dilluns, 30 de novembre del 2020

FUMES?

 Ep! Comencem una nova II+D

Fumes?

Possibles respostes:

- No, jo no! Fa temps que ho vaig deixar
- No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes
- No, jo no fumo.
- Poc, faig un parell de cigars al dia.
- Bé, ... un xic ... un paquet diari.

Doncs comencem mirant aquests vídeos i deixant una petita explicació.


TABAC SI o TABAC NO, pren partit i raona la teva opinió. ja saps com fer-ho!










58 comentaris:

  1. No, ja no!, fa més de 40 anys que ho vaig deixar. TABAC i ESPORT no lliga gaire...
    Fumar i fer esport no gràcies, aquesta va ser la meva decisió i n'estic molt i molt contenta.

    Prenc partit: TABAC NO, de que em serveix fumar? Em restaria capacitat pulmonar, i la necessito tota si vull fer curses de muntanya. A més no em porta cap benefici, ans el contrari fumar porta malalties molt greus. Penso que cal cuidar-se i tenir cura del cos, que només en tenim un!

    ResponElimina
  2. No, jo no. No he fumat mai... Sempre he pensat que fumar només ens aporta perjudicis per la nostra salut i no he sabut mai quins beneficis té. De fet, penso que la majoria de gent que comença a fumar ho fa "perquè ho fan els altres". Ho trobo una mala opció.

    ResponElimina
  3. Jo crec que fumar es una tonteria. Jo no penso fumar mai. Crec que la gent que fuma es perquè la gent se la miri i que ells es creguin mes "guais".

    ResponElimina
  4. No, jo no he fumat mai, ni ho faré, perquè crec que va molt malament per si tens que fer esport, salut...
    I com que jo sóc un nen que li agrada molt l'esport segurament no ho fare mai de la vida.
    Trobo que la gent que si decanta ho fa molt malament.
    Armand Font
    Gràcies

    ResponElimina
  5. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. No m atrau i no li trobo el sentit. La gent no pot para perquè és addictiu i de tant que ho fas et mors, prefereixo morir de vell o de una altra cosa que per fumar,és malgastar anys de vida.

    ResponElimina
  6. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. No hi veig els beneficis que et porta. A més a més, provoca moltes malalties i problemes respiratoris que no vull. No he fumat mai i no vull començar ara.
    Júlia Coll

    ResponElimina
  7. No, jo no he fumat mai; ja que penso que no és bo per la salut, i si només ho fas per agradar als teus amics, no són amics. Ja que no et poden obligar a fer res, i encara menys si a sobre és perjudicial per la teva salut. També crec que mai fumaré perquè seria una cosa perjudicial per a mi, i a sobre sense sentit.

    ResponElimina
  8. No, jo no. No he fumat mai; jo penso que fumar no té cap benefici i si fumes pots tenir moltes malalties molt greus com el càncer de pulmó, malaltia cardiovascula, l’infart cerebral... tenen molta mortalitat. Fumar per l'esport no va gens bé. No trobo necessari fumar.

    Jan

    ResponElimina
  9. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. El tabac per la nostra salut no és gens bo; com diuen els experts dona problemes respiratoris i de ronyons i això al llarg de la vida ho acabes pagant. A part, és com una droga: quan comences costa molt parar-ho de fer: També, el que diu l'Elisabet, normalment la gent comença per fer-se el gran, el xulo... i això no té sentit.

    Abril Serrat

    ResponElimina
  10. Jo no he fumat mai però tinc algun familiar que sí que fuma. Ells ho intenten deixar però es molt difícil. Jo mai he pensat amb fumar perquè sé que el fet de fumar arruïnaria la meva vida esportiva. Hi ha molta gent de 13 anys o menys que ja fumen només per fer-se els guais quan l'únic que fan és danyar al seu cos. No recomano fumar.

    Marc Arqués

    ResponElimina
  11. No, jo no fumo ni mai fumaré, em sembla una cosa innecessària i perjudicial pel cos, pot causar malalties, problemes respiratoris i fins i tot la mort.
    Però jo trobo que cada any que passa hi ha més adolescents i joves que fumen respecte a altres anys, per això s'hauria de fer alguna cosa, ja que no provoca res més que problemes.
    TABAC NO!

    Mireia García

    ResponElimina
  12. No,jo no!, Perque fumar és perjudicial per a la salut. Danya a gairebé tots els òrgans de el cos.També pot causar molts altres tipus de càncer"de pulmons" i problemes de salut.

    isu sumareh

    ResponElimina
  13. No, jo no he fumat mai i de moment no en tinc ni ganes per l'esport que faig i la categoria que és tic no és gaire quarent que fumi i en aquesta edat no és normal fumar.
    Per a i fumar només porta perjudicis no hi ha cap benefici el fuma. Molta gent de la nostra edat fuma i jo ho veig una mala opció.
    la meva mare fumava però quan va quedar embarassada de la meva germana ho va deixar i el meu pare ho va deixar no fa gaire temps i el meu avi es va morir de càncer de pulmó i trobo que és una mala opció fumar.

    ResponElimina
  14. Fumes?

    No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes.
    Penso que fumar només ens perjudica la salut. Ja que el fet de fumar ens provoca malalties i càncers, si ho podem evitar, evitem-ho, ja que serà bo per la nostra salut i per la nostra salut mental.

    Júlia Pursals

    ResponElimina
  15. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. Penso que no en treus cap benefici el que fas és gastar diners i fer malbé els teus pulmons. A la família tinc algú que fuma i cada cap de setmana en va a comprar i per això gastes molts de diners.
    Jo no vull fumar mai i per molt que m'insisteixin a què ho passi intentaré evitar-ho.
    Aina Puigdemont Gubern

    ResponElimina
  16. No, jo no he fumat mai, perquè des de petit m'han ensenyat que fumar era dolent i quan m'he anat fent gran he vist totes les coses que provoca fumar com una addició a la nicotina i al final acabes agafant un càncer o alguna cosa per l'estil.

    ResponElimina
  17. Jo no fumo i no ho he provat mai, ni en tinc ganes perquè sé que no és bo per la salut. Conec persones que fumant han agafat algun càncer de pulmó i no m'agradaria que em passés alguna cosa així. Penso també que la gent que fuma ha començat perquè ho volia provar ja que molta gent ho feia i no trobo una bona opció arriscar la teva salut per això. A part, la gent que comença a fumar, és molt díficil que ho deixin ja que és una addicció.

    Carla Arimany

    ResponElimina
  18. No, jo no. De moment no tinc pensat mai fumar, i gràcies a aquests dos vídeos he acabat d'entendre que encara que només ho provis et pots enganxar i no parar.
    I fumar només aporta conseqüències com càncers i la mort.

    Marc Delgado

    ResponElimina
  19. No, jo mai he fumat i espero seguir així! Penso que es una mala costum que nomes et perjudica. Unes simples herbes enrotllades en un paper et poden fer coses tant dolentes com la mort! A mes a mi personalment m'agrada molt l'esport i per tant, fumar no m'ajudaria gaire...

    ResponElimina
  20. No, jo mai he fumat. Perquè els meus pares mai han fumat i ningú de la meva família fuma. Fumar per la meva religió és dolent perquè es diu que és un material creat pel dimoni. La gent comença fumen perquè els seus amics ho fan i per flipar-se. Quan comencen a provar llavors s'enganxen i no ho poden deixar. Fumar és molt dolen per la salut no té res de bo. La gent jove comença a fumar perquè és molt fàcil poder accedir a tenir tabac.
    Abdu Sillah

    ResponElimina
  21. Jo no fumo. Tampoc he pensat a fer-ho. crec que no és bo pel nostre cos ja que hem d'estar sans i fer esport. Els meus 2 avis fumaven i els dos ho han deixat. un d'ells, va tenir una aneurisma per culpa de fumar i sempre he pensat que fumar no anava bé pel cos.

    ResponElimina
  22. No, no he fumat. Jo penso que fumar és un suïcidi; la única cosa que et pot portar són problemes de tot tipus. Jo crec que la gent comença perquè altra gent li diu que ho provi i ho prova i molta gent ho fa per creure's "guai", i a més el meu pare fumava i li va costar molt deixar de fumar perquè va necessitar ajudar d'altres persones. És una addicció.

    ResponElimina
  23. Jo mai he fumat ni he pensat mai a provar-ho perquè un cop comences, moltes vegades t'hi enganxes i costa molt deixar-ho.
    Penso que va molt malament per la teva pròpia salut i per la salut dels del teu voltant perquè els hi tires aquest aire dolent que també els afecta.
    Jo per exemple, sóc molt esportista i no m'aniria bé fumar per tema dels pulmons ja que després, a l'hora de fer esport no aguantaria tanta estona corrent.
    Ho trobo una mala opció per part meva.
    Anna Terma

    ResponElimina
  24. - No, no fumo.jo no he fumat mai perquè vull quant sguigi vell no em doni problemes respiratori o em doni alguna malaltia

    ResponElimina
  25. NO jo no he fumat mai perquè bé malament per la salut i els pulmons nomes fuma la jent que te problemes i esta sempre nerviosa o si no fumant perquè llar gent fuma
    mahamadou.trawally

    ResponElimina
  26. No, no fumo, no ho he fet mai i crec que mai ho faré.
    No tinc ningú a la família que fumi. Crec que fumar és un desperdici, fas malbé els teus pulmons i pots agafar malalties tan greus com càncer de pulmó.
    Mar Sayol

    ResponElimina
  27. No jo no, Trobo que no em serveix de res perquè després de gran em costarà molt deixar-ho i trobo que és una mala edició.
    Si ets una persona que t'agrada molt fer esport és un gran perjudici perquè al cap dels anys no el teu físic no estarà prou preparat.
    I per últim jo crec que a ningú li agrada tenir malalties i si fumes és com anar a buscar-se aquestes malalties.
    Maria

    ResponElimina
  28. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. No n'he tingut mai cap necessitat de provar-lo. Crec que és una cosa molt dolenta i més a la nostra edat. El tabac pot provocar molts problemes, com per exemple, càncer de pulmons, problemes respiratoris... A part mata a la meitat dels seus consumidors.

    Carla Jorba

    ResponElimina
  29. No, jo no fumo. Crec que no en treus cap benefici de fumar, només una addicció que és molt difícil de treure. També et fa gestar molts de diners i fer malt bé els teus pulmons i òrgans. També tens més risc d'agafar malalties com càncer de pulmó....
    Anna Piella

    ResponElimina
  30. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes.
    Jo penso que el tabac només perjudica a la nostra salut i tens bastants riscos per agafar malalties i càncers i no en tinc ganes. I a més no he sentit mai que algú diés que fumar té alguna cosa de bo!
    He conegut persones, familiars que fumaven, i deixar-ho els hi ha anat molt bé, no tenen problemes de salut i es veuen molt bé i feliços.

    Gràcies,
    Anna Juncà

    ResponElimina
  31. No, no fumo. No he fumat mai.... Sempre he crescut amb una família que la majoria fuma, però ells sempre m'han dit que mai ho proves, ja que porta molta nicotina i fa que t'obsessiones en fumar, també fa molt de mal els pulmons, i jo que sóc esportista i no em n'iria gens bé.

    Marta Garcia

    ResponElimina
  32. Jo mai he provat de fumar, però pel que tinc entès enganxa molt i un cop estàs acostumat a fumar és difícil deixar-ho, per això molta gent necessita ajuda. Fumar pot provocar càncer de pulmons dins d'altres malalties. Actualment les medicines estan més avançades i molta gent ajuda a desenganxar els altres. Gràcies a tot això s'han reduït moltes morts per la causa de fumar.

    ResponElimina
  33. No,jo no fumo. Jo mai he probat de fumar ja que no m'interesa, ja que des de el meu punt de vista es algo que no te aporta res de bo ja que si una persona cau en el "joc" de fumar... pot ser bastant difisil sortir i abagades hi ha gent que nesesita terapia per poder deixar de fumar pero tambe hi ha gent "adolacents" que simplement fumen per diversio o per demostra que es ja son "grans"... Crec que jo no sare mai aquest tipus de persona, ja que fumar es algo que pot jugar amb la teva saluud i els del teu voltant... Per aixo jo crec que no te aporta res bo ni per tu ni per els altres.
    YIFAN ZHOU

    ResponElimina
  34. Jo no he fumat mai, i de moment no penso fer-ho perquè jo crec que no aporta res de bo, els meus pares ja quasi mai fumen però de tant en tant en fan un i quan el fan els hi demano que no se'l fumin ni que tampoc s'acostumin; espero no fumar en un futur perquè només aporta coses dolentes i si m'hi enganxo serà molt difícil sortir-ne.
    Quim Bastian

    ResponElimina
  35. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes hi ha que penso que es dolent per la meva salut com polmunal o la teva mentalitat fa que pensis o veigis les coses d'una altre manera

    ResponElimina
  36. No jo no he fumat mai però no ho vull intentar ja que produeix moltes malalties a part que costa molt deixar-ho i no hi trobo sentit a estar xuclant un paper que es crema. Per altre banda si l'altre gent ho vol intentar a mi no em convencerar a que ho inenti

    ResponElimina
  37. No, jo no. No he fumat mai. Penso que fumar aporta coses dolentes com per exemple, la nostre salut. Si t'enganxes al tabac a l'hora de deixar-ho ho pots passar molt malament, en conclusió no t'aporta coses bones. Jo soc una persona que m'agrada molt fer esport i penso que si fumes no m'ajudaria gens amb l'esport que faig.

    Jana Espona

    ResponElimina
  38. No, jo no fumo, i no en tinc gens de ganes de provar-ho.
    Ara jugo a basquet i probablement si fumés no tindria tanta resistència...

    A part, la meva mare fumava i quan ho va deixar es va sentir molt més bé amb ella mateixa, però al segon o tercer dia estava de molt mal humor.
    Ella ja havia provat de deixar de fumar, però mai s'ho havia pres tan de debò com aquell cop.
    Ara ja fa dos anys que ho ha deixat.

    ResponElimina
  39. No, jo no he fumat ni penso fer-ho , ja que es molt dolent i perjudicatiu per a la salut, teva i de l'altre gent.Tambe un 3% de la poblacio espanyola mort per culpa de fumar ja que pot produir molts tipus d'enfermatats al sistema respiratori. Jo penso que no ets mes guay o mes popular per fumar , ja que hi ha gent que ho pensa.

    ResponElimina
  40. No, jo no he fumat mai. Gran part de la meva família ho feia, la meva mare ho feia però fa aproximadament quinze anys ho va deixar; el meu pare i el meu germà fumen, el meu tiet fumava, però ho va haver de deixar perquè li va provocar un infart del qual quasi no se'n surt.
    Sempre he pensat que tabac a més de no ser bo per a la salut és com un tipus de droga, ja que començar a fumar és fàcil, però deixar-ho és molt més complicat.
    A més el fet de fumar no només provoca malalties, i decadència, sinó que fa més curta la vida.

    CAMILA

    ResponElimina
  41. No, jo no he fumat mai, trobo que el tabac només aporta perjudicis per la salut i també despeses econòmiques innecessàries. La gent normalment comença perquè té amics que ho fan i es deixen influenciar.

    Amai Garcia

    ResponElimina
  42. Jo crec que la resposta indicada és no, per tres grans raons, la primera és que com diuen les dades més de 7.000.000 de persones en el món moren per això i que una cosa que fa això sigui legal em sembla una brutalitat, el segon motiu és que vulguis o no el fum molest moltíssim a la gent del voltant, tot i que per sort ara actualment hi ha molts llocs que està prohibit fumar a l'interior i als exteriors ex: hospitals. I l'última raó és que el tabac és caríssim, ja que moltes famílies de classe social baixa tenen un o més fumadors perquè es poden emportar part del sou per alimentar als seus fills en tabac, per exemple una mare amb un fill, fuma un paquet diari, dir 5 euros diaris, és a dir que en un més gasta 150 € en tabac. En conclusió que el motiu més gran és les morts, però els diners que es gasta la gent en tabac també és molt preocupant.
    Genís Calm

    ResponElimina
  43. No, jo no fumo ni he fumat mai. Penso que fumar no t'aporta cap benefici sinó que, al contrari, et perjudica tant en malalties respiratòries com amb moltes altres coses. Penso que cal cuidar-se i tenir cura de la salut. Penso que la major part de la gent que fuma és perquè se sent influenciat pels seus amics.

    Ferran Nogué

    ResponElimina
  44. No, jo no he fumat mai i tampoc vull, ja que porta moltes malalties com els càncers de pulmó i molts altres tipus de càncers. També augmenta molt el risc d'infarts, de bronquitis crònica i altres malalties per les quals pots morir. Jo crec que la gent que fuma els hi és molt difícil deixar-ho ja que el tabac és molt addictiu.

    Laura Ruiz

    ResponElimina
  45. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes.
    No em fa gaire gràcia el tema de fumar perquè pots agafar una malaltia i com que el fum és molt tòxic et poden quedar els pulmons ben negres; això podria provocar un càncer i que et costés més respirar i al cap d'uns anys et pots arribar a morir.

    ResponElimina
  46. Júlia Riera

    No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. No, jo no fumo, ja que trobo que no serveix per res i que a la llarga només em portarà que problemes de salut. He conegut familiars i persones que estaven molt malament de salut, ja que fumaven molt i el metge els hi havia dit que si seguien així podrien morir. Hi ha hagut molta d'aquesta gent que ho han deixat i els resultats ha sigut fantàstics, ja que es troben molt més bé i la seva cara d'alegria és meravellosa.

    Júlia Riera

    ResponElimina
  47. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. Perquè quan comences a fumar no pares, perquè t'enganxa i després et pots morir, sobretot si fumes molt. El teu cos no resisteix fumar perquè molta quantitat de fum va fent mal als pulmons.

    ResponElimina
  48. Fumar NO!!!
    crec que fumar no és bo és una despesa de diners per res. La gent que fuma gasta els diners per acabar morint.
    Saüc Ullé

    ResponElimina
  49. Jo penso que el tabac és MOLT DOLENT! El tabac és una manera de gastar els diners per tenir problemes. Alguns dels problemes que comporta el tabac són càncers, problemes respiratoris, pérdua de vista entre molts altres. El tabac té un químic anomenat nicotina. Aquest químic fa que t'enganxis, i un cop fumes, costa molt deixar-ho. A més, el tabac fa que no puguis respirar bé, i això no és compatible amb l'esport.

    Marc Vila

    ResponElimina
  50. No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. Jo crec que fumar no ens aporta res bo; el contrari, l'únic que ens aporta són perjudicis com càncers, problemes als pulmons... Jo crec que molta gent que fuma els hi costa deixar-ho, ja que el tabac és molt addictiu.

    Neus.

    ResponElimina
  51. No, jo no ho he provat i no ho penso fer. Perquè fumar et pot donar malalties com per exemple càncer pulmonar, a més no és bo per la salut ni per tenir una vida sana. En conclusió i segons el meu punt de vista fumar és un suïcidi i és un perill mortal per a la salut.

    Eduard Llorens

    ResponElimina
  52. No,no fomo perquè l'avi del meu pare es va morir per fumar, va tenir un cancer de polmons i amb el meu pare el va efectar molt.Una altre rao per el que no fumo es perque soc un nen sa i m'agrada molt l'esport, apart jogu a fotbol, padel...I amb fa molta rabia que un meu estimat fumi.

    ResponElimina
  53. io no fumo ya per poblemes personals de salud

    ResponElimina
  54. Jo no i mai ho faré. Crec que és una manera de perjudicar la salut pròpia, i a més és una addicció, o sigui cada vegada et vas matant a tu mateix. És una manera de suïcidar-se.
    En conclusions el tabac és molt perillós i mortal per això no penso fumar mai de la vida.

    Ferran Carbonell

    ResponElimina
  55. Jo no fumo ni mai ho faré, perquè penso que fumar perjudica la salut, el tabac és una adicció.

    Martí Masdeu

    ResponElimina
  56. No, no fumo i no ho voldria fer perquè al final et tornes un addicte a la nicotina i sempre en vols més, i quan en vas fumant et perjudica la salut o sigui que és dolent miri per on es miri.
    Ramon Vila

    ResponElimina
  57. Jo no he fumat i tampoc ho he provat però pot ser molt adictiu per algunes persones i es difícil deixar-ho , ja per temes de treball o personals. Els metges han recomanat no fer-ho per temes de salut i pots morir lentament. En conclusió, jo penso com a opinió personal crec que esta bastant malament fumar ja que et mata lentament.
    Yi Xuan Wang

    ResponElimina
  58. Aquest comentari és de MArc Martí

    No, no ho he provat mai, ni en tinc ganes. Jo sóc molt esportista i no es pot coordinar esport i tabac. Jo crec que no té cap benefici perquè si fumes pots tenir moltes malalties greus. I fumar mata. En conclusió ho trobo innecessari.

    Marc Martí

    ResponElimina