dimecres, 3 de juny del 2020

INFORMAR-SE I INFORMAR

Escolta el vídeo. Al final del vídeo hi ha tres preguntes que hauràs de respondre.
Ja saps que per donar les respostes et cal obrir un comentari.

Gràcies!





54 comentaris:

  1. Crec que aquesta situació podria ser real. Aquest pobre noi podria haver-se llegit una mica més el treball o directament podria fer un treball amb les seves pròpies paraules.

    ResponElimina
  2. Aquest vídeo ha estat interesant, ja que és basat en la vida real i això li pot passar a qualsevol

    ResponElimina
  3. Jo crec que no està bé agafar informació sense saber el que hi posa, hauria de mirar diverses pàgines web i agafar el més important de cada pàgina web.

    ResponElimina
  4. Hola Carrie,
    jo penso que aquest vídeo és molt interessant, ja que és bastant realista a molta gent li ha passat això inclús alguna vegada a mi em pot haver passat però després de l'error n'aprens i ja no ho tornes a fer, jo ara el que faig és que agafo idees d'internet i informació però no faig com vaig fer aquell dia de copiar-ho tot sinó que ho entenc i després ho faig.
    Queralt Coves

    ResponElimina
  5. Crec que en Julio podria haver buscat millor la informació. Jo hauria llegit la informació i l'hauria posat amb les meves paraules. De vegades ho he pensat de fer-ho però gairebé mai ho he fet.

    ResponElimina
  6. El que en Julio va ometre va ser llegir el que ell havia copiat, també quan ha buscat a posat masses coses. El que hagués fet jo al respecte és centrarme en una pàgina, llegir mela tota i posar el més important A mi no m'ha passat.

    Jan Cruz Arjona

    ResponElimina
  7. Jo opino que en Julio volia fer un bon treball però no va saber fer-lo de la millor manera. Ell va buscar molta informació que pensava que estava bé però no va fer l'esforç d'intentar entendre-la, de manera que per molt ben fet que estigués el treball, tot això no havia servit per res, ja que ell no havia après cap cosa. A més ell hauria d'haver optimitzat la recerca i no haver posat preguntes al cercador. Hauria d'haver processat la informació i escrirure-la a la seva manera per poder-la comunicar als altres amb el total coneixement del tema.

    Jo penso que és molt millor entregar un treball que contingui una informació més bàsica però ben explicada que no pas el que ha fet en Julio, perquè el final el més important és aprendre.

    A mi això m'ha passat moltes vegades quan he hagut d'entregar un treball d'un tema que desconeixia totalment.

    ResponElimina
  8. Aquest vídeo ens vol transmetre la importància d'entendre al que estàs estudiant i l'esforç que hi has de posar.
    Avui en dia tenim moltes eines per treure informació, fiables i no fiables. Però hem de saber que no podem copiar-ho, o hem d'entendre.

    CARLA SOLER RUBIÓ

    ResponElimina
  9. Hola Carrie,
    Aquest video m'ha semblat molt interessant.
    Els aspectes de búsqueda afectiva que no va fer servir en Julio són els llibres i les persones més porperes a ell que segurament en sabien del tema.
    Jo hauria llegit i no hauria copiat el text i d'aquesta manera hauria sabut respondre les preguntes del professor.
    Crec que no se m'ha presentat mai cap situació igual a la d'en Julio.

    Berta Cargol

    ResponElimina
  10. RECERCA D'INFORMACIÓ EN INTERNET EL CAS D'EN JULIO

    En Julio va ometre llegir la informació i verificar que tingués fonts fiables, crec que m'hagués compromès molt més amb la feina i no, no he estat en aquestes situacions.

    MARINA SERRET

    ResponElimina
  11. S'ha deixat, entendre la informació que va trobar, ja que simplement es va llegir les dues primeres línies i sense entendre-les va copiar la resta. Jo com a mínim hauria llegit tot el que hagués copiat i enganxat i m'hagués esforçat per entendre el que significava. No, a mi personalment no.

    Cristian Veste Constantin

    ResponElimina
  12. En Julio va ometre llegir la informació d’internet, la qual havia d’ordenar i redactar. El treball hauria d’haver estat escrit més subjectivament i també hauria d’haver verificat la informació buscada.
    Jo hagués intentat esforçar-me més, també hauria buscat més fonts d’informació per poder escollir la més adient i redactar el treball tant amb informació d’internet com amb els meus coneixements.
    Personalment, mai m’he trobat amb aquesta situació, tot i això he realitzat treballs els quals hauria d’haver buscat més informació i haver-la redactat de millor manera.

    Núria Coll Almazán

    ResponElimina
  13. Les meves respostes al vídeo són:
    El nen crec que el que primerament ha fet malament és posar tota una pregunta i tan llarga en el cercador, ja que surten més respostes i del que toca si poses paraules clau. També ha fet malament el fet de pensar que a internet és tot fiable, ja que no és així és millor fer el treball més curt, però que l'entenguis que no pas llarg i que no hagis entes res. Jo hauria buscat informació en fons fiables que conec hi hauria intentat entendre el treball, perquè així és més fàcil fer el treball. Per últim algun cop sí que se m'ha presentat algun cas similar que has de fer un treball que no en tens ni idea, però si veig que no ho ser fer consulto a amigues, familiars...

    Anna Puig

    ResponElimina
  14. Hola Carrie
    Aqust vídeo es super interessant ja que reflexa que no per que tinguis un treball mes llarg ha de ser mes bo.

    David Trisan

    ResponElimina
  15. Aquest vídeo super interessant ja que ens reflexa una situació d'un alumne que pot arribar a ser molt real, podría haber-se esforçat més i es una reflexió general per tot nosaltres, bon vídeo,
    Jhon Rivas

    ResponElimina
  16. El cercador quan vols trobar algo no pots posar tantes paraules,has de posar les paraules claus,també ha fet malament no llegir abans de d'entregar,perquè quan el professor li ha començat a fer preguntes ells no tenia informació perquè tot ho havia copiat i enganxat i en tenia ni idea d'aquell tema,també quan ets un noi que mai fa res i li entregues un treball molt llarg el professor,el professor sabrà que això no ho has fet tu,i també hauria de fer el treball subjectiu perquè es notes que el treball la fet ell i són les seves paraules.

    Cesc Rovira

    ResponElimina
  17. Jo penso que el cas d'aquest nen no està molt allunyat de la realitat, ja que en moltes ocasions jo m'influeixo els alumnes no tenim ganes o motivació per fer ho entregar una feina encomanada pel professor. Pot ser perquè no hi haguí molta motivació de part del professorat, per casos personals del nen o simplement perquè al nen li fa mandre

    Alex Blasco

    ResponElimina
  18. Aquest vídeo, ens posa en una situació que segur que alguna vegada has viscut. Quan es fa recerca d'informació, sempre hem d'anar a pàgines web fiables. És clau la paraula i l'idioma que fem servir per buscar la informació. També hi hem de posar una mica d'interès. Si estem fent recerca d'un tema que no en coneixem molts d'aspectes, el millor que es pot fer és posar-hi il·lusió i amb ganes d'aprendre coses noves. Si ho fem d'aquesta manera segur que aprendre'm moltes coses noves. Hem de mirar de saber adaptar la informació que trobem i fer-la nostre.
    Un cop ja has fet recerca, hauries de saber explicar el que has entès, és una bona manera de saber si has après o no.

    Bàrbara Genís Banal

    ResponElimina
  19. Hola Carrie,
    aquest vídeo m'ha semblat molt interessant i molt reflexiu.
    Jo opino que en Julio volia fer un bon treball, ja que s'hi ha esforçat i ha treballat. Ha buscat tota la informació necessària. El problema ha estat que en Julio no ha fet l'esforç d'entendre la informació que era necessària, per tant la feina que ha fet no ha servit de res, perquè no l'ha entés.

    Jo al respecte hagués buscat una informació més fàcil d'entendre, perquè d'aquesta manera la informació que ha recaptat encara que sigui poca l'ha entés i després a l'hora d'explicar li resultarà fàcil.
    Jo hagués intentat esforçar-me més, hauria buscat en pàgines webs amb informació més senzilla i comprensible. D'aquesta manera quan el professor m'hagués preguntat, hi hagués respost les seves preguntes perquè hauria comprengut la informació.
    Personalment que jo recordi no m'he trobat en aquest cas, però penso que si que algun cop m'he trobat en aquesta situació, segurament. Però si no ho entenc la informació ho consulto amb algú proper a mi.

    Merci,
    ANNA GELIS QUINTANA

    ResponElimina
  20. Hola Carrie,
    Aquest vídeo ha estat interessant perquè avui en dia això encara es fa. Crec que no ho ha fet amb mala intenció i que buscar informació a internet no és res dolent però sempre que es faci s'ha d'entendre el que ens vol transmetre la informació i expressar-la en les nostres pròpies paraules.
    Marta Prada

    ResponElimina
  21. Aquest vídeo ens ha explicat que mai anem a pàgines d'internet que no siguin fiables, segur que alguna vegada a nosaltres ens ha passat.
    Jo hauria intentat esforçar-m'hi més per obtenir més informació per poder redactar millor i poder obtenir millors resultats.
    A mi no m'ha passat una cosa similar.

    Gràcies

    Ferran S.

    ResponElimina
  22. Jo crec que ma fet reflexiona perque avegasdas copiem de internet sensa entendrau.

    ResponElimina
  23. Hola Carrie,
    Aquest vídeo és molt interessant però també molt real, perquè moltes vegades la gent copia i es pensa que no els enxamparan mai però quasi sempre els mestres ho acaben sabent. Crec que no ho ha fet amb mala intenció però el correcte hagués estat primer llegir després entendre i per últim escriure amb les seves paraules.

    ResponElimina
  24. Aquest vídeo súper interessant, ja que ens reflecteix una situació d'un alumne que pot arribar a ser molt real, podria haver-se esforçat més i tot i ser menys omplerta la informació més coneixement tindria, és una reflexió general per tot nosaltres. Bon vídeo.
    Guillem Verdejo

    ResponElimina
  25. Hola Carrie,
    Aquest vídeo ha estat interessant perquè avui en dia, és molt comú copiar la informació d'internet sense entendre-la. Crec que ell no ha buscat informació amb una mala intenció, el problema, ha estat que ho ha copiat tot i no ha entès res. Des del meu punt de vista, si busques informació, és per entendre alguna cosa sobre algun tema, pel contrari, crec que no cal "perdre" el temps copiant informació que no entens.
    Isona Coma

    ResponElimina
  26. Aquest video et fa reflexionar molt i també a estat interessants ja qué tot lo que diu es real.
    HARKRRISH SINGH

    ResponElimina
  27. Hola Carrie,
    des del meu punt de vista és un vídeo molt interessant al qual alguns alumnes es poden sentir identificats. Crec que a tothom li ha passat algun cop, inclòs jo mateixa. També penso que està bé equivocar-nos, així ja ho has après pel pròxim cop i segur que no et torna a passar més.
    En Julio no ha fet bé en copiar informació de fonts on ell ni entén el que diu, primer t'has d'assegurar que és una web fiable, llavors ho has de llegir i analitzar i finalment ho escrius al Word amb les teves paraules.

    Maria Montanyà.

    ResponElimina
  28. Aquest vídeo és molt realista i interessant, està basat en fets reals no fets amb malicia però el problema està en que fa la feina sense entendre res

    ResponElimina
  29. Hola Carrie.
    En Julio va fer varies coses malament en la seva recerca sobre la violència:
    En primer lloc va agafar les primeres línies de tots els resultats que li van sortir al fer la recerca. Després no va llegir-la ni la va comprendre.
    El que jo hauria fet hauria set fer una recerca detallada del tema, llegir-la, comprendre-la i finalment preparar el meu treball explicant-ho amb les meves paraules.
    La veritat es que no m'ha passat gairebé mai tot i que alguna vegada faig copiar i enganxar d'una pàgina però la diferència és que jo llegeixo bé la informació i l'intento entendre tan bé com puc.

    POL ESPUCHE LLORENS

    ResponElimina
  30. Trobo que aquest vídeo és molt interessant i real a la vegada perquè avui en dia encara hi ha molta gent que encara copia tot d'internet.
    Crec que el més correcte hagués estat primer buscar, després llegir i entendre i per últim fer el treball amb les seves paraules. Aquest noi va intentar estalviar feina i treure bona nota però al final va acabar amb un zero per copiar.

    ResponElimina
  31. Jo crec que lo que li passa amb en Julio és una cosa que li pot passar a tothom.
    En Julio és un noi trempat i treballador pero en el treball que li han encarregat ha fet un error molt important, s’hauria d'haver llegit tot avanç d'entregar el treball.

    ResponElimina
  32. El greu error que comet en Julio es que agafa informació sense aver-la analitzat i sense saber si es veritat i nomes la copia i l'enganxa.

    El que te que fer per arreglar-ho es tornar-ho a fer i aquest cop mirant ve el que agafa i anant agafant informació de diferents llocs per aixis tenim mes varietat de informació.

    Eloi Rigall Pagès

    ResponElimina
  33. Penso que aquest vídeo és molt real perquè encara hi han situacions que la gent ho fa.
    Crec que lo millor agués estat que s'informés correctament i que ho poses amb les seves pro pies paraules per entendreu millor.
    Degut a que ho ha copiat i enganxat tot li ha quedat mala nota.
    Claudi Merino

    ResponElimina
  34. Hola Carrie!
    Jo penso que aquest vídeo és molt interessant i una mica realista, perquè a quasi tothom li ha passat això de copiar i després no saber que has posat. Però jo crec que dels errors s'ha d'aprendre i jo si hagués estat en Julio, no ho tornaria a fer.
    El primer que s'ha de fer en una recerca és llegir la informació que has trobat sobre el tema, després la resumeixes amb les teves paraules i el més important és que ho entenguis.

    LAIA VAQUERO DOMÈNECH

    ResponElimina
  35. Aquest vidio l'he trobat molt interessant, amés t'explica coses reals que ens poden passar.
    En aquest cas jo hagues buscat la informació primer, desprès ho llegeixes i ho entens i desprès fas el treball amb consiència.Aquest noi es va estalviar molta feina perquè no va fer res pro va acabar suspès per copiar.Jo crec que és una situació que a molta gent li pot haver passat i tots han acabat com en Júlio.

    ResponElimina
  36. Hola Carrie.
    Trobo que en Julio no ha fet una cosa gaire intel·ligent ja que, ha copiat tot lo primer que ha trobat d'internet, no s'ho ha llegit per veure almenys si aquella informació era correcte, i per això, quan el professor li ha preguntat, no ha sabut respondre.
    Crec que el que podia haver fet en Julio, es copiar unes quantes líneas d'informació que hi havia i passar-les a escriure amb les seves paraules, ja que això ho entendria.

    Arnau Casanovas

    ResponElimina
  37. Hola Carrie, aquest vídeo avui en dia és molt real perquè alguns alumnes si poden sentir identificats. Copiar la informació d'internet sense entendre-la ni llegir-la no té gens d'importància. Has d'agafar la informació adequada i les paraules claus. L'hauria d'haver llegit i entendre, i un cop a classe explicar-ho amb les seves paraules.
    Aquesta situació exacta, no m'ha passat mai, però sí que és veritat que potser algun dia he copiat tota la informació d'una pàgina. A diferència d'ell jo la llegeixo, l'intento entendre i després explico el que he entès. D'aquesta manera aprenc coses noves.
    Sara Vayreda

    ResponElimina
  38. Hola Carrie, jo penso que aquest vídeo ens hi podem trobar amb una situació real, i jo penso que l’error que fa en Julio, no és el de fer una recerca a internet, sinó de fer el que diem un “copiar y pegar”, sense llegir-se res, ni entendre el que està fent. Per ser correcte, en Julio hauria d’haver fet una recerca , seleccionar la informació clau, comprendre el que està fent, i posar-ho al Word amb les seves pròpies paraules.
    Dan Vilà

    ResponElimina
  39. Crec que aquest vídeo mostra la realitat de molts alumnes. Opino, que el que fa malament és no informar-se bé abans de començar la recerca, només busca un tipus de violència de les que hi ha. També no utilitza correctament el buscador de Google i finalment copia tota la informació que hi ha sense llegir-la. Quan l'entrega veu que realment ha estat tota la nit treballant per res perquè igualment no ha après res. Jo, en el seu cas, m'hauria informat bé, hauria fet un bon ús del buscador i finalment hauria fet un resum d'allò que realment importa. Quan m'haguessin preguntat a classe, hauria pogut respondre amb condicions.

    Isona Escoda

    ResponElimina
  40. Hola Carrie
    Aquest vídeo és molt interessant perquè reflecteix el que molts de nosaltres encara fem de tant en tant.
    Crec que el que aquest nen hauria d'haver fet hagués estat, primer de tot buscar en fonts fiables llegir entendre i redactar-ho ell mateix amb les seves pròpies paraules.

    ResponElimina
  41. El vídeo és molt interessant i a qualsevol també li podria interessar. Perque avui en dia és el que passa a la majoria de gent la situació d'en Julio buscar informació i ni tan sols mirar tel.
    Ara tindríem que ser més responsables de les coses que busquem, i si també busquem el que volem amb paraules claus aniria més bé per la teva informació.A mi una situació semblant no m'ha passat però sé que em podria passar.

    Fatu Jawara

    ResponElimina
  42. En julio ha creat un treball sense comprendre l'informació que presentava, això és un gran error donat que és totalment inutil i no aprens res, a part, el professor ho detecta. Jo crec que agafar l'informació directament de les pàgines no és incorrecte però has de escriure el text amb les teves paraules i transformal per tal de que sigui més facil d'entendre.

    Guillem Bassets

    ResponElimina
  43. Hola Carrie, el vídeo és molt interessant. A mi m'ha passat alguna vegada, i a altra gent segurament que també.
    Si volem fer un treball bé, hem de començar a buscar informació i si hi ha paraules que no entenem, les busquem al diccionari. El segon pas seria llegir tot el treball i corregir les faltes. I finalment entregar-lo.
    El que aquell nen volia era treure bona nota, fent-lo d'una manera ràpida i sense mirar si el que posava era coherent.

    Mireia Palomeras

    ResponElimina
  44. Hola Carrie!
    He trobat molt interessant aquest vídeo, perquè t'explica una situació real que a tothom li pot passar i quedar malament.
    Perquè ell ha buscat la informació i no la ha entès, només ha fet copiar pegar i agafar algunes frases, però sense llegir-ho. Jo crec que hagués estat millor que hagués buscat a diferents llocs, i haver-se llegit el que escriu. Perquè mai sabràs si et poden fer preguntes, per això hi has d'anar informat.

    ResponElimina
  45. Aquest vídeo reflecteix clarament com un alumne copia el seu treball d'algunes pàgines d'internet. En Julio s'havia d'informar sobre el tema, buscar més d'una pàgina que parles sobre el tema i finalment fer un bon text amb la seva opinió inclosa.
    En canvi fent servir la seva manera només va aconseguir que no s' enrecordés de res.

    ResponElimina
  46. Hola Carrie, doncs que en Julio no va fer bé la recerca, ja que va fer copiar i pegar en un Word, tampoc va fer l'esforç de llegir-se el Word i quan li va entregar al professor es va veure fotut perquè no sabia com respondre a les preguntes d'ell.
    El que jo hagués fet seria, si fes copiar i pegar almenys m'ho llegiria i miraria el que no necessito, i si el professor m'hagués preguntat, li hagués pogut respondre.
    Mai se m'ha presentat una situació com aquesta, ja que faig el que he explicat abans o directament no fai copiar pegar.

    NICOL DOBLAS

    ResponElimina
  47. Hola Carrie!
    Crec que el que li passa en Julio és molt interessant i molts si podrien sentir identificats. Ell ho ha fet sense pensar i a causa d'això hi ha hagut conseqüències. Segurament el pròxim cop buscarà bé la informació i al acaba se la llegirà i comprendra.

    Jan.

    ResponElimina
  48. Trobo que aquest vídeo en algun moment podria ser una situació real per tothom, ja que encara hi ha gent que ho fa. En Julio l'error que ha fet ha sigut copiar tot sense entendre de què va el treballa que li ha tocat fer i entregar-lo. Penso que l'ho que hauria d'haver fet en Julio hagués set, llegir-ho i explicar-ho amb les seves paraules.

    LAIA MOLINÉ

    ResponElimina
  49. Hola Carrie.
    En Julio es un noi que fa primer de veixillerat i li fan dir que tenian que fer un treball, i han vens de agafar la informació que ell en tenia hi cupiaru tot, tenia que ver fet les linies que ell entenia.
    I aquesta situacio que ha passat hans pot passar a tots.

    ResponElimina
  50. Hola Carrie, aquí et deixo el meu comentari.

    El que en Julio va ometre va ser buscar bones fonts d'informació, agafar la informació més important i apuntar-ho amb les seves paraules a la seva manera i llegir-se-la tota per captar-la.

    Jo el que hauria fet és això que acabo de comentar. Hagués buscat la informació, l'hagués llegit, entès i després l'hagués apuntat en el document amb les meves paraules i amb les coses més importants.

    Crec que no m'he trobat mai amb aquesta situació.

    Júlia

    ResponElimina
  51. Crec que en Julio no ha fet una bona recerca, simplement ha copiat una pregunta molt llarga que feia referència al que buscava, després ha obert unes pàgines webs sense llegir-les o només llegint la primera línia i, si li semblava relacionat amb el tema del treball, ho copiava tot i o enganxava en un document i ja està. En comptes de fer aquesta mala recerca, jo primer de tot hauria buscat paraules claus, després hauria seleccionat pàgines webs fiables, un cop dins hauria llegit tota la web i després hauria seleccionat la informació i si és necessari resumir-ho.

    ResponElimina
  52. Hola Carrie,
    en la meva opinió, en Júlio es podria haver esforçat per entendre la informació que escollia. Penso que l'error que ha comès ha estat posar informació que ell no comprèn. Podria haver canviat les paraules que no entenia, o llegir més varietat de webs per tal de conèixer una mica més el tema del qual està parlant.
    Personalment, penso que hagués estat millor escriure coses més entenedores, ja que el que no pot fer és copiar informació sense pràcticament llegir-s'ho.
    A mi m'ha passat quan ens fan fer recerca de temes que són la primera vegada que en sento parlar.

    ResponElimina
  53. Hola Carrie!!
    Penso que en Julio ja va mirar que tota la informació que treia d'internet fos viable, però a part de buscar la informació a internet també l'hauria d'haver buscat en altres plataformes, tant digitals com manuals.. Per exemple els llibres... Així mateix hauria d'haver fet una llegida per entendre tots els conceptes que havia escrit en el seu treball, ja que així hagués sabut respondre el professor. I que no es tracta de qui fa el treball més llarg o d'impressionar els altres companys sinó que tu hagis entès i sàpigues més coses sobre el tema que tractes.


    Alèxia Serret

    ResponElimina
  54. Hola Carrie !

    Jo penso que en Julio va mirar tota la info. abans i la treia d'internet que era fiavle, però a part de boscar info. a internet tb l'hauria de haver boscat a altres pàgines d'unternet més fiables per obtenir més info. així haguès sapigut respondre millor al professor sobre el tema que es tractes.

    Gràcies

    Ferran S.

    ResponElimina