per la persona que realment estima?

    Mariona Canadell Camps

    ResponElimina
  9. La veritable història del capità Garfi

    Autor: P.D. Baccalario

    El rei d'Anglaterra, George IV va tenir un fill amb una noia normal i corrent que es deia May. Per desgràcia, tant el seu fill com la mare van morir, o això és el que ell es pensa. Va haver-hi tot un complot que es va encarregar que el seu fill no fos l'hereu del tro d'Anglaterra sinó que ho fos el seu germà. Per sort, el destí va voler que la May i el seu fill visquessin en harmonia en un lloc llunyà de la noblesa i d'Anglaterra.
    Passen els anys, i James Fry es un noi valent i atrevit. Ell té un somni ocult el qual pensa que mai se li farà realitat: el seu únic somni es anar salpar a la mar. Però, la seva mare, li prohibeix. En James, trist ja que no podria salpar mai a la mar, des del zoològic on li agradava anar, veu un vaixell immens que atraca al port. El nom escrit en aquest vaixell fa que i vulgui pujar si o si, el seu nom es... L'Esperança. En el port coneix en Salvo, un tripulant de l'Esperança. Ell l'ajuda, poden embarcar al magnífic vaixell fent d'ajudant de cuina amb el cuiner del vaixell: en Ciro. En James, abandona la seva mare amb tretze anys i s'embarca en l'Esperança. Però, no tot són flors i violes en la vida al mar, passa el que tothom temia: naufraguen. Només es van poder salvar l'artiller de l'Esperança, en Delroy; el cuiner, en Ciro; en Junior; en Truman; en Salvo i en James. Van anar a parar en una illa repleta de indígenes que els van capturar per vendre'ls, però van ser salvats per la llegenda dels mars, ni menys ni més el pirata més temut dels oceans: en James Brooke.
    En James Brooke li pregunta a en James si vol anar de segon a bord en un dels seus vaixells, però en James no vol deixar el seus amics, així que se'ls emporta amb ell. Durant el viatge, troben i derroten dos vaixells xinesos, però, a quin preu! Delroy dona la seva vida per salvar els seus amic i, James, en un intent de salvar-lo, un enemic li talla la mà. Des de llavors, James es fa lligar un garfi a la mà i es converteix en el capità del vaixell anomenat “ L'estrella del matí”. No es feliç ja que no sap res dels seus orígens, el seu amic es mort i a perdut la seva mà. I per si fos poc, la seva mare, la qual va abandonar es morta.
    Però... durant tots aquest anys ningú a sospitat res de la noblesa sobre la història de l'hereu que no va néixer mai? I el metge que va portar al món en James, no li dirà a ningú el secret? Qui és i què farà Lady Florence?
    Tot serà descobert per un rellotge d'or i la clau que li dóna corda...


    Sandra Serrat

    ResponElimina
  10. Títol: L’Home que Calculava
    Autor: Malba Tahan

    Un dia, jo tornava pel camí de Bagdad, a pas lent, contemplant el paisatge, quan vaig veure un home, assegut a una pedra, un viatger, de roba humil, que estava reposant.
    Mi anava a acostar, quan es va aixecar, i va nombrar un nombre immens – Un milió quatre-cents vint-i-tres mil set-cents quaranta-cinc!
    Va tornar a asseure’s i es va tornar a posar a rumiar. De sobte es va tornar a aixecar – Dos milions tres-cents vint-i-un mil vuit-cents seixanta-sis! ( Va recitar de sobte.)
    Curiós, li vaig preguntar, qui era i don venia:
    Em dic Beremiz Samir, i vaig néixer en el petit poble de Khói, a Pèrsia, era el pastor, d’un home ric, el qual m’encarregava que cuides el ramat, des de bon matí, fins la fosca nit. Per això vaig desarollar una gran habilitat de calcular, a tan grau, que amb una sola passada d’ull, podia contar tot el ramat, i no equivocar-me.
    Vaig quedar molt sorprès, i el vaig invitar a venir amb mi a Bagdad. Així que tots dos muntats al meu camell, vàrem emprendre camí cap a Bagdad. Pel camí, el meu nou amic, estava llargues estones en silenci, semblava que meditava.
    De seguida vaig notar el que arribava a ser d’impressionant el meu amic. Us en explicaré una anècdota:
    Pel camí, ens vàrem trobar a tres germans, els quals, el seu pare, els havia deixat com herència 35 camells. El germà gran tenia de rebre la meitat, el germà mitja en tenia de rebre la tercera part i el més jova li tocava una novena part.
    El meu amic, s’hi va apropar, i els va dir de manera tan senzilla, com si cantés, el següent:
    - Primer de tot, us afegiré el fantàstic camell del meu company, al grup, per tant passareu a tenir 36 camells.
    I dirigint-se primer al més gran, li va dir: Hauries de rebre, amic meu la meitat de 35, és a dir, 17 i mig. Rebràs la meitat de 36, per tant, 18.
    Al mitja li va dir el mateix, hauries de rebre un terç de 35, és a dir, 11 i escaig. Rebràs un terç de 36, és a dir 12.
    I finalment, tu jove, hauries de rebre una novena part de 35, és a dir, 3 i escaig. Rebràs una novena part de 36, és a dir 4.
    Cap germà, es podia queixar, tots havien rebut un o altre benefici. Però jo encara estava impacient de saber com recuperaria el meu camell, el qual li havia confiat.
    Però la suma de tots els camells que s’havien quedat (18+12+4), va donar 34 camells. Per tant en sobraven dos, un per Beremiz, i un per mi.
    Va ser impressionant, i de seguida es va merèixer la meva confiança. Vàrem arribar a Bagdad, i no paràvem de trobar-nos casos per resoldre, el d’un joier, el d’un poeta. El meu bon amic, era un geni, i si voleu saber totes les peripècies que podia fer, llegiu un llibre de grans coneixements matemàtics.

    Nèlida Bernal Raspall

    ResponElimina
  11. Títol: AVENTURA A LES MUNTANYES DELS HOMES OCELL
    Autor: Hermínia Masana

    En Marc és un noi que vol anar a passar un mes a Nova York per poder aprendre anglès i conviure amb gent anglesa. Quan agafa l’avió, entren cinc homes i un d’aquests, que sembla molt ben educat, resulta que és el cap d’una banda criminal, que ha segrestat l’avió. Aquest, els diu que ja no es dirigeixen a Nova York, sinó que han canviat totalment el rumb. Al cap d’unes hores de viatge, s’aturen perquè se’ls ha acabat la gasolina i en Marc i quatre persones més aprofiten per fugir d’aquella colla d’atracadors armats amb pistoles i ganivets. Després de molta estona caminant i amagant-se sota furgonetes, arriben just al mig d’una gran selva, i d’allà surten un noi i una noia africana, que els intenten dir alguna cosa. Només s’entén, que el noi es diu Tabo i la noia Siva, amb un senyal els indiquen el camí que els porta cap al seu poblat. Un cop allà els cinc fugitius es presenten i són, en Marc, la Berta una professora d’escola, l’Alex un professor de llengua anglesa i francesa i en Toni i la Mònica que són dos germans que volien anar de viatge a Nova York. Aquell mateix dia, la Mònica es perd i es posen a buscar-la per tots els voltants de la selva. Com que no la troben, el cap del poblat decideix fer una festa per consolar en Toni i que oblidi que la seva germana està perduda i que l’endemà dedicaran tot el dia per buscar-la. A mitja festa, en Marc va cap a la Siva, s’asseuen junts, es miren fixament, la Siva li fa un petó i se’n va. En Marc es queda molt parat perquè no sap si la Siva fa petons a tothom o només li ha fet amb ell perquè li agrada. L’endemà el matí, arriba la Mònica a mans dels segrestadors i els amenacen de que els portin a un lloc perquè es puguin comunicar. Mentrestant ells passarien la nit al poblat i es quedaria un d’ells a vigilar que ningú marxes. En Tabo en Marc i en Toni però s’escapen a mitja nit i van a cridar els homes ocell perquè els ajudin a desfer-se dels segrestadors...


    Martí Fontfreda
    2n ESO A

    ResponElimina
  12. Títol: LA VALL DE LA POR

    Autor: Sir. Arthur Conan Doyle

    El llibre es divideix en dues parts, aquesta és la primera:
    Un dia, Holmes, al matí rep una nota anònima, dient que a Birlstone hi haurà una tragèdia relacionada amb Douglas, un home desconegut per a Holmes. Al cap d’uns minuts, l’inspector Mac Donald, arribà a casa de Holmes, amb intenció d’informar-lo de l’assassinat de Douglas a Birlstone i demanar-li ajuda.
    Així que Holmes i el seu ajudant Watson, van a Birlstone a ajudar als inspectors amb l’horrible cas d’assassinat del senyor Douglas, disparat amb una escopeta americana, de doble canó retallat enmig de la cara.
    Després d’una llarga investigació, descobreixen una pista falsa, una bicicleta, però els porta enlloc. Per acabar Holmes descobreix que l’amic de Douglas hi està implicat, i li preparen una trampa, i l’enxampen traient roba del fossat de l’antiga mansió.
    Llavors, li demanen explicacions, i apareix el verdader senyor Douglas, els explica, que ell, el mort, el volia matar, i després de forcejar amb l’escopeta, malauradament es va disparar cap a la cara dels senyor Baldwin, que va acabar mort, i per fer creure que el mor era el senyor Douglas, van vestir a Baldwin amb la seva roba. I el senyor Douglas els va donar uns documents amb la seva antiga història.
    La segona part, és la vida de Douglas anterior, quan encara vivia a Estats Units:
    Mac Murdo, després de fugir de Chicago, va anar a la vall anomenada vall de la por. Després de ficar-se en un ordre, d’assassins i criminals, i de fer moltes feines per a ells, els diu, que sempre ha estat en contra seva i que sempre ha ajudat als acusats per què marxessin. Baldwin, era el que menys es fiava de Mac Murdo. Ells s’enfaden amb Mac Murdo, i ell es veu obligat a fugir a Anglaterra, i es canvia el nom per Douglas.
    Però, què li passarà a Douglas després d’haver assassinat a Baldwin? Viurà gaire temps? Qui estarà darrere de tot?

    Joana Garreta Passola

    ResponElimina
  13. Títol: He jugat amb els llops
    Autor: Gabriel Janer Manila

    A les muntanyes de Sierra Morena, hi havia un nen que es deia Marcos i tenia uns sis anys. Ell amb el seu germà, s’encarregaven de cuidar les cabres i protegir-les. Un dia, va venir un ramat de llops i se les van menjar totes, degut això el pare d’en Marcos, havia de pagar a l’amo de les cabres i com que eren molt pobres no podien, la solució va ser donar-li un dels seus fills perquè anés a treballar per a ell, així va ser que un dia es presentà un home a casa d’en Marcos, aquell amo li va pagar uns diners al seu pare i l’home va carregar en Marcos al cavall i van partir.
    En arribar al lloc, el senyor el va deixar i li va donar uns crostons de pa i es va quedar amb un senyor molt gran que vivia allà, el senyor gran li va ensenyar les quatre coses bàsiques per poder sobreviure en aquella vall aïllada de tot que no podies escapar-te. El senyor de la cova li va ensenyar que havia de cuidar les cabres i porta-les cada dia a pasturar i contar-les quan sortien, com caçar ocells, conills, cérvols... i protegir-se dels llops, al cap de pocs dies el senyor gran va desaparèixer. En Marcos, els primers dies no se’n va en sortir gaire bé de caçar però a poc a poc si, i no es va haver de preocupar de menjar. Ell es va anar relacionant molt bé amb tots els animals sobre tot amb la colobra i els llops. Si ell un dia necessitava ajuda feia el crit del llop i els llops venien ràpidament a ell a ajuda’l, al cap de tretze anys, un dia...
    Nom: Jan Nogareda
    Data: 24-4-13

    ResponElimina
  14. Títol: MAR NEGRE
    Autor: Josep Lorman

    Un bon dia, el Baldiri Sala, surt a pescar amb la seva barca de pesca, l’Adela II quan un dels seus mariners el crida que hi ha una taca a proa, dins l’aigua. En Baldiri s’acosta i ràpidament s’adonen que es tracta d’una enorme taca de petroli a la deriva, a la zona del Cap de Creus. Avisen instantàniament al salvament marítim. Ells i arriben en menys de deu minuts.
    Llavors, l’Eusebi Varela, el cap que s’encarregarà d’aquesta missió, truca en Ricard, un noi jovenet que s’encarrega de l’apartat de medi ambient de la Generalitat.
    En Ricard, no es pren el cas gaire enserio, però de seguida s’adona que es tracta d’un enorme perill per les costes perquè es preveu que la taca arribi amb menys de quaranta-vuit hores, i s’acosta plenament l’estació d’estiu i de turistes. A més, creu que encara és massa ressent la tragèdia del Prestigge.
    En Ricard, l’endemà, es posa mans a la feina amb mes o menys pressa, però la seva xicota la Sofia, és d’aquelles que li agrada tenir el cap de setmana planejat. Ell es nega a sortir a voltar amb la Sofia així que es queda a l’hotel a descansar. A la porta de la seva habitació es topa amb una noieta francesa, la Dominique, que ràpidament es somriuen i es saluden.
    Mentrestant, el petroli segueix a la deriva, però en Ricard inicia un pla per descobrir qui ha estat el causant de tot el basament. El pla consisteix en, primerament demanar al port de Marsella els petroliers que havien entrar i sortit de França. Només n’hi havia un, el Maleas. Llavors, el pla continuava amb agafar mostres del petroli que hi havia a la deriva al mar, i una mica del Maleas, però quan van entrar amb el permís, es van adonar que tots els tancs eren vuits, els acabaven de netejar, així que no tenien cap prova.
    Tothom, es va treure la idea del cap que havia estat comés per el Maleas, però en Ricard continuava pensant que no hi havia cap més possibilitat.
    Al cap d’uns dies, en Ricard, cansat de que la gent passes del que havia passat amb el petroli, va decidir continuar ell sol la busca, sense ajuda de la policia, només acompanyat de la Dominique, que ara ja eren mes que amics, i alguns dels seus ajudants.
    A partir d’aquí, entren al petrolier, però un cop tenen les mostres, els detenen. A partir d’aquí tot es insegur, com acabarà el cas, es trobarà qui és el culpable del vessament, o serà un altre cas sense concloure?

    Laia Vilalta Pujol

    ResponElimina
  15. Títol: EL VOL DEL FALCÓ
    Autor: Josep Vallverdú

    En Keres es un noi Jove que viu en una cova i es passa la vida pasturant cabres, i la seva afició es parlar amb la lluna i mirar les estrelles del firmament. Un dia, rep un missatge a dins seu (ell creu que li ha enviat la lluna) que li diu que fugi enllà, que s’escapi d’aquella vida miserable, així que roba un dels cavalls del seu amo i fuig ràpidament abans que el descobreixin.
    Al cap de uns quants dies de viatge es troba un ós, Keres espantat li clava tres punyalades i mata l’ós però aquest li cau a sobre i es queda inconscient. Al despertar-se es troba envoltat de guerrers que el feliciten i el conviden a sopa, un d’aquests guerrers, en Romol, li explicà que eren guerrers de Manolke i que feien un viatge de peregrinació fins el temple de la lluna amb el seu rei Trogan per decidir qui havia de ser el pistós del regne de Manolke. Keres els acompanyà molts dies de viatge fins que el rei el va nombrar un guerrer del regne més. Durant els dies de viatge Romol li va explicar moltes coses així que van establir uns llaços d’amistat molt grans, fins el dia que van arribar al temple. Allí una nit de lluna plena comença el ritual, que consistia que tots els guerrers passarien davant una gran roca i en el guerrer que la lluna reflectís més fort esdevindria el pistós de Manolke. Keres, el jove cabrer va ser el guerrer afortunat, així que va esdevenir el pistós, i Romol mort d’enveja va fugir del temple i va desafiar a Keres. Per altre banda, Keres, va descobrir l’amor de la seva vida, un pastora que es deia Norva, però el pistós havia d’emprendre un llarg viatge de peregrinació durant un any acompanyat de tres fidels companys que anirien desapareixent un a un tràgicament, així que Keres arribà sol a Manolke, i on es va trobar amb una guerra civil iniciada per Romol, Keres derrota a Romol, però s’adona que el temple de la lluna a quedat destruït, espantat, corre cap allà, però té una visió en que veu que Norva està salvada al palau del rei Trogan, així que Keres i Norva inicien una nova amistat junts per governar el regne de Manolke.

    Jan Tresserras

    ResponElimina
  16. Títol: La clau secreta de l’univers

    Autors: Lucy & Stephen Hawking


    Aquest llibre tracta sobre un nen que es diu George i que tota la seva família són ecologistes i no volen que el seu nen sigui un malcriat amb l’ús de les noves tecnologies. El que passa és que en George vol un ordinador per poder navegar per internet i sobretot buscar informació sobre el que més li agrada: l’univers.
    Un dia el seu porc, en Freddy, s’escapa i va a parar a la casa abandonada del costat, i en George, va a buscar-lo. Va travessar tot un jardí ple d’esbarzers i finalment arriba a la casa on veu el seu porc menjant una substancia de color lila. En George pensant-se que la substancia era verí, entrà a la casa i es trobà una nena vestida amb un vestit rosa, i ple de brillants. En George es va presentar i llavors la nena li va dir que es deia Annie i que els seus pares estaven morts i vivia sola. En George es va estranyar i llavors va sentir que una persona la cridava i baixava cap allà on es trobaven. Va entrar a la cuina un home amb unes ulleres, que es deia Eric. L’Eric era un científic que volia descobrir si hi havia vida en un altre planeta, i per fer-ho usava un ordinador que és deia Cosmos. En Cosmos era l’ordinador més potent del món i gracies a ell, l’Eric podia descobrir nous llocs que mai han estat visitats per l’home. Però per mala sort hi ha una altre persona que també sap el secret d’en Cosmos i vol robar-li amb l’Eric amb males intencions. Aquesta persona es el professor de l’Eric, en Graham Ripau.
    Un dia l’Eric rep una carta dient que han trobat un nou planeta amb vida i a sota de la nota s’hi troba unes coordenades. L’Eric entusiasmat ràpidament obre un portal amb les coordenades indicades a la carta. Però resulta que la carta provenia de la casa d’en Ripau i l’Eric queda atrapat en un forat negre.


    Sergi Ortiz

    ResponElimina
  17. Títol: L’impostor
    Autor: Manuel L. Alonso

    Explicació del llibre:
    L’Eduard és un nen de 16 anys que se li han mort els pares, i la seva família l’ha enviat a Mallorca amb el seu oncle perdut. Quan l’Eduard hi arriba, es troba amb el seu oncle Miquel, que no és tan ric com deia la seva família, en realitat és un estafador, i hi ha molta gent de l’illa que el vol matar. Primer ell rep una trucada dient que el algú el vol matar. Uns quants dies més tard, una persona li tira àcid a la cara i acaba molt malparat. L’Eduard passa moltes aventures amb molt poc temps a Mallorca: estafa a alguns turistes, té una aventura amb una noia de la seva edat, i ell i en Miquel duen a terme una estafa que consistia en vendre un Degas falç. Quan aconsegueixen els diners, ells dos tenen el propòsit de marxar de la illa, però en aquell moment passa una cosa horrorosa per ells dos.

    Blai Vilanova Macias
    24/4/2013

    ResponElimina
  18. Nom: El fill del passat.
    Autor/a: Mercè Company.
    1668 (Tosa de Mar)
    En Martí Moré tenia un germà, en Guerau el qual li havia pres la dona que, però li confiava tot, perquè la Violant no era pubilla i ell no s’hi podia casar.
    I per les festes de Sant Pere, els havia convidat a anar a casa seu.
    Durant aquesta festa el Sarraïns van atacar el poble de Tosa de Mar i la casa d’en Marti tot i que era una bon refugi, en aquesta no ho va ser; en Marti i el seu germà amb la Violant, vam agafar un tresor i el va anar a enterrar a la cova on ....
    2004 (Terrassa)
    L’Adalbert trobà uns escrits on explica el que li va passar als seus avantpassats i amb un grup d’amics, que primer no el creien, però al final si el van intentar buscar. Un cop on deien el escrits l’Adalbert i la seva colla van descobrir...

    Arnau Montes

    ResponElimina
  19. TOTES LES COSES QUE NO ENS VAM DIR
    De Marc Levy
    Aquest llibre explica la història de la Júlia, que es una noia d’uns trenta anys que treballa de cap en un estudi d’edició de dibuixos animats ja siguin de jocs electrònics... I per una altre banda, també està preparant els últims detalls del seu casament. El dia que va a comprar-se el seu vestit de núvia amb el seu millor amic, L’Stanley, rep una trucada que li canvia completament els seus plans, el seu pare s’ha mort, i el seu enterrament es el mateix dia del casament de la Júlia. La ment de la Júlia comença a donar voltes i voltes, fins a arribar a tal punt que creu que el seu pare ho va fer exprés. Aquell pare al qui feia més d’un any que no veia, aquell que quan era petita l’esperava tota la nit desitjant que entrés per aquella porta, i que mai arribava, aquell pare que mai li va fer costat, i que mai es va preocupar per ella, sinó que es va dedicar a voltar el món quan la seva família el necessitava, quan la seva mare estava malalta, i ja no hi havia res a fer.
    Decideix trucar a l’Adam, el que havia de ser el seu futur marit, i dir-li la noticia, ell ho entén, i decideixen aplaçar el seu casament, el dia de l’enterro, la Júlia esta molt pensativa i disgustada a la vegada.
    Les coses comencen a tornar a la rutina, i la Júlia pensa que ja mai més tornarà a veure el seu pare, quan de sobte la Júlia rep una caixa de fusta de dos metres d’alçada, i a dins s’hi troba un androide del seu pare, exactament igual, dins d’una de les seves butxaques s’hi troba un comandament, i quan el pitja aquella replica a escala real del seu pare cobra vida, i actua com si fos un humà normal i corrent. La Júlia i el seu “pare”, comencen a parlar, i a aclarir certes coses, entre elles descobreix que el seu pare no li va entregar un carta de fa vint anys, aquella carta era d’en Tomàs, una peça del passat de la Júlia, una persona de qui en va estar profundament enamorada, i quasi si va casar, però degut a un mal entès no va poder ser. La Júlia i el seu pare marxen de viatge, sense dir-li gaire res a ningú, l’Adam el seu futur marit està molt preocupat per ella, però ella només té un objectiu, poder arreglar les coses amb en Tomàs, però al veure’l sent tantes emocions, tants sentiments que reneixen, una passió adormida la desperta i la sacseja. Davant d’aquesta situació que farà la Júlia, es casarà amb l’Adam, o l’amor adormit cap a en Tomàs reviurà?


    Júlia Xuclà 2n eso B

    ResponElimina
  20. Títol: CAVALL DE GUERRA
    Autor: Michael Morpurgo
    En Joey és un cavall que un dia és comprat per un granger. Aquest home té un fill que es diu Albert, que cuida i es preocupa molt per en Joey. Ells dos es fan molt amics, i surten cada dia a treballar junts, i després a passejar, però la relació amb el pare de l’Albert no és tant bona, ja que, un dia en Joey li va fer una guitza.
    Un dia, al cap d’un any, esclatà la guerra. El pare de l’Albert, a causa de la falta de diners, decideix vendre en Joey a l’exèrcit. La cavalleria britànica no dubta ni un moment en comprar-lo, ja que és un cavall que està en molt bona forma, i és d’aquells que n’hi ha pocs. L’Albert, trist, decideix que quan faci 18 anys, s’allistarà a l’exèrcit per retrobar-se amb el seu estimat cavall. A l’exèrcit, en Joey és destinat a cavalleria. És molt bo, però en una batalla, el seu genet i molts altres moren, i ell i en Topthorn, són agafats per l’exèrcit Alemany, però un dia s’escapen, i una nena en trobar a en Joey i se l’emporta a la seva granja. La nena el cuida durant molt de temps, però arriba un dia en que l’exèrcit passa per davant de la granja, i en adonar-se’n que en aquella granja hi ha en Joey, se l’emporten. A l’exèrcit, l’utilitzen per a carregar coses que pesen molt, juntament amb en Topthorn, que aquest, mor al cap de poc, a causa del cansament.
    En aquells moments, l’Albert està treballant a l’exèrcit, però no se n’adona que en Joey també hi està, que aquest està molt malament, ja que ha agafat el tètanus, i està a punt de morir-se.
    Aconseguiran l’Albert i en Joey retrobar-se?
    Es curarà en Joey, així evitant la mort?




    Pol Puigvert 2 ESO A

    ResponElimina