diumenge, 10 de maig del 2020

COMPRENSIÓ

Avui comencem la primera part d’una seqüència de comprensió lectora d’un text anomenat "Les noves tecnologies en la medicina. Els webs de contingut sanitari".

Per fer els activitats d’aquesta sessió et caldrà escoltar i parar atenció. Tens quatre àudios, cada un d’ells correspon a  un paràgraf del text.

Comença a treballar seguint aquestes pautes:

En primer lloc escolta cadascun dels àudios, tot seguit escriu a la llibreta de català la idea o idees més importants de cada paràgraf, només allò que realment és clau. Un cop ho tinguis fet, ja ho podràs escriure en el blog, com sempre obrint un comentari. Vigila que el text que escrius sigui coherent, cohesionat i sense errades ortogràfiques.

Gràcies!











100 comentaris:

  1. Aquest text publicat a la revista "Professió" numero 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracte el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.
    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar-nos a les millores socials que comporten aquestes webs sanitàries.
    En segon lloc ens introdueix a les persones que escriuen en aquestes webs.
    En tercer lloc n'explica els problemes que pot tenir aquestes eines.
    I per últim ens diu què ha de respectar aquestes pàgines.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Martí , fixa't que has estat massa analític. Gairebé que has fet l'esquelet de l'estructura, tot i que no has emprat el SN (sintgames nominals). En aquesta feina et demanava l'anàlisi del text. A cada paràgraf calia extreure les idees més claus.
      Fixa't que en el tetxt ens parlen dels webs sanitaris, sé que no hi estem acostumats perquè nosaltres sempre parlem de la pàgina web (en femeni).

      Suggeriemt de millora: Si ho volies fer com a l'esquelet, l'estructura del text 8que no era el cas) fer-ho només amb SN.

      Carrie

      Elimina
  2. Aquest text publicat a la revista "professió" núm. 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs del contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar les possibilitats d'educació sanitària a tothom. També ens explica que la tecnologia facilita la comunicació entre pacients i metges i finalment fa la reflexió a tenir una pàgina web amb contingut sanitari és important.

    En segon lloc ens parla de l'objectiu dels portals sanitaris i ens explica, també, els usuaris que fan servir els serveis sanitaris que són, els metges i els pacients. Facilita la informació relacionada amb la salut de la població.

    En el tercer paràgraf ens parla més sobre l'eina d'Internet i de les males influències que, les pàgines web amb contingut sanitari, poden causar sobre els pacients.

    Finalment, en l'últim paràgraf, ens explica els requisits que ha de complir una pàgina web amb contingut sanitari perquè sigui de qualitat. Aquests requisits són 5:
    1- Autoria
    2- Actualització
    3- Transparència i honestedat
    4- Protecció de dades
    5- Accessibilitat

    POL ESPUCHE LLORENS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram Pol! Quina bona feina que has fet. has aconseguit fer una molt bona anàlisi del text. Felicitats és excel·lent.

      Carrie

      Elimina
  3. 1- La Profecia volen millorar les webs de contingut sanitari.

    2- Els portals sanitaris volen subministrar treballs de salud.

    3- Volen evitar els efectes contraproduents de l'excés d’informació.

    4- És molt important mantenir la seguretat de les webs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joel, fixa't que has estat massa analític, d'una banda ja va bé... però just en aquesta activitat se't demanava l'anàlisi d'aquest audios i el retorn s'ha de fer en forma de text, amb una introducció (jo us la vaig donar). Llavors calia continuar utilitzant els connectors necessaris per l'ordre...

      El que m'has fet és una mena d'esquelet del que has interpretat de cada paràgraf.

      Suggeriment: És necessari Joel que si tens algun dubte em truquis, o em passis un mail o preguntis pel Hangauts...

      Carrie

      Elimina
  4. Aquest text publicat a la revista "Professió" n19 del consell de Col·legi de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.
    En 1r lloc ens situa a l'avanç de la tecnologia per apropar els metges de les famílies i que obtinguin una 2n opinió. Avui en dia ja hi ha més de 100 enllaços i un 50% de les persones i accedeixen.
    En 2n lloc els serveis sanitaris tenen coma objectiu obtenir el benestar de la societat i subministrar informació sanitària. Els usuaris de aquets serveis són els professionals sanitaris com els pacients i ciutadans.
    En 3r lloc la proliferació de pàgines web en contingut sanitari, permeten millorar la informació de la gent i la qualitat. Però i per contrari aquestes pàgines poden produir tant com una falsa seguretat com una falsa informació. I això produeix decisions equivocades i fins i tot perilloses.
    En últim lloc, aquestes pàgines web han de complir uns requisits:
    - Autoria
    -Actualització:
    -Transparència
    - Intimitat i protecció de dades
    -Accessibilitat: Navegació clara i senzilla

    CARLA SOLER RUBIÓ

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Carla! Has fet bé l'activitat i n'estic contenta. Penso que has extret les informacions claus de cada paràgraf i has vigilat no cometre errades ortogràfiques. Felicitats per l'esforç!

      Un suggeriment, seria millor haver escrit en tercer lloc, el connector és millor així... ara ja ho sabràs per un altre dia.

      Carrie

      Elimina
  5. COMPRENSIÓ:
    Aquest text publicat a la revista "professió" n*19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.
    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar a mantenir el benestar de la societat o apropar a millorar el seu estat de salut i donar més informació. Faciliten la informació a la societat en general, poden informar de algunes malalties, com es poden portar o que poden fer per facilitar.
    En segon lloc la proliferació de pàgines webs ens feliciten i ens milloren la informació de la ajuda que necessitem sanitària, però també ens pot produir una falsa seguretat que en l'exercici de la seva autonomia pot produir algunes decisions equivocades i perilloses. Es requereix un gran nivell d'informació per entendre.
    Per últim lloc ens informa de qualitat de les pàgines webs ve determinada per una sèrie de requisits; el primer autoria; el segon actualització; tercera transparència i honestedat; quarta intimitat i protecció de dades; cinquena accessibilitat.
    Queralt Coves

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Queralt! Una bona anàlisi! Has utilitzat molt bé els connectors i també has tingut cura de l'ortografia. Faltaria alguna coma per separar algun enunciat, per exemple: en primer lloc, ...
      Segueix així!... i et felicito, ja que t'esforces molt!

      Carrie

      Elimina
  6. Hola Carrie, aquí tens la meva feina d'avui.

    Aquest text publicat a la revista "Professió número 19 " del Consell de Col·legi de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avens de la tecnologia per apropar i ampliar la possibilitat d'educació sanitària a la població. Donen excés a informació sobre la salut, faciliten la comunicació entre els pacients, metges i professionals de la salut. Permet l'obtenció de segones opinions sobre una malaltia.

    En segon lloc els portals sanitaris tenen com a objectiu principal subministrar serveix de salut destinats a mantenir el benestar de la societat, o millorar el seu estat de salut en general; i subministrar informació sanitària. Faciliten la informació relacionada amb la salut de la població en general, per mantenir un adequat nivell de salut i per informar de determinades malalties.

    En tercer lloc la proliferació de pàgines webs en contingut sanitari i les peculiaritats d'internet, com són la interactivitat, la possibilitat de personalitzar les relacions amb els usuaris i la facilitat per publicar i actualitzar els continguts permeten millorar la informació. En definitiva la qualitat de l'atenció sanitària. La informació de salut d'internet per produir una falsa seguretat en els pacients que els pot conduir en decisions equivocades o perilloses.

    En últim lloc la qualitat de les pàgines web ve determinada per l'acompliment d'una sèrie de requisits:
    Autoria: Constància clara de les fonts d'informació i les dates de publicació.
    Actualització: Continguts actuals indicant la darrera data d'actualització, fixes de continguts.
    Transparència i honestedat: del proveïdor de la pàgina web, de la finalitat i objectius d'aquesta. De totes les fonts de finançament i de l'audiència prevista.
    Intimitat i protecció de dades: Definició clara d'acord amb la legislació sobre protecció de dades de la política de respecte a la intimitat, protecció de dades del sistema de tractament de dades personals.
    Accessibilitat: el disseny de la pàgina he de garantir la navegació sense confusions, comprensible, ràpida, clara i senzilla.

    ANNA GELIS QUINTANA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna has fet una molt bona feina. N'estic molt contenta i et felicito.

      Carrie

      Elimina
  7. Aquest text publicat a la revista ‘professió n 19 del consell de Col·legi de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar eines que complementen i amplien les possibilitats de educació sanitària per a la població. Les noves tecnologies tenen els aspectes relacionats amb la salut i el benestar de les persones.

    En segon lloc els portals sanitaris tenen com a objectiu sanitari subministrar serveis sanitaris destinats a mantenir el benestar de la societat.

    En tercer lloc es millora la informació gràcies a les relacions amb els usuaris i la facilitat per publicar i actualitzar els continguts. La informació de la salut a internet pot produir una falsa seguretat en els pacients.

    Per últim la qualitat de les pàgines webs té una sèrie de requisits:
    1- Autoria
    2- Actualització
    3- Transparència i honestedat
    4- Intimitat i protecció de dades
    5- Accessibilitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Aisa! Has entès perfectament el text.

      Continua treballant amb aquestes ganes! Et felicito ja que veig que t'esforces molt en fer bé les tasques.

      Carrie

      Elimina
  8. CATALÀ CONTINGUT SANITARI

    Primer paràgraf:
    Aquest text publicat a la revista “professió” número 19 de Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.
    En primer lloc ens situa en l’avenç de la tecnologia per apropar noves eines que complementen i amplien les possibilitats d’educació sanitària per a la població donen informació i faciliten la comunicació entre pacient i metge. L'existència de més de 100.000 pàgines web amb contingut mèdic i un 50% dels usuaris que cerquen a internet ho fan per aspectes relacionats amb la salut.
    Segon paràgraf:
    Els portals sanitaris tenen com a finalitat subministrar serveis de salut per mantenir el benestar de la societat o millorar el seu estat i subministrar informació sanitària. Els usuaris d’aquests serveis son tant com els professionals, els pacients i els ciutadans en general.
    Faciliten informació relacionada amb la salut de la població per mantenir un adequat nivell de salut.
    Tercer paràgraf:
    La proliferació de pàgines web amb contingut sanitari i les peculiaritats d’internet com son la interactivitat, possibilitat de personalitzar les relacions amb els usuaris, actualitzar els continguts, permeten millorar la informació. També la informació d salut a internet por produir falsa seguretat en els pacients tinguent en compte a més a més que la informació presenta una gran variabilitat i en moltes ocasions es requereix un elevat nivell de informació per entendre-la
    Quart i últim paràgraf:
    D’aquesta manera la qualitat de les pàgines web ve determinada per l’acompliment d’una sèrie de requisits
    Autoria: constancia clara d’informació i dates de publicació
    Actualització: continguts actuals indicant la darrera actualització
    Transparència i honestedat: objectiu d’aquesta de totes les fonts de finançament i de l'audiència prevista
    Intimitat i protecció de dades: definició clara d’acord amb la legislació sobre protecció de dades, de la política de respecte a la intimitat
    Accessibilitat: el disseny de la pàgina ha de garantir la navegació sense confusions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé Jhon! penso que has entès molt bé el text i has extret la informació més rellevant.
      Fora millor utilitzar els connectors, o bé dir: en el 2n paràgraf en diu que ....
      Vigila amb el tenir +que...

      Et felicito Jhon, veig que t'esforces i això és important!

      Carrie

      Elimina
  9. Hola Carrie,
    aquesta és la meva feina que he fet avui sobre la comprensió.

    Aquest text publicat a la revista “professió” 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l’avenç de la tecnologia per apropar noves eines que complementen i amplien les possibilitats d’educació sanitària per a la població. Donen accés a informació sanitària, faciliten la informació sobre els pacients i els metges i permeten les opinions sobre altres malalties.

    En segon lloc, els portals sanitaris tenen com a objectiu principal subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat i subministrar informació sanitària. Per mantenir una adequada salut, informa sobre unes determinades malalties i com a mesura per prevenir-es o com a suport i orientació en el seu tractament.

    En tercer lloc, la proliferació de pàgines web en contingut sanitari i les peculiaritats d’internet permeten millorar la informació i en definitiva la qualitat de l’atenció sanitària. Aquests mateixos factors suposen l’aparició d’uns riscos que s’han d’evitar, la informació de salut a internet por produir una falsa seguretat dels pacients, por conduir-los a decisions equivocades o perilloses.

    En últim lloc, la qualitat de les pàgines web ve determinada per l'autocompliment de requisits:
    L’autoria, constància clara de les fonts d’orientació i les dates de publicació.
    Actualització, continguts actuals, indicar primera data d’actualització i fitxes de contingut.
    Transparència i un estat del proveïdor de la pàgina web.
    Intimitat i protecció de dades, definició clara sobre protecció de dades, política de respecte de la intimitat i protecció de dades i sistema de tractament de dades personals.
    Accessibilitat, navegació sense confusions i comprensible, ràpida, clara i senzilla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Berta! has fet una bona anàlisi del text. Felicitats!

      Carrie

      Elimina
  10. PARÀGRAF 2:

    En segon lloc, ens parla dels objectius principals dels portals sanitaris com per exemple:
    -Subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat
    -Subministrar informació sanitària
    Els usuaris són els professionals i els pacients, faciliten informació relacionada amb la salut de la població ( per mantenir un nivell adequat de salut, nutrició… o per informar de determinades malalties, sida alzheimer… )

    PARÀGRAF 3:

    En tercer lloc, ens parla de la quantitat de pàgines webs que hi ha que ens parlen de temes relacionats amb la salut.
    També ens parla de les peculiaritats d’internet, com per exemple:
    la interactivitat, la possibilitat de personalitzar relacions amb els usuaris i la facilitat per publicar i actualitzar els continguts.
    Aquestes peculiaritats, permeten millorar la informació. La informació de la salut a internet, pot produir una falsa seguretat en els pacients.

    PARÀGRAF 4:

    En aquest paràgraf, ens parlen de la qualitat de les pàgines webs.
    Aquesta, de determinada per l’acompliment d’una sèrie de requisits:
    -Autoria: constància clara de les fonts d’informació
    -Actualització: continguts actuals
    -Transparència i un estadat del proveïdor
    -Intimitat i protecció de dades
    -Accessibilitat: garantir navegació sense confusions

    Isona Coma Genescà

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Isona, l'anàlisi dels paràgrafs està super bé. Veig que no has tingut cap problema per entendre el text. Genial!

      Suggeriment de millora: Presentar tot el redactat en forma de text, amb la introducció que us vaig donar i la informació dels paràgrafs "lligar-la " amb els connectors.

      Bona feina, i felicitats pel teu esforç!

      Carrie

      Elimina
  11. Aquest text publicat a la revista “professió nº 19“ del consell de Col·legi de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar i ampliar les eines d’educació sanitària.

    En segon lloc, l’objectiu dels portals sanitaris És subministrar serveis i recursos sanitaris destinats a donar un benestar i una seguretat a la població.

    En tercer lloc, es millora la informació gràcies a les relacions externes amb els usuaris i en l’actualització dels continguts. La informació de la salut a internet pot produir una falsa seguretat en els clients.

    Finalment, ens informa que la qualitat de les pàgines webs és degut a uns requisits:
    1- Autoria
    2- Actualització
    3- Transparència i honestedat
    4- Intimitat i protecció de dades
    5- Accessibilitat

    NÚRIA COLL ALMAZÁN

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Núria! Has estat sintètica i analítica. Bona anàlisis.

      Segueix així, em cal felicitar-te!

      Carrie

      Elimina
  12. Hola Carrie,aquí tens el meu.
    Aquest text publicat a la revista "Professió número 19 " del Consell de Col·legi de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    1- La Profecia volen millorar les webs de contingut sanitari.

    2- Els portals sanitaris volen subministrar treballs de salud.

    3- Volen evitar els efectes contraproduents de l'excés d’informació.

    4- És molt important mantenir la seguretat de les webs i que es pugui entendre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Krish et dic el mateix que li he dit a en Joel, imagino que heu fet la feina junts:

      Fixa't que has estat massa analític, d'una banda ja va bé... però just en aquesta activitat se't demanava l'anàlisi d'aquest audios i el retorn s'ha de fer en forma de text, amb una introducció (jo us la vaig donar). Llavors calia continuar utilitzant els connectors necessaris per l'ordre...

      El que m'has fet és una mena d'esquelet del que has interpretat de cada paràgraf.

      Suggeriment: És necessari Krish que si tens algun dubte em truquis, o em passis un mail o preguntis pel Hangauts...

      Carrie

      Elimina
  13. Carrie, aquest és el meu text d'avui:

    Aquest text publicat a la revista "Professió núm. 19" del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la Medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar la sanitat a la població. Dona informació sobre salut, i també pot trobar altres punts de vista en algunes malalties... Aquestes webs donen molts de beneficis, ja que ajuden a la gent que té dubtes sobre la sanitat.

    Els portals sanitaris tenen l'objectiu de subministrar els serveis de salut per mantenir el benestar de la societat. Els usuaris tant poden ser sanitaris, com pacients com a ciutadans. Facilitant la informació que necessiten tant com per estar informats d'una malaltia...

    En tercer lloc la proliferació de les pàgines webs en contingut sanitari i les peculiaritats d'internet permeten millorar la informació i la qualitat de l'atenció sanitària. Tot i tots aquests aspectes positius també hem d'evitar uns certs riscos com pot ser produir una falsa seguretat en els pacients.

    Per últim lloc la qualitat de les pàgines webs varia si compleix els següents requisits:
    1. Autoria
    2. Actualització
    3. Transparència i honestedat
    4. Intimitat i protecció de dades
    5. Accessibilitat

    Anna Puig

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial Anna, has fet una bona feina... una bona anàlisi del text! Continua així que vas molt bé! Ah! ... i felicitats!

      Carrie

      Elimina
  14. Aquest text publicat a la revista "Professió número 19" del Consell de Col·legi de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En Primer lloc ens situa en l'avens de la tecnologia per apropar el gran abans de la tecnologia fen noves eines sanitàries per la població. Donen accés a informació sobre la salud, facilitar comunicació entre metges i pacients i permetre l'obtenció de segones opinions sobre malalties.

    En segon lloc els portals sanitaris tenen com a proposta administrar serveis de salud destinat a mantenir el benestar i la salud de la població. Els usuaris d'aquests serveis són tant com els professionals de sanitat com els pacients. Faciliten informació relacionada amb la salud de la població per mantenir un nivell de salud.

    En tercer lloc la aumentació de pàgines webs en contingut sanitari i les particulars d'internet, com poden ser la interactivitat, la possibilitat de personalitzar les relacions amb els usuaris i la facilitat per publicar i actualitzar els continguts permeten millorar la informació.

    En quart i últim lloc les pàgines webs han de complir una sèrie de requisits:
    Autoria: Constància clara de les fonts d'informació i les dates de publicació.
    Actualització: Continguts actuals indicant la darrera data d'actualització.
    Transparència i honestedat: del proveïdor de la pàgina web, de la finalitat i objectius d'aquesta.
    Intimitat i protecció de dades: Definició clara d'acord amb la legislació sobre protecció de dades de la política de respecte a la intimitat
    Accessibilitat: el disseny de la pàgina a de garantir la navegació sense confusions, faltes d'ortografia ...

    JAN CRUZ ARJONA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta anàlisi era tot un repte... i tens el repte aconseguit... Penso que has sabut treure el més imporatnt de cada paràgraf, però ull Jan hi ha alguna errada ortogràfica, o potser d'escriure massa ràpid... per això us demano sempre que ho feu en un doc, el repasseu i llavors el copieu en el comentari.

      Carrie

      Elimina
  15. Aquest text publicat a la revista "Professió" número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar i ampliar i poder mantenir el benestar a tota la societat i poder aportar més informació.

    En segon lloc els portals sanitaris tenen com a objectiu principal subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat. Està format per professionals sanitaris. El que fan és facilitar informació relacionada amb la salut de la població en general. Tant per mantenir adequat el nivell de salut i informar de determinades malalties.

    En tercer lloc la proliferació de pàgines webs i peculiaritats d'internet com la interactivitat, també facilitar per publicar i actualitzar els continguts fa que la informació millori. Dins d'això també hi trobem perills. La informació que ens parla de salut a internet pot fer la gent, no n'estigui segura. I pot acabar amb decisions perilloses pereses per un mateix. A més a més la informació no sempre la pot entendre tothom.

    Finalment la qualitat de les pàgines web hi ha de ser tenir una sèrie de requisits.
    Autoria: constància clara de la informació i les dates de publicació
    Actualització: tenir sempre el contingut separat per més nou a més vell.
    Transparència i honestedat: saber la finalitat i l'objectiu de la web de totes les fonts de finançament i de l'audiència prevista.
    Intimitat i protecció de dades: prometre la protecció de dades i del sistema de tractament de dades personals.
    Accessibilitat: el disseny ha de tenir navegació sense confusions, comprensibles, rapida, clara i senzilla.
    Tota aquesta informació és de "Professió" número 19. Publicació de consell de Col·legis de Metges de Catalunya Agost- Octubre any 2003.

    Marta Prada Somovilla

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Marta! Has realitzat una molt bona tasca. Has entès molt bé el text i està perfecte! Felicitats.

      Continua així!

      Carrie

      Elimina
  16. Comprensió:

    Aquest text publicat a la revista "professió" nº19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar coneixements i informacions sanitàries útils a tothom de manera que remarquen que és important tenir pàgines webs amb contingut sanitari com a bon recurs per aquest objectiu.

    En segon lloc ens explica l’objectiu dels serveis sanitaris: subministrar serveis de salut i informació sanitària de tot tipus per tal d’aconseguir el benestar de tothom. Els usuaris d’aquests serveis són tant professionals sanitaris com pacients.

    En tercer lloc ens explica el gran avantatge que tenen aquestes pàgines webs: el fet que transmeten informació accessible per tothom i de bona qualitat, tot i això també puntualitzen que no sempre funciona tan bé, ja que aquestes webs també poden contenir informació i seguretat falses de manera que poden fer que la gent prengui decisions equivocades i perilloses.

    En últim lloc ens puntuen que les pàgines web han de complir una sèrie de requisits per tal de ser d’una certa qualitat:

    - Autoria
    - Actualització
    - Transparència i honestedat
    - Protecció de dades
    - Accessibilitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Isabel! Continua així ... Felicittas per l'anàlisis del text!

      Carrie

      Elimina
  17. - Aquest text publicat a la revista ( professió número 19 DEL CONSELL DE COL·LEGIS DE METGES DE CATALUNYA). Tracta el tema de les noves teconologies en la Medicina. I més concretament en els webs de contingut sanitari.
    Primer lloc en situa l'avanç de la tecnologia per aprovar.

    - Els portals sanitaris tenen com a objectiu informar sobre salut i millorar l'estat de salut de la població.
    Tb sobre malalties, com tractar-les i millorar-les.
    Informació i promoció de la salut.

    - La falicitat de maneig i el seu accés permet millorar la qualitat sanitària.
    Riscos: Falsa seguretat en els pacients, equivocant-se i prenent decisions equivocades pel fet de no entendre bé el que s'hi explica.

    - La qualitat de les pàgines web té a veure amb:
    1. Que hi consti les fonts d'informació i dates.
    2. Actualitzacions
    3. Transparència i honestedad del proveïdor.
    4. Intimitat i protecció de dades, tractament .
    5. Accessibilitat: navegació ràpida i comprensible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt contenta amb la tasca que has fet. Sé que t'esforces molt i et felicito pel teu interés i ganes d'aprendre. Et faig un parell de suggeriments de millora.

      Vas veure que jo us vaig dir fem servir connectors: vaig posar l'exemple en primer lloc, llavors tu havies de posar en segon lloc, en tercer lloc, per acabar... en comptes del guionet que m'has posat.

      Ho tindràs present per un altre dia?

      Carrie

      Elimina
  18. Aquest text publicat a la revista "professió" núm. 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs del contingut sanitari.

    En Primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar la medicina a tot el públic sense falta de què aquest assisteixi a un metge que moltes vegades esta saturat

    En Segon lloc ens explica que no nomes el pacient poden utilitzar aquests portals sinó moltes vegades també els metges o estudiants de medicina.

    En el Tercer paràgrafs sens parle de el mal us que en fan molts pacients de els portals sanitaris o en molts casos s'ha donat el cas de trobar-hi Fake News.

    EN el Quart i ultim paragref sens parla dels requisits d'un portal sanitari que son el següents:
    1- Autoria
    2- Actualització
    3- Transparència i honestedat
    4- Protecció de dades
    5- Accessibilitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé Àlex que hagis fet la tasca, està bé... has fet una bona anàlisi. ara et cal continuar així, amb ganes d'aprendre i acabar d efer l'aprennetatge que ens falta de català. Gràcies!

      Carrie

      Elimina
  19. Aquest text publicat a la revista "Professió" numero 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracte el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    1.En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar-nos a les millores socials que comporten aquestes webs sanitàries.

    2.En segon lloc ens introdueix a les persones que escriuen en aquestes webs.

    3.En tercer lloc n'explica els problemes que pot tenir aquestes eines.

    4.I per últim ens diu què ha de respectar aquestes pàgines.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Albert fixa't que has estat massa analític. Gairebé que has fet l'esquelet de l'estructura, tot i que no has emprat el SN (sintgames nominals).

      En aquesta feina et demanava l'anàlisi del text. A cada paràgraf calia extreure les idees més claus i redactar-ho en foram de text.

      Fixa't que posant en primer lloc,,, és a dir posant el connector ja no et cal posar el número...

      Suggeriemt de millora: Si ho volies fer com a l'esquelet, l'estructura del text que no era el cas) fer-ho només amb SN.

      Tu mateix veus que és una anàlisis que li manca informació.

      Carrie

      Elimina
  20. Aquest text obliquat a la revista “Professió” número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l’avenç de la tecnologia per apropar les possibilitats d’educació sanitària a tota la població. Faciliten la informació a la societat, donen accés a informació sobre la salut, faciliten la comunicació entre els pacients, metges i professionals de la salut, poden informar d’algunes malalties.

    En segon lloc els portals sanitaris tenen coma objectiu obtenir el benestar de la societat i subministrar informació sanitària o millorar el seu estat de salut en general. Per mantenir un nivell adequat de salut i per informar de determinades malalties, faciliten la informació relacionada amb la salut de la població en general.

    En tercer lloc la proliferació de pàgines web en contingut sanitari permeten millorar la informació. Però aquestes pàgines també poden produir una falsa seguretat o una falsa informació en els pacients, això produeix decisions equivocades o perilloses.

    Finalment, aquestes pàgines web han de complir els següents requisits:
    - Autoria
    - Actualització
    - Transparència
    - Intimitat i protecció de dades
    - Accessibilitat


    MARIA MONTANYÀ COLL

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Maria! Segueix així que has fet una bona anàlisis del text. Et felicito per la feina feta...

      Carrie

      Elimina
  21. Aquest text publicat a la revista "Professió" n19 del consell de Col·legi de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.


    -En 1r lloc ens situa a l'avanç de la tecnologia per apropar els metges de les famílies i que obtinguin una 2n opinió. Avui en dia ja hi ha més de 100 enllaços i un 50% de les persones i accedeixen.
    -En segon lloc els portals sanitaris tenen com a objectiu sanitari subministrar serveis sanitaris destinats a mantenir el benestar de la societat.
    -En tercer lloc ens parla més sobre l'eina d'Internet i de les males influències que, les pàgines web amb contingut sanitari, poden causar sobre els pacients.
    En últim lloc, aquestes pàgines web han de complir uns requisits:
    - Autoria
    -Actualització
    -Transparència
    - Intimitat i protecció de dades
    -Accessibilitat( Navegació clara i senzilla)

    Cesc Rovira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cesc, has tornat a respondre a un comentari, no has obert el comentari... sinó que vas entrar com si donessis resposta a la Maria...
      L'anàlisi està bé, però hi ha cosetes del format per canviar. Per exemple no cal que posis el guionet abans del connector, el connector ens enllaça i el guionet ens separa. En canvi els últims guionets si que són correctes. cal que ho tinguis present per una altra vegada.

      Carrie

      Elimina
  22. COMPRENSIÓ

    Aquest text publicat a la revista “Professió” número 19 DEL CONSELL DE COL·LEGIS DE METGES DE CATALUNYA tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc et situa en l’avenç de la tecnologia per apropar els pacients en els metges, i permeten l'obtenció de noves opinions obrint camí a noves formes de relació. Hi ha més de 100.000 en contingut mèdic i sanitari.

    En segon lloc, els portals sanitaris tenen com a objectiu principal subministrar serveis de salut i informació sanitària. Els usuaris són tan pacients com metges.
    Serveixen per mantenir un adequat nivell de salut, o per informar sobre determinades malalties.

    La proliferació de pàgines web en contingut sanitari, la possibilitat de personalitzar les relacions amb els usuaris i al facilitat a publicar i actualitzar els continguts permeten millorar la informació i la qualitat de l'atenció sanitària. Tot això també suposa l'aparició de riscos.

    D'aquesta manera, la qualitat de les pàgines web és determinada per una sèrie de requisits.
    1- Es necessita autoria, constància clara de les fonts d'informació.
    2- L’actualització, continguts actuals.
    3- Transparència i honestedat.
    4- Intimitat i protecció de dades.
    5- Accessibilitat de la pàgina web.

    Bàrbara Genís Banal

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Bàrbara! La tasca està molt bé i et felicito.

      Carrie

      Elimina
  23. Aquest text publicat a la revista "professió 19" del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracte el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    - En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar-nos a les millores d'questes webs sanitàries.
    - En segon lloc ens informa sobre la gent que hi escriu.
    - Posteriorment ens avisen de què aquestes webs poden ser complicades i algunes perilloses.
    - Finalment ens comenta els requisits necessaris per poder portar una web de contingut sanitari.

    Cristian Veste Constantin

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristian fixa't que has estat massa analític. Gairebé que has fet l'esquelet de l'estructura, tot i que no has emprat el SN (sintgames nominals).

      En aquesta feina et demanava l'anàlisi del text. A cada paràgraf calia extreure les idees més claus i redactar-ho en foram de text.

      Fixa't que posant en primer lloc,,, és a dir posant el connector ja no et cal posar el guionet, ja que el guionet torna a separar, no ens connecta.

      Suggeriemt de millora: Si ho volies fer com a l'esquelet és adir amb l'estructura del text que no era el cas, fer-ho només amb SN.

      Tu mateix veus que és una anàlisis que li manca informació.

      Carrie

      Elimina
  24. Aquest text publicat a la revista " Professió número 19 " del CONSELL DE COL·LEGIS DE METGES DE CATALUNYA tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avanç de la tecnologia per apropar a tothom la possibilitat de tenir una bona educació per part de la sanitat.

    En segon lloc hi ha un intenció subministrativa perquè tothom pugui tenir una bona salut.

    En tercer lloc ens parla sobre l’internet i que no et pots fiar de totes les fonts.

    Finalment ens explica que cada pàgina web necessita complir uns requisits i són cinc:
    -Accessibilitat
    -Protecció de dades
    -Autoria
    -Actualització
    -Honestidad


    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sergi! El que dius està bé, és correcte... però pot ser una mica massa analític? potser podies haver analitzat un amica més el segon i el tercer paràgraf.

      És un areflexió!

      Carrie

      Elimina
  25. Aquest text que es va publicar en la revista professió número 19 ens parla de les webs sanitaries i de les noves tecnologies.
    Primer parla sobre els avenços que han fet
    Segon lloc parla de quin és el seu principal objectiu
    Tercer lloc parla de com sa millorat la comunicació.
    Quart lloc
    - Autoria
    -Actualització:
    -Transparència
    - Intimitat i protecció de dades
    -Accessibilitat: Navegació clara i senzilla

    David Trisan

    ResponElimina
    Respostes
    1. David fixa't que has estat massa analític. Gairebé que has fet l'esquelet de l'estructura, tot i que no has emprat el SN (sintgames nominals).

      En aquesta feina et demanava l'anàlisi del text. A cada paràgraf calia extreure les idees més claus i redactar-ho en foram de text.


      Suggeriemt de millora: Si ho volies fer com a l'esquelet, l'estructura del text que no era el cas, fer-ho només amb SN.

      Tu mateix veus que és una anàlisis que li manca informació.

      Carrie

      Elimina
  26. COMPRENSIÓ

    Aquest text obliquat a la revista "professió" núm. 19 DEL CONSELL DE COL·LEGIS DE METGES DE CATALUNYA, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l’avenç de la tecnologia per aprovar noves eines que complementen i amplien les possibilitats d'educació sanitària per a la població i que tenir una pàgina web és important i un fenomen a l'alça.

    En segon lloc, ens fa una breu definició dels portals sanitaris i ens comunica que els usuaris d'aquests serveis faciliten informació relacionada amb la salut de la població en general.

    En tercer lloc, ens diu que la facilitat per publicar i actualitzar els continguts, permeten millorar la informació i la qualitat de l'atenció sanitària i que la informació de salut a Internet pot produir una falsa seguretat i pot presentar una gran variabilitat.

    En quart lloc, ens comunica que per tenir una millor qualitat en la pàgina web s'han de complir una sèrie de requisits: L'autoria, l'actualització, la transparència, la intimitat i protecció de dades i l'accessibilitat.

    Marina Serret

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Marina! has entès el text i està bé... dues cosetes a millorar:
      obliquat=publicat
      professió = Professió
      La tasca està bé, segueix ttrebalalnt com fins ara... mereixes que et feliciti per la teva implicació.

      Carrie

      Elimina
  27. - Aquest text publicat a la revista ( professió número 19 DEL CONSELL DE COL·LEGIS DE METGES DE CATALUNYA). Tracta el tema de les noves teconologies en la Medicina. I més concretament en els webs de contingut sanitari.
    Primer lloc en situa l'avanç de la tecnologia per aprovar.

    - Els portals sanitaris tenen com a objectiu informar sobre salut i millorar l'estat de salut de la població.
    Tb sobre malalties, com tractar-les i millorar-les.
    Informació i promoció de la salut.

    - La falicitat de maneig i el seu accés permet millorar la qualitat sanitària.
    Riscos: Falsa seguretat en els pacients, equivocant-se i prenent decisions equivocades pel fet de no entendre bé el que s'hi explica.

    - La qualitat de les pàgines web té a veure amb:
    1. Que hi consti les fonts d'informació i dates.
    2. Actualitzacions
    3. Transparència i honestedad del proveïdor.
    4. Intimitat i protecció de dades, tractament .
    5. Accessibilitat: navegació ràpida i comprensible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sap greu, però no sé qui ets...

      Veig que has entès el text, però que no has seguit el format marcat. No cal posar el guionet. els hauries de treure. Fixa't: el guionet ens separa els paràgrafs i ara el que pretenia l'activitat era ajuntar-los amb ajuda dels connectors i cear un text final. El text de l'anàlisis.
      Ho tindràs present per un altre dia?
      Gràcies

      Carrie

      Elimina
  28. Jo he arpes que has de compelir 5 pasos:
    -Accessibilitat
    -Protecció de dades
    -Autoria
    -Actualització
    -Honestidad

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jamal!

      Veig que has intentat fer l'anàlisis, sé que per tu és una mica difícil. Sàpigues que valoro l'esforç que fas en aquesta matèria de català.

      Carrie

      Elimina
  29. Hola Carrie,
    Aquest text publicat a la revista "Professió" número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia per ampliar i millorar el benestar de la societat i poder transmetre la informació necessària per ajudar a la població en l'àmbit sanitari. Per fer-ho, hi ha moltes pàgines a internet que ens ajuden i ajuden a tota la societat.

    En segon lloc, ens explica quin és el seu objectiu principal. Subministrar serveis de salut i informació sanitària, per tal d'aconseguir el benestar de tota la societat. Els usuaris d'aquest servei són els professionals sanitaris i els pacients. Els professionals sanitaris ens faciliten la informació sanitària per tal d'ajudar a la població.

    En tercer lloc ens explica que les pàgines d'internet tenen molts avantatges, però de vegades poden arribar a causar problemes. Aquestes pàgines d'internet, són accessibles per tothom, però de vegades, hi ha pàgines que poden contenir informació falsa. Això pot causar un canvi d'opinió de la població i portar-los pel mal camí.

    Per acabar, ens explica que una pàgina d'internet ha de complir un seguit de normes per ser d'una certa qualitat.
    Autoria
    Actualització
    Transparència i honestedat
    Protecció de dades
    Accessibilitat

    Sara Vayreda

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Sara! La tasca està molt bé i et felicito.

      Carrie

      Elimina
  30. Hola Carrie, aquí et deixo la meva anàlisi sobre els àudios.

    Aquest text publicat a la revista "Professió" núm. 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs del contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar i ampliar l'educació sanitària a tota la població. Aquesta raó fa que hi hagi accés a informació sobre salut, que hi hagi més facilitat de comunicació entre el pacient i els professionals i que es permeti l'obtenció de segones opinions sobre diferents malalties.

    En segon lloc, ens situa quin és l'objectiu principal. Intenten subministrar serveis de salut per a tota la societat per millorar la seva qualitat de vida i el seu estat de salut. A més a més, els subministren i faciliten informació sanitària per tothom. Concretament amb malalties més "comunes": sida, alzheimer...

    En tercer lloc, ens explica que hi ha una gran variabilitat d'informació que navega per les xarxes socials. Hi ha webs segures però n'hi ha d'altres que no ho són. Això fa que el pacient estigui insegur a l'hora d'informar-se o de prendre decisions.

    Per acabar, ens situa i explica quins requisits s'han de seguir i complir per tenir una pàgina web segura. Els requisits són els següents:
    1. Autoria
    2. Actualització
    3. Transparència i honestedat
    4. Intimitat i protecció de dades
    5. Accessibilitat

    Júlia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic Júlia! La tasca està molt bé i et felicito.

      Segueix així!

      Carrie

      Elimina
  31. Aquest text publicat a la revista ''Professió'' núm. 19 del CONSELL DE COL·LEGIS DE Metges DE CATALUNYA, tracta el tema de les noves tecnologies en la Medicina, més concretament en les webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia per ampliar les possibilitats d'educació sanitària per la població.

    En segon lloc, els sanitaris tenen com a objectiu de subministrar el benestar de la societat.

    En tercer lloc, les pàgines web de contingut sanitari, permeten millorar la informació relacionada amb la salut de la població.

    i finalment, la qualitat de les pàgines web, ve determinada pel compliment d'una sèrie de requisi, autoria, constància clara per les fonts d'informació i les dates de publicació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Mireia, estic molt contenta amb la feina feta. Penso que has treballat i val la pena felicitar-te. Veig que has tingut cuar de l'ortografia, Pot ser podies haver ampliat un xic alguna idea del tercer paràgraf.

      Carrie

      Elimina
  32. Aquest text publicat a la revista "Professió" n19 del consell de Col·legi de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per poder apropar i ampliar la possibilitat de l'educació sanitària a la població. Donen accés a la informació sobre la salut, faciliten la comunicació entre els pacients i els metges i permeten l'obtenció de segones opinions sobre malalties, obrint camí a noves formes de relació entre els usuaris i els professionals sanitaris. El 50% de la població que cerca a internet busca coses sobre la salut, per això és molt important tenir Webs relacionades amb aquest tema.

    En segon lloc els portals sanitaris tenen com a objectiu principal subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat. Els usuaris d'aquests serveis són tant els professionals sanitaris com els pacients i ciutadans en general. Va bé per mantenir un adequat nivell de salut o bé per tenir informació sobre una malaltia, ja sigui per poder informar-te sobre aquella malaltia o per prevenir-la.

    En tercer lloc la proliferació de pàgines webs amb continguts sanitaris i les peculiaritats d'internet com són la interactivitat, la possibilitat de personalitzar les relacions amb els usuaris i la facilitat per actualitzar i publicar els continguts, permeten millorar els continguts. Tot i això suposen riscos, la informació de salut a internet pot produir una falsa seguretat en els pacients, pot conduir-los en una decisió inadequada o fins hi tot perillosa.

    En quart i últim lloc d'aquesta manera la qualitat de les pàgines webs bé determinada per uns requisits:
    1r: autoria: fonts d'informació, dates de publicació...
    2n: actualització: indicar la darrera data d'actualització...
    3r: transparència i honestedat
    4t: Intimitat i protecció de dades: definició sobre la política de protecció de dades personals...
    5è: Accessibilitat: navegació sense confusions, rapida, comprensible, clara i senzilla.

    LAIA VAQUERO

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Laia! La tasca està molt bé i et felicito. Continua així!

      Carrie

      Elimina
  33. Aquest text obliquat a la revista "professió" núm. 19 DEL CONSELL DE COL·LEGIS DE METGES DE CATALUNYA, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia noves eines que complementen i amplien les possibilitats d'educació sanitària per a la població. També faciliten la comunicació entre els metges i els pacients, permeten l'obtenció de segones opinions en malalties.

    En segon lloc, els portals sanitaris tenen com a objectiu principal subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat i subministrar informació sanitària. Els usuaris d'aquests serveis són tant els professionals sanitaris com els pacients i ciutadans. Ens faciliten la informació relacionada amb la salut de la població.

    En tercer lloc, la proliferació de pàgines web en contingut sanitari i les peculiaritats d'internet permeten millorar la informació. Aquests mateixos factors suposen l'aparició d'uns riscos que s'han d'evitar, la informació de salut a internet pot produir una falsa seguretat dels pacients, pot conduir-los a decisions equivocades o perilloses.

    En últim lloc la qualitat de les pàgines web ve determinada per l'acompliment d'una sèrie de requisits:
    Autoria: Constància clara de les fonts d'informació i les dates de publicació.
    Actualització: Continguts actuals indicant la darrera data d'actualització, fixes de continguts.
    Transparència i honestedat: del proveïdor de la pàgina web, de la finalitat i objectius d'aquesta. De totes les fonts de finançament i de l'audiència prevista.
    Intimitat i protecció de dades: Definició clara d'acord amb la legislació sobre protecció de dades de la política de respecte a la intimitat, protecció de dades del sistema de tractament de dades personals.
    Accessibilitat: el disseny de la pàgina he de garantir la navegació sense confusions, comprensible, ràpida, clara i senzilla.


    LAIA MOLINÉ

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Laia! La tasca està bé i penso que em cal felicitar-te perla feina que fas. En el començament cal dir "publicat"

      Carrie

      Elimina
  34. COMPRENSIÓ

    Aquest text publicat a la revista’’Professió’’ nº19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia al qual hi ha noves eines que complementen i amplien les possibilitats d’educació sanitària, per la població. Com per exemple l’accés a informació relacionada amb la salut, i l’obtenció de segones opinions sobre altres malalties..

    En segon lloc, ens parla dels objectius principals dels portals sanitaris: subministrar serveis de salut per mantenir el benestar de la societat o millorar l’estat de salut i subministrar informació sanitària.
    Serveixen per mantenir un nivell adequat de salut, i per informar sobre malalties per tal de prevenir-les…

    En tercer lloc, explica l'avantatge que tenen aquestes webs, el fet de poder publicar i actualitzar els continguts sanitaris…. Però també hi ha un desavantatge, ja que pot aportar una falsa seguretat als pacients.


    Per últim, ens explica que les pàgines web han de complir una sèrie de requisits:
    Autoria: informació clara
    Actualització: continguts actual
    Transparència i honestedat
    Intimitat i protecció de dades
    Accessibilitat: La pàgina ha de ser: sense confusions, comprensible, ràpida, clara i senzilla.

    Alèxia Serret

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial Alexia! La tasca està molt bé i et felicito.

      Carrie

      Elimina
  35. Aquest text publicat a la revista "professió" nº19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per explicar-nos les utilitats d'una web amb informació sanitària.

    En segon lloc ens introdueix les persones que participen o escriuen en aquestes webs, normalment són metges i doctors. També hi ha casos on hi escriuen pacients.

    En tercer lloc ens explica els problemes que pot comportar utilitzar aquestes webs, un clar exemple són les fakes news.

    En últim lloc ens explica que s'ha de fer un bon ús d'aquestes pàgines i que s'han de respectar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan! El que dius està bé, és correcte... però pot ser una mica massa analític? potser podies haver analitzat una mica més el tercer i el darrer paràgraf.

      És una reflexió!

      Carrie

      Elimina
  36. Aquest text publicat a la revista "Professió" núm. 19 del Consell De Col·legis De Metges De Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia per què consideren què tenir una pàgina web per poder comunicar-se tant amb els especialistes com amb els pacients seria una bona idea.

    En segon lloc, ens explica que tant els especialistes sanitaris, com els pacients i com la població en general, poden aportar ajudes amb malalties com a mesura per prevenir-les.

    En tercer lloc, ens diu que no només hi ha coses bones a les webs com ajuda al servei sanitari, sinó que també hi ha riscos innecessaris i de vegades també perillosos.

    Per últim, en quart lloc, ens informa que penjar a les pàgines webs, es necessiten una sèrie de requisits què és necessari seguir, al contrari no es podrien penjar.

    Nicol Doblas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nicol has fer bé la feina. Sempre la fas i bé, per tant per això et felicito.
      El que dius en aquest text està bé, és correcte... però et sembla que podies haver analitzat una mica més el tercer i el darrer paràgraf.

      És un suggerimet que et faig!

      Carrie

      Elimina
  37. Aquest text publicat a la revista "Professió" número 19. De Consells, Col·legis, Metges i de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari. En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia, aquesta evolució provoca un augment en les possibilitats d'educació sanitària en la població. Faciliten la comunicació, permeten l'obtenció d'informació de manera més senzilla. El text explica el fet que és molt útil tenir una web d'informació pel públic.

    A continuació el text explica que els portals sanitaris tenen com a objectiu subministrar serveis de salut i subministrar informació útil. Els usuaris d'aquests serveis faciliten informació relacionada amb la salut de la població.

    En el tercer paràgraf el text diu que les peculiaritats d'internet, com poder personalitzar la interacció entre metge i pacient millora la qualitat de l'atenció sanitària, malgrat això hi ha riscos, es poden produir falses seguretats, donat que els pacients poden malinterpretar la seva autonomia i prendre decisions equivocades i a vegades perilloses, també s'ha de tenir en compte la possibilitat de que hi hagi informació a internet que sigui falsa.

    Per acabar, el text ens exposa que per totes les raons anteriorment anomenades la qualitat de les pàgines webs ve determinada pel compliment d'alguns requisits.

    1. Autoria
    2. Actualització
    3. Transparència i honestedat
    4. Intimitat i protecció de dades
    5. Accessibilitat


    Guillem Bassets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Super Guiilem. Bona feina, estic contenta has analitzat molt bé el text.

      Carrie

      Elimina
  38. Aquest text publicat a la revista “Professió” número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens fa avançar tecnològicament i aporta la possibilitat d’educació sanitària per a totes les persones. El que fan és proporcionar informació a la societat, proporcionar accés a informació sanitària i promoure la comunicació entre pacients, metges i professionals de la salut, poden informar de certes malalties.

    En segon lloc, el portal sanitari té l'objectiu d'obtenir assistència social i proporcionar informació sanitària o millorar la seva salut en general. Per tal de mantenir un nivell adequat de salut i informar de certes malalties, proporcionen informació relacionada amb la salut de la població en general.

    En tercer lloc, la proliferació de pàgines web en contingut saludable pot millorar la informació. Però aquestes pàgines també poden aportar al pacient informació de seguretat o informació errònia que condueix a decisions incorrectes o perilloses.

    Aquestes pàgines webs han de cumplir els següents requisits:
    - Autoria
    - Actualització
    - Transparència
    - Intimitat i protecció de dades
    - Accessibilitat

    POL SERRA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Pol! Estic molt contenta amb l'anàlisis que has fet. Continua així!

      Carrie

      Elimina
  39. Aquest text publicat a la revista “Professió” número 19, del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens explica que hi ha hagut un gran avenç a la societat dins la tecnologia que ha ajudat a mantenir el benestar de la societat, ja que donen accés a informació sobre la salut.

    En segon lloc ens situa en l’avenç de la tecnologia per ajudar a subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat, i faciliten informació relacionada amb la salut de la població.

    El tercer lloc, la tecnologia ha permès millorar la informació sanitària i la qualitat. Però també algunes pàgines poden produir falsa seguretat als pacients, que els pot provocar a prendre decisions equivocades o perilloses.

    I per últim ens explica els requisits que ha de tenir una pàgina web sanitaria, són aquests:
    1- Autoria
    2- Actualització
    3- Transparència i honestedat
    4- Protecció de dades
    5- Accessibilitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has treballat bé Amat! Estic molt contenta, has fet una bona anàlisis del text. Segueix així!

      Carrie

      Elimina
  40. Aquest text publicat a la revista "Professió" número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia pel crec d'informació de medicines, ja que un 50% de la cerca a les webs és sobre la salut.

    En segon lloc podem veure que la ciutadania vol el millor per a la salut i contra les malalties en què hi ha en el món, i això per poder-les prevenir i saber informació sobre elles.

    En tercer lloc la possibilitat de personalitzar la relació entre la web i la facilitat d'actualitzar els continguts, permeten millorar la informació. També la informació sobre la sanitat pot contenir informació falsa per als pacients i els pot conduir a decisions equivocades i fins i tot perilloses.

    I per acabar té una sèrie de requisits:
    1-Autoria
    2-Actualització
    3-Transparència i honestedat
    4-Protecció de dades
    5-Accesibilitat
    Fatu Jawara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has treballat i et felicito. Bona anàlisis Fatu!

      Carrie

      Elimina
  41. Aquest text publicat a la revista “Professió” número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l’avenç de la tecnologia per complementar i ampliar les possibilitats d’educació sanitària per la població. Una d’elles i molt important és que faciliten la comunicació entre els pacients i els metges.

    En segon lloc, ens explica que com a objectiu principal, els portals sanitaris han de mantenir el benestar de la societat. I també ens comenta que els metges i els pacients són els usuaris que fan servir els serveis sanitaris.

    En tercer lloc, ens parla de la qualitat que té l’atenció sanitària, tot i que i poden haver males influències en el contingut sanitari, les quals poden causar sobre els pacients.

    I per acabar, ens parla de les pàgines web, si seran de més o menys qualitat segons aquestes premises:
    Autoria
    Actualització
    Transparència i honestedat
    Intimitat i protecció de dades
    Accessibilitat

    Dan Vilà

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dan has treballat bé! L'anàlisis està ben fet. Potser no s'entén bé quan dius: les quals poden causar sobre els pacients...

      Segueix treballant Dan... val la pena.

      Bona feina!

      Carrie

      Elimina
  42. Aquest text publicat a la revista "Professió" número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.
    En primer lloc ens situa en l'avenç de la tecnologia per millorar la informació sanitària, facilitar la comunicació entre sanitaris i pacients i per a introduir noves eines per augmentar-ne la millora.


    En segon lloc cal tenir en compte que l’objectiu dels portals sanitaris són:

    -Oferir serveis de salut a pacients, professionals i ciutadans
    -Donar informació dels bons hàbits nutricionals i de les malalties (prevenció i orientació).

    En tercer lloc, cal tenir en compte que aquestes pàgines web són poc segures pels pacients perquè a vegades hi ha molta informació i riscos per la protecció de dades i a més a més cal diferenciar la informació vertadera de la falsa.

    I per finalitzar, per obtenir una bona qualitat de la informació cal recordar les normes d’0ctubre de 2003 que cal que compleixi qualsevol informació sanitària: protecció de dades, dades de publicació, darrera data d’actualització de la informació, transparència i honestedat i accessibilitat bona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt contenta amb la tasca que has fet. Sé que t'esforces molt i et felicito pel teu interés i ganes d'aprendre. Segueix així Jordi!

      Carrie

      Elimina
  43. Aquest text publicat a la revista "Professió" numero 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracte el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l’avenç de la tecnologia per la millora de la sanitat i la salut.

    En segon lloc, ens presenta a la gent que navega per les webs de sanitat, i normalment solen ser metges doctors i infermers.

    En quart lloc, ens diu que hi ha xarxes/pagines web que no son segures pero també n'hi ha que si que ho son.

    I per finalitzar diu que perque ens poguem fiar d'una pagina web te que tenir algun esponsor o te que ser un lloc on hi hagi una garantia que ens asseguri algo o be unes fotos conforme son gent especialitzada amb el que expliquen.

    Eloi Rigall

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eloi era tot un repte fer aquesta anàlisis, penso que ho has fet bé. Un parell de suggereiments per millorar:
      Té que tenir... ha de tenir
      Tens algun accent diacrític que no hi és.
      Potser podies haver ampliat un xic el tercer paràgraf. Tu has posat quart.

      Carrie

      Elimina
  44. Aquest text publicat a la revista "Professió" núm. 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs del contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avenç de la tecnologia per apropar i ampliar l'educació sanitària a tota la població. Donar accés a informació sobre la salut facilita la comunicació entre pacient i professional i dóna pas a segones opinions de diverses malalties.

    En el segon paràgraf ens explica que l'objectiu principal de la sanitat és subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat o millorar l'estat de salut en general.

    En el tercer paràgraf ens explica que la tecnologia i les xarxes d'internet són una eina magnifica sempre que en fem un bon ús, és molt important entrar en pàgines segures i que la informació que hi ha sigui contestada.
    Com que hi ha pàgines que no són segures fa que el pacient estigui insegur a l'hora d'informar-se o de prendre decisions.

    Per acabar l'últim paràgraf, ens situa i explica quins requisits s'han de seguir i complir per tenir una pàgina web segura.

    1. Autoria
    2. Actualització
    3. Transparència i honestedat
    4. Intimitat i protecció de dades
    5. Accessibilitat

    Blanca Juanola

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Blanca! Estic molt contenta amb la tasaca... Segueix així, trebalalnt i aprenent..

      Carrie

      Elimina
  45. Aquest text publicat a la revista "professió" núm. 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en les webs del contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l’avenç de la tecnologia per apropar a la població cap a l’educació sanitaria. Donen més informació per així poder tenir una bona relació entre pacient, metges i diferents professionals. De la mateixa manera poden rebre altres opinions.

    En segon lloc, ens explica que els portals sanitaris tenen un gran objectiu el cual consisteix en subministrar recursos a tota la població i aixì aconseguir un benestar social.

    En tercer lloc, internet està replet de pàgines web falses i que no son fiables les quals donen informació sobre la salud. A causa d'això hi han molts pacients que acaben estan molt insegurs.

    Per acabar, hi han una serie de conceptes que determinen una pagina web:

    Autoria
    Actualització
    Transparència i honestedat
    Intimitat i protecció de dades
    Accessibilitat

    Jan Clavaguera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has fet una bona anàlisis del text. Penso que has aconseguit sobradament l'objectiu de la tasca. Molt bé Jan!

      Carrie

      Elimina
  46. Aquest text publicat a la revista “Professió” número 19, del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies en la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc ens explica que hi ha hagut un gran avenç a la societat dins la tecnologia que ha ajudat a mantenir el benestar de la societat, ja que donen accés a informació sobre la salut.

    En segon lloc ens situa en l’avenç de la tecnologia per ajudar a subministrar serveis de salut destinats a mantenir el benestar de la societat, i faciliten informació relacionada amb la salut de la població.

    El tercer lloc, la tecnologia ha permès millorar la informació sanitària i la qualitat. Però també algunes pàgines poden produir falsa seguretat als pacients, que els pot provocar a prendre decisions equivocades o perilloses.

    I per finalitzar ens explica les caracteristiques que ha de tenir una pàgina web sanitària, són aquests:
    1- Autoria
    2- Actualització
    3- Transparència i honestedat
    4- Intimitat i protecció de dades
    5- Accessibilitat

    Arnau Casanovas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has fet una bona feina Arnau! Estic contenta amb l'anàlisi del text! Segueix així!

      Carrie

      Elimina
  47. Aquest text publicat a la revista “Professió” número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies de la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa de l'avenç de la tecnologia per apropar-nos a informació, professionals, segones opinions i a comunicar-nos amb personal sanitari. Després ens parla de la importància de tenir una web.

    En segon lloc, ens parla dels objectius dels portals sanitaris, com per exemple, millorar l'estat de salut de la societat en general. A continuació ens explica quins són els usuaris i quina i com utilitzen la informació.

    En tercer lloc, ens parla de la gran quantitat de recursos que llavors ens permeten millora la informació i la qualitat d’atenció sanitària. Després ens explica els riscos a internet els quals poden tenir com a conseqüència males decisions, per això, ens parla del fet de que cal tenir un alt de comprensió per entendre la informació, en la majoria dels casos.

    Per acabar ens parla dels requisits necessaris perquè les webs tinguin qualitat:
    -Autoria = constància clara de les fonts d’informació
    -Actualització = continguts actuals
    -Transparència i honestedat = informació verídica
    -Intimitat i protecció de dades = compliment de la llei de protecció a la persona
    -Accessibilitat = pàgina web clara i entenedora d’accés ràpid.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Jana! has entès perfectament bé el text, com a conseqüència l'anàlisis dels diferents apartats està super bé.

      Continua així!

      Carrie

      Elimina
  48. Aquest text publicat a la revista "Professió" núm. 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies de la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa en l'avens tecnològic utilitzat per complementar/ampliar l'educació sanitària, informar sobre la salut, facilitar la comunicació entre els professionals i la població i obtenir opinions sobre una malaltia. Finalment ens confirmen (mitjançant unes dades) que una web amb contingut sanitari és important per a la població.

    En el segon paràgraf, ens informa sobre els portals sanitaris i el seu objectiu (subministrar serveis de salut a la societat). Els usuaris són tant els professionals com els pacients/ciutadans. Aquests portals ens proporcionen informació sanitària (benestar, informació sobre malalties, suport/orientació en el tractament, etc.).

    En tercer lloc, ens parla de la seguretat o certesa d'algunes webs amb contingut sanitari. Per una banda, gràcies als avenços dels últims anys poden millorar la qualitat de la informació sanitària, per altra banda, pot provocar que la falsa informació sanitària influeixi negativament en la seguretat i les decisions dels pacients.

    Per acabar, ens explica requisits que han de tenir aquests tipus de pàgines web per assegurar la seva qualitat:
    - Autoria
    - Actualització
    - Transparència i honestedat
    - Intimitat i protecció de dades
    - Accessibilitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte Gina! Una bona anàlisi del text. Un treball super ben fet!

      Carrie

      Elimina
  49. Aquest text publicat a la revista "Professió" número 19 del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, tracta el tema de les noves tecnologies de la medicina i més concretament en els webs de contingut sanitari.

    En primer lloc, ens situa de l'avenç de la tecnologia per donar l'accés a informació sobre salut, faciliten la comunicació entre pacients i equip sanitari i permeten segones opinions respecte a diverses malalties. Al final d'aquest paràgraf ens argumenta com n'és d'important l'existència d'aquestes webs.

    En segon lloc, ens explica que aquests portals tenen com a objectiu poder donar serveis per mantenir o millorar l'estat de salut d'una persona i també subministrar informació; prevenció de malalties o suport. També ens comenta que els usuaris que hi entren poden ser tant pacients com personal sanitari.

    En tercer lloc ens explica alguns avantatges d'aquestes pàgines per tal de millorar la informació. Però, al mateix moment ens explica que hi ha riscos que aquests avantatges ens poden provocar. Explica que poden haver-hi moltes pàgines on cal un alt nivell per entendre-les.

    Per últim ens argumenta que calen uns requisits perquè la pàgina pugui considerar-se de qualitat. Aquests requisits són;

    Autoria
    Actualització
    Transparència i honestedat
    Protecció de dades i intimitat
    Accessibilitat fàcil


    Isona Escoda Duran

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Isona! Has fet una bona anàlisis dels diferents apartats del text. Has tingut cura de l'ortografia i els connectors ben usats.

      Carrie

      Elimina
  50. El público jo mateixa, però és d'en Pau

    Aquest text publicat en la revista “professió” nº 19 Del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya tracta el tema de les noves tecnologies de la medicina i més concretament en els webs del contingut sanitari.

    En primer lloc ens situa en l’avenç de la tecnologia per apropar a tota la gent amb un coneixement sobre la importància de la sanitat, a més, un accés més eficaç entre pacients i metges. Un 50% de les persones que cerquen en internet es justament de sanitat, en conseqüència es imprescindible tenir una pàgina web de sanitat.

    En segon lloc les portals sanitaris es un servei per augmentar la salut de la població en general, a més de facilitar la informació de qualsevol malaltia.

    En tercer lloc també pot haver mentides en aquestes pàgines webs, aquestes poden provocar falses alarmes i inclús pràctiques negatives cap als pacients.

    Per últim, en les pàgines webs han de complir uns requisits:

    - Autoria
    - Actualització
    - Transparència
    - Intimitat i protecció de dades
    - Accessibilitat: Navegació clara i senzilla



    Pau Salud Santana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona feina Pau! has entès perfectament bé el text i has fet una bona anàlisis dels diferents apartats del text.

      Continua treballant Pau!

      Carrie

      Elimina