dimarts, 15 de desembre del 2020

Una XERRADA amb l'AUTORA olotina MARIBEL TORRES

Els alumnes de 2n d'ESO hem assistit a una xerrada amb l'autora Maribel Torres.

I JO QUE M'EMPOPRTO DE LA XERRADA?

Responem a la pregunta a través dels comentaris.



57 comentaris:

  1. Jo m'emporto...

    Una estona deliciosa de compartir. Compartir amb la Maribel i els meus alumnes uns moments de coneixement.

    Palpar la il·lusió i les ganes d'escriure de l'autora. Espero que aquesta il·lusió arribi als alumnes. Sóc conscient que no a tots o a totes, però vull creure que SI, a alguns d'ells o elles.

    Gràcies Maribel!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo m'emporto...

      Avui dia 15/12/2020, hem tingut l'oportunitat de fer una xerrada per zoom amb l'escriptora Maribel Torres.
      Ens ha explicat diferents punts, com per exemple

      Que és un conte?
      Un conte és una narració escrita en prosa, generalment breu. Els contes poden ser tant de caràcter fictici com real, i tant poden ser com per nens i adults.

      També ens ha comentat que ella va començar a escriure al cap de 10 anys, en aquella època ella va crear una novel·la infantil e inconscientment la va enviar a una editorial, avui en dia no se sap re d'aquella novel·la.
      Al pas del temps ella continua escrivint i presentar-se a concursos, ha guanyat dos d'ells i ha quedat finalista en molt més.

      Una de les preguntes que em van donar més curiositat és que per ella escriure és com un obvie.
      També va parlar sobre que li agradaria jubilar-se del seu treball, ja que a part d'escriure té un treball pel seu dia a dia, i així dedicar-se només a escriure.

      Des de el meu punt de vista aquesta xerrada ha sigut molt especial, ja que hem tingut l'oportunitat de comunicarme amb una escriptora d'Olot, he après moltes més coses sobre la narrativa, les novel·les i sobra la seva experiència com a escriptora.

      Elimina
  2. He après que el món de l'escriptura no és un treball fix sinó que més aviat és un hobbie, també he après que no és gens fàcil escriure un llibre i menys publicar-lo, m'ha agradat aquesta xerrada per què m'ha ensenyat realment com és el món de l'escriptura com funciona que pots fer que és un conte.

    ResponElimina
  3. He après que el món de l'escriptura no és un treball fix sinó que més aviat és un hobbie, també he après que no és gens fàcil escriure un llibre i menys publicar-lo, m'ha agradat aquesta xerrada per què m'ha ensenyat realment com és el món de l'escriptura com funciona que pots fer que és un conte.
    Genís Calm

    ResponElimina
  4. Me'n en porto que no és fàcil escriure, que hi ha dies que tens més inspiració que un altre. Un conte no només és pels nens petits, també hi ha contes de joves, adults...
    Em va agradar molt fer la xerrada i em va interessar molt. També em va fer molta il·lusió poder fer una xerrada amb una escriptora d'Olot.
    Gràcies per tot.
    Aina Puigdemont Gubern

    ResponElimina
  5. Jo m'emporto...
    Una gran i entenedora, de Maribel, m'emporto la història d'una gran autora, que va començar a escriure als 10 anys una novela infantil.
    També em va impactar el fet de que ella no pot viure de ser escriptora, però tot hi això ella s'hi esforça.
    També trobo que és molt transparent tot i que ella ha tingut bastant d’éxit a la vida.

    També em va agradar em la il·lusió amb la que ho explicava.
    En definitiva que em va agradar molt la xerrada d'ahir.

    Gràcies
    Passa un bon dia.
    Armand Font

    ResponElimina
  6. Arnau Planàs Planagumà16 de desembre del 2020, a les 0:54

    Què m’emporto de la xerrada amb la Maribel Torres.

    Que escriure no és tan fàcil com sembla i, que a Catalunya i Espanya és molt difícil guanyar-se la vida escrivint i si vols tenir diners has de treballar d’una altra cosa. També em vaig emportar que a un conte no et pots permetre enrollar-te i has d’explicar les idees molt clares i directes.
    Gràcies
    Arnau Planàs Planagumà

    ResponElimina
  7. Jo m'emporto un bon record de la Maribel Torres.

    La xerrada amb la Maribel Torres ha set una xerrada interessant.
    La Maribel Torres és una dona que li agrada molt escriure, ella es pensava que ser escriptora seria la seva feina, però s'ha adonat conta que no.
    Ha explicat moltes coses per exemple que és un conte, un conte és una història però més curta.
    S'ha presentat a molts de premis, ha quedat finalista a molts concursos.
    També ha explicat que per escriure un conte o una novel·la la pots escriure amb més escriptors, desprès un cop tens escrit el conte o la novel·la l'ha d'enviar a un editorial i els de l'editorial triaran si penjar aquell conte o no.

    Jana Espona

    ResponElimina
  8. Doncs en aquesta xerrada, he pogut parlar directament i escoltar la història d'una escriptora de Catalunya i penso que és un estil de vida bastant diferent dels altres. He après que generalment, els escriptors/escriptores no viuen solament d'escriptors sinó que ho fan com a hobbie en el temps lliure, ja que realment els hi agrada el que fan. I que per viure fan altres feines. Ens ha explicat realment el que sent quan escriu i totes les novel·les o històries que ella ha escrit i que realment semblen molt interessants!

    Clàudia Colell

    ResponElimina
  9. QUÈ M'EMPORTO DE LA XERRADA AMB LA MARIBEL TORRES

    Maribel Torres és una escriptora, el seu hobby és escriure novel·les, contes... Ella ha fet alguns treballs sola i també amb algú altre. Al principi, en el seu primer concurs pel seu compte, la seva novel·la, va ser finalista, però no va guanyar. Tot i això ella estava contenta que algú es fixés en la seva novel·la. Més tard va anar creixent com a escriptora i va guanyar algun concurs junt amb un altre escriptor, ha creat contes que es venen a la llibreria, això vol dir que una editorial l'ha acceptat. He après que escriure és una manera d'expressar-se, una manera d'explicar històries de manera complexa creant bellesa. A la Maribel li encanta escriure i té molta il·lusió per fer-ho, de fet, quan tingui més temps, té pensat escriure més del que fa ara.

    ResponElimina
  10. He après que costa molt guanyar-se la vida com a escriptor/a però què és una pacio divertida com llegir. També me'n emporto que escriure un llibre novel·la és expressar els teus sentiments i les teves idees i que si vols conseguir algo que t’agrada no et rendeixis fins aconseguir-o.

    ResponElimina
  11. Jo m’emporto…

    que treballant només d’escriptor, no et guanyes gaire la vida i que la majoria d’escriptors, ella inclosa, tenen una feina i al temps lliure, escriuen.

    Un conte és una narració escrita en prosa.

    La majoria de contes que s’escriuen, estan inspirats de pel·lícules, series, experiències…

    Per tenir imaginació, és important cada dia pensar-hi perquè si només hi penses en un moment, no et surten bones idees en canvi, si hi vas lluitant cada dia, aconseguiràs coses millors.

    La Maribel ha publicat novel·les en diferents editorials i ha quedat guanyadora d’algunes gràcies a la dedicació, l’esforç i la il·lusió.

    ResponElimina
  12. Que m'emporto de la xerrada amb la Maribel torres

    Que en la seva vida li ha encantat escriure i a escrit molts llibres i novel·les jo veig que no et rendeixis.

    Hi quan te inspires que te inspires amb ganes i que no et rendeixis i que no caiguis pels cops i que la imaginació no té límits.
    mohamed el haddioui

    ResponElimina
  13. Jo m'emporto...

    L’escriptora Maribel Torres, ha guanyat molts de premis literaris, incloent un premi teatral, on va escriure i presentar una obra de teatre. Ella no viu només dels seus llibres, ja que ens ha dit que és molt difícil, i té una altra feina a part. Escriu al seu temps llibre i li agrada molt. Ens ha explicat que és molt divertit.

    Penso que viure dels teus llibres és difícil, però això no vol dir que no es pugui escriure. De la manera en com ens ha enfocat l'escriptura, crec que quan escrius un llibre és quan et poses dins el personatge i també és una manera de ser lliure, ja que només estàs per viure aquell moment i no pensar en els problemes del dia a dia. Escriure és desconnectar, i imaginar-te situacions dels teus propis personatges.

    El fragment de somnis i cendres, el que parla d'amnèsia, el qual vam llegir a classe, parla de la llibertat. Aquell home es sentia diferent al perdre la memòria, però no estava gens espantat. Escriure aquest petit relat penso que ha servit per aprendre a enfocar les coses d'una altra manera, no només buscar el costat negatiu, al menys a mi m'ha servit així.

    Jana Buendia

    ResponElimina
  14. La Maribel ens va explicar com va penjar el seu primer llibre i per mi va ser molt interessant hi ha que el seu primer llibre va ser amb deu anys i no va dir-li amb ningú així que va anar ella sola a l'editorial a pública el seu llibre, per mi és aquesta història ma transmeti't seguretat hi ha que no importa l'edat sempre pots aconseguir tot el que vulguis com escriure un llibre.

    Jo el que m'emporto és que ser escriptor/a no és fàcil com sembla hi ha que has de fer moltes coses abans que es faci públic o es pugui vendre.

    Manar el ouariachi

    ResponElimina
  15. Què m’emporto de la xerrada amb la Maribel torres

    Jo en la xerrada he pogut saber una mica més de la vida de un escriptor , he pogut saber quines dificultats a tingut, que li ha inspirat a crear històries.

    Ella ha explicat com era la seva experiència sent una escritora com va ser de difícil i perquè va voler fer se escriptora ,va dir que a ella desde sempra li agradava la escriptura y que ella va publicar el seu llibre en els 11 anys i que de un principi ella no volia que ningú sàpigues de el seu conte ja que en aquell moment ser una escriptora era bastant molt vist sent una nena de 11 anys.

    També ha dit que no et pots guanyar la vida només sent una escriptora i que ser una escritora és meu un hobby una ambició i que per ser escritora també àvies de agafar un altra treball per que no et podràs només de viure de ser una escritora.

    YFAN ZHOU

    ResponElimina
  16. Gràcies a aquesta xerrada he pogut veure que ser un escriptor/a no és fàcil. Una de les raons és que molts escriptors no tenen només una feina, que és ser escriptor, si no normalment en tenen un altre, com la Maribel, i malgrat ment es dediquen més a la seva altra feina, que en ser escriptor.
    En segon lloc també, he pogut escoltar que es tarda molt a escriure una història. Normalment a la classe quan ens demanen una història o un poema... jo tardo una hora o una mica més. Però la Maribel ens va explicar que quan ets escriptor tardes molt més, per exemple ens va dir que hi ha cops que tarda una hora a trobar una frase que combini amb tot el text.
    També has de tenir molta paciència, perquè pot ser quan tens hi ha una pàgina del teu llibre pot ser que quan el llegeixis no t'agradi i hagis de tornar a començar.
    Quan ella va dir que en un llibre es va inspirar en una pel·lícula, em va donar un gran consell per a mi, ja que jo tinc alguna dificultat amb la meva imaginació.
    En conclusió la xerrada de la Maribel Torres em va agradar molt i em va ajudar.

    Marta Garcia

    ResponElimina
  17. En aquesta xerrada he après que ser un escriptor és bastant complicat, ja que per escriure una història has de pensar bastant, però la veritat és que si busques el que vols expressar, el que vols que la gent senti, penses, et pot sortir una història bastant bona, ja que pel que he sentit a ella a guanyat molts concursos i ha quedat moltes vegades finalista. Però ella m'ha inspirat, ja que a mi m'agrada molt crear històries encara que siguin complicades, és una manera de passar l'estona i entretenir-me d'una manera diferent. Un d'aquest conte que va fer és un que vam treballar a classe, l'amnèsia i en aquest conte va de detectius, i a més va ser un conte que va quedar finalista en un concurs, la veritat la Maribel és un exemple a seguir.

    Ferran Carbonell

    ResponElimina
  18. "Què m'emporto de la xerrada amb la Maribel Torres."
    D'aquesta xerrada m'emporto que l'escriptura no és una cosa que es força és una cosa que neix en una persona. I que l'escriptura no és només un ofici també si no podria ser una manera de relaxar-se o desfogar-se una persona. M'emporto que per escriure algun conta, poema, llegenda... Has d'estar molt relaxat i tranquil perquè així t'inspires en el conte. T'has d'apartar del que et passa el teu voltant has d'estar centrat pel que estàs fent. També vaig veure que els escriptors tenen més d'una feina que no viuen només de l'escriptura. Els escriptors són unes persones molt interessants. Els escriptors tenen una vida molt ocupada i he trobat molt bé poder fer una xerrada amb una escriptora, ja que normalment no se'n fan.
    Abdu Sillah Fayenkeh

    ResponElimina
  19. Jo el que m'emporto de xerrada és veure com la Maribel és feliç escrivint i inventant ella les seves pròpies històries. Se la veu una dona molt simpàtica, molt agradable i molt dolça, tal com ens va explicar la seva vida i a què es dedica la veritat és que ho és.
    Per mala sort no pot treballar només d'això, ja que no es podria mantenir només del món de l'escriptura.
    Una de les coses que de veritat em va agradar molt és com va explicar la seva pròpia definició de què és el conte. Ens va dir: un conte és una petita història de ciència-ficció i que no sempre és per nens petits sinó que els adults també poden llegir-ne i que n'hi ha que són per adults.
    Aquestes són les coses que més em va quedar de la xerrada amb la Maribel Torres.
    Maria.

    ResponElimina
  20. QUE M'EMPORTO DE LA XERRADA AMB LA MARIBEL TORRES
    Mahamadou.Trawally


    La xerrada amb la Maribel torres a sigut molt bona perquè he après coses que no sabia i que a publicat algunes novel·les i alguns contes ella ens ha explicat que viure de escriptora costa molt i també en s ha dit que no només treballa de escriptora que treballa de algú mes
    també ens ha dit que va viure un temps a Huelva a vegades treballa sola però a vegades demana ajuda algun amic seu



    la Maribel també li havia preguntat que si es retira de la escriptura però ens ha dit que no que t'he pensat jubilares i treballar de escriptora.


    ResponElimina
  21. XERRADA MARIBEL TORRES
    “ Què m’emporto de la xerrada amb la Maribel Torres “

    La Maribel Torres, ens ha explicat tot i que li agrada molt escriure llibres, és el seu hobbie, però no es pot viure d’això.
    Treballa amb una empresa. Va néixer a Huelva, va estar un any allà però la resta de la seva vida ha estat a qui a Olot, ella es considera d’Olot perquè quasi no ha estat a Huelva.La Maria Torres va dir que ella, una vegada que va escriure un llibre es va inspirar d’una pel·lícula.
    A mi personalment em va donar bons consells per ara quan hagi d’escriure un llibre

    Martí Masdeu

    ResponElimina
  22. XERRADA:
    QUÈ M’EMPORTO DE LA XERRADA AMB LA MARIBEL TORRES.

    La Maribel Torres ens a explicat una mica de la seva vida sobre l’escriptura. Va néixer a huelva i va estar allà durant 1 any i llavors va venir aquí a olot i ella es sent olotina.
    Uns dels hobbies de la Maribel Torres son escriure llibres i al temps lliure que te dedicar-li a l'escriptura, precisament esta esperan a jubilar-se per poder dedicar-se al 100% a l’escriptura.
    La Maribel Torres ens va recomanar en que quan escriguis ens deixéssim porta per la imaginació, també ens va dir que en un dels llibres que va publicar es va inspirar en una película.
    Mar Plo

    ResponElimina
  23. Malauradament, jo no vaig poder ser a la videotrucada de dimarts a la tarda, però puc suposar que la Maribel Torres va explicar la importància de la lectura i l'escriptura i que va intentar motivar-nos a escriure. També m’han dit que va explicar els llibres que ella ha escrit (El Despertar Del Navegant i De Somnis I Cendres) entre altres coses.

    Mar Sayol

    ResponElimina
  24. Que m'emporto de la de la xerrada amb la Maribel Torres

    Jo El que m’emporto de la Xerrada és una record molt bon i un aparatatge més a la vida ja que ens ha ajudat a comprendre més en el mon de la literatura, Escriptura i la Narració ja que ens va explicar moltes coses importants i molt interessants que ens serviran per ha un futur molt proper .

    ResponElimina
  25. He après que és un conte per un escriptor, que escriu com a hòbbit perquè la professió d'escriptor no dóna suficients diners com per només escriure, les inspiracions o les idees no venen quan estàs pensat un conte venen quan estàs mirant una sèrie o fent un passeig.
    Resumin, he après moltes coses d'ella.
    Ramon Vila

    ResponElimina
  26. És de L'AROA:

    En aquesta xerrada m'he emportat un resum que m'ha agradat sobre la Maribel Torres, com per exemple: Ens va dir que un conte és una narració i podia ser de diferents tipus fictícia o real. També ens ha estat explicant que ha escrit un guió per teatre que l'anava a estrenar al maig, però no va poder per la Covid-19. A part també ha escrit una novel·la i 3 reculls de contes, una d'elles sortirà el pròxim any. Quan tenia deu anys va escriure una petita novel·la per a nens petits, però aquesta no es va publicar en cap editorial. També m'he emportat molta informació més que m'ha agradat bastant com els exemples que he posat en aquest resum

    ResponElimina
  27. Jo m’he amportat/aprés d’aquesta xerrada que hi tinc moltes maneres de fer una història/ narració i també he aprés del tot quina diferencia hi ha entre una història i una narració, i estic molt conten de que ens hagi fet aquesta xerrada.

    ResponElimina
  28. Jo he aprés d’aquesta xerrada que hi han moltes maneres de fer una narració i també he aprés del tot quina diferencia hi ha entre una història i una narració, i estic molt agraït de que ens hagi fet aquesta xerrada gratuïta ment, també he apres que et venen mes idees quan estas mirant una serie o fent un passeig
    Jan Bartrina

    ResponElimina
  29. QUE M'EMPORTO DE LA XERRADA DE L’ESCRIPTORA MARIBEL TORRES?

    Hem començat xerrant de qui és, a què es dedica…
    He antes que per fer narracions es necessita inspiració i aquesta no be sola pero esta en llocs que no es poden imaginar.
    És molt complicat viure com a escriptor per tant normalment els escriptors tenen una altre feina i escriure és el seu hobbie.
    He antes que la Maribel Torres ha publicat dos llibres que es poden comprar al drac i una obra de teatre que per culpa del covid s’ha aplaçat.
    Ferran Nogué

    ResponElimina
  30. Primer de tot, comento que m’ha agradat molt la xerrada, i se m'ha passat molt ràpid, i he après bastants coneixements més.

    Ens ha dit que un escriptor no es guanya la vida només amb l'escriptura, si no que també ha de treballar d’una altre feina. També ens ha aclarit que ella ha de contactar amb una editorial per poder publicar els seus llibres. Ens ha ensenyat que els contes no és només una història per nens petits, és una història per entretenir i no és per una edat determinada. Diu que sent passió per el seu passatemps, i que es sent feliç escrivint. Ens ha explicat que escriure no es una cosa que adquireixes, ja que tothom té capacitat d’imaginar, també que de vegades és difícil escriure i que no et venen idees de cop, les has de rebuscar, pensar i esforçar-te. Finalment ens ha animat a escriure llibres, ens ha dit que no dubtem en enviar-li històries o contes que haguem fet.

    Mireia García

    ResponElimina

  31. Que ella quan plegui de treballar ho quan s'ha hagi jubilat seguirà escrivint perquè és la seva passió.
    Que ella li agrada molt escriure i llegir novel·les també ens ha dit que ha escrit novel·les a quatre mans que vol dir que ho ha escrit em un altre autor.
    És molt difícil viurà d'escriptor. Que és molt difícil tenir inspiració que d'inspiració no bé sola que un dia pots estar inspirat un dia i l'altre no... m'ha agradat aquesta xerrada per què m'ha ensenyat realment com és el món de l'escriptura com funciona que pots fer que és un conte.
    Arnau Viladegut

    ResponElimina
  32. Jo amb aquesta xerrada he après...

    Ahir una escriptora que es diu Maribel Torres ens va fer una xerrada sobre la seva carrera com a escriptora.
    Gràcies a aquesta xerrada he après del tot quina és la diferència entre una narració i un conte.

    El que més m'emporto d'aquesta xerrada és que per ser escriptor has de tenir molta originalitat i també creativitat.
    Quim Bastian

    ResponElimina
  33. Què m’emporto de la xerrada de l’escriptora Maribel Torres?

    Jo m'emporto una molt bona estona ja que penso que ha set una xerrada molt ben feta, i s’ha explicat molt bé.
    La Maribel és una escriptora molt bona, i és feliç escrivint, també és una dona molt simpàtica i amable.

    De la xerrada he tret uns quants conceptes:
    -La diferència d’un conte i una novel·la. La diferència és que un conte és molt més lleuger que una novel·la i no cal tenir un esquema mental tan sofisticat com cal per escriure una novel·la.
    -Ha escrit una obra de teatre, la qual s’havia d’haver presentat el maig.
    -Ha escrit uns quants llibres a 4 mans, amb en Josep Torrent.
    -També ens ha parlat d’en Carlos Ruiz Zafón, i ens ha llegit un tros d’un dels seus llibres.
    -També ens ha explicat que per poder viure de l’escriptura has de ser un autor molt conegut.
    -I també ens ha explicat que la inspiració mai bé sola, i mai és tot el text sencer sinó pot ser una notícia, una conversa…

    Jana Calm

    ResponElimina
  34. Avui hem pogut fer una xerrada amb l'escriptora Maribel Torres, i ens ha explicat moltes coses, aquestes són les que m'han quedat més a mi. Ser escriptor no és fàcil, tu pots passar-te moltes hores escrivint un llibre, però ta l'ha de publicar una editorial, que hi han moltes maneres de fer una història/ narració i també he après del tot quina diferència hi ha entre una història i una narració, també que un autor no pot viure d'escriure o és molt complicat.

    Oriol Baborés

    ResponElimina

  35. De aquesta xerrada m’emporto moltes coses, ja que ens ho ha explicat molt bé i detalladament.

    El primer que m’emporto és que un escritor no pot viure només de escriure perquè és molt complicat, has de treballar alguna altre cosa.

    Una altre cosa és que la inspiració no ve sola, però s’et poden acudir coses de la vida quotidiana, quan vas per el carrer o amb cotxe…

    També ens ha animat a escriure hi ha llegir.

    A més a més ens ens ha explicat la importancia de la lectura.

    En conclusió, la xerrada m’ha agradat molt i he après moltes coses. Estic molt agraïda per la xerrada.

    Júlia Coll

    ResponElimina
  36. La Maribel Torres ens ha explicat una mica de la seva vida sobre l'escriptura. Va néixer a Huelva i va estar allà durant un any i llavors va venir aquí a Olot.
    Aquest zoom ha anat molt bé entendre lo molt important que és escriure i que sense el llibres, contes, etc, i quina diferència hi ha entre una narració, història.....
    I que ha estat una xerrada molt interessant.


    Marc Delgado

    ResponElimina
  37. Jo en aquesta reunió he emportat que costa una mica ser escriptor ja que no sempre pots triunfar, els llibres no només has de tenir creació també sinó, sentiments, el que sents, per exemple el compte de l'AMNÈSIA ella no sabia el que sentia quan perds la memòria sinó ella va escriure les coses bones el “camí” bo no només tot el dolent. Com a cosa personal que ens va comentar va ser que ella quan es jubili no vol parar escriure, el contrari voldrà publicat més llibres, per ella es el seu hobbie, es sent be ...

    Abril Serrat

    ResponElimina
  38. Anna Juncà

    Que me'n porto de la xerrada de l'escriptora Maribel Torres?

    Ahir el dia 15-12-2020 vam tenir l'oportunitat de conèixer l'escriptora Maribel Torres.

    Jo he entès que per la Maribel escriure contes o novel·les és un hobby molt especial per ella, li agrada molt escriure històries tant per joves o adults.

    Amb aquesta xerrada ens ha fet transmetre la importància de l'escriptura i com ella la veu i la viu, totes les experiències de concursos guanyats o premiats.

    També ens ha dit que la inspiració no la podem crear per dir-ho d'una manera i no que et ve.

    I unes de les preguntes que van fer va ser:

    Pots viure de l'escriptura, et deixaràs l'escriptura?
    La seva resposta va ser que una persona no pot viure sobre l'escriptura, també en va dir que ella vol arribar a jubilar-se per dedicar-se únicament a l'escriptura.

    Gràcies Carrie,

    Anna Juncà

    ResponElimina
  39. Jo m'emporto...
    MARIBEL TORRES

    Segons l’escriptora Maribel Torres, escriure no només és pensar una historia i escriure-la, escriure és un fet de la vida quotidiana relatada de forma que es pugui imaginar, e interpretar.
    La Inspiració no ve sola, s’ha d’intentar treballar-la.

    També ens ha explicat que molts pocs escriptors poden viure de ho que escriure, ens ha explicat que ella aprofita els seus temps lliures per escriure.

    En aquesta xerrada ens ha explicat que va fer la seva primera història quan només tenia uns deu anys. Ens ha explicat que va enviar la novel·la, pero no va signar, llavors no va saber res més.
    Actualment a quedat finalista de diversos concursos, i ha guanyat un parell.

    La meva opinió personal sobre escriure és que no s’ha d’escriure per escriure,si no que s’ha de poder divertir mentre s’escriu, s’ha de poder imagina, s’ha de poder interpretar el que es llegeix.



    CAMILA ALEGRIA VALENTIN

    ResponElimina
  40. Jo m'emporto de la xerrada saber més sobre aquesta escriptora i també saber més sobre els llibres o obres que ha escrit. També la importància que te l'escriptura tant per ella com per tothom. Ens ha parlat de la inspiració i ens ha explicat que la inspiració no ve sola l'has de busca. Ens ha dit que és molt difícil que els escriptors es guanyin la vida només escrivint. Ens ha explicat a l'edat que ella va començar escriure. També ens va explicar una mica els plans que té per aquest any segons l'escriptura i pel futur.

    Júlia Vilà

    ResponElimina
  41. XERRADA AMB L'AUTORA MARIBEL TORRES.

    Un dels companys nostres companys ha preguntat que: Si deixaria d'escriure? La seva resposta va ser: Que el contrari, ella volia dedicar-se a l'escriptura, però hauria de treballar, ja que dedicar-se totalment a l'escriptura és difícil, ella a dit que l'escriptura el veu com un passatemps, igualment el seu treball actual tampoc li desagrada.

    També ha explicades coses sobre les editorials, una de les seves històries és que quan ella era petita va escriure una literatura infantil i el va enviar a una editorial sense que ningú ho sàpigues. A més a més ha explicat que és bastant difícil ser acceptada a una editorial.

    Jo m'emporto de la xerrada de l'escriptora Maribel Torres és que ha sigut una xerrada bastant interessant, encara que l'àudio tenia dificultat ja per la culpa de la connexió de l'escola, agraeixo per la xerrada que ens ha fet.
    -Yi Xuan Wang.

    ResponElimina
  42. Que m'emporto de la xerrada de la Maribel Torres


    Jo m'emporto moltes experiencies les quals la Maribel Torres ha pasat, també que la escriptura es algo important i que per gent significa molt.

    Amai Garcia

    ResponElimina

  43. Avui hem tingut l'oportunitat de contactar amb la Maribel Torres, una escriptora d'aquí, Olot.

    Tot i que la connexió no era molt bona hem passat una bona estona amb la Maribel. Ens ha explicat moltes coses, algunes eren que ella ja feia molt que escrivia, ens ha explicat molt més de tot aquest tema i ens ha fet entendre que era l'escriptura en realitat.
    Ens ha anomenat alguns dels seus llibres i a on podíem comprar-los.
    També ens ha dit que és complicat que un escriptor només visqui del món de l'escriptura, s'ha de fer algo més.
    Ens ha explicat el significat d'un conte, també ens ha explicat la seva capacitat de començar a escriure des dels 10 anys i la seva passió per l'escriptura.
    M'ha agradat molt la manera en la qual ella ho explicava, semblava emocionada d'explicar-nos el camí ha que ha recorregut amb el seu temps d'escriptura.

    Gràcies Maribel,

    Júlia Pursals

    ResponElimina
  44. Jo m'he emportat una bona estona, perquè aquesta xerrada m'ha agradat molt i m'ha ajudat a acabar d'entendre el tema que hem treballat, i també he après moltes més coses de les que havíem treballat.

    Jo en aquesta xerrada he entès que és molt difícil viure d'escriptor a Catalunya, i més escriure llibres i que te'ls publiquin.
    Personalment, penso que escriure és una feina que hauria d'estar més valorada, perquè per escriure es necessita molt esforç.

    Per fer narracions es necessita inspiració, però la inspiració no ve sola, és a dir que s'ha de treballar per escriure.

    Moltes gràcies
    Marc Vila

    ResponElimina
  45. Jo m'emporto...

    En aquesta xerrada em quedo amb què es nota que amb ella li fa feliç escriure, ella ha dit que escriure li fa desconectar, fins i tot es planteja jubilar-se per tenir molt més temps per escriure.
    També me quedat amb que a escrit uns quants llibres 2 publicats al rac, va escriure un llibre amb 10 anys amb por a publicar-lo i algun llibre que ha fet amb un autor anomenat Carles Ruiz.
    Me donat conte que fer redaccions es necessita pràctica i inspiració i temps tot i que malauradament és bastant difícil guanyar-te la vida escrivint llibres.

    Però sobretot em va deixar clar moltes coses sobre la narrativa, contes… En els quals tenia algun dubte.

    MARC ARQUÉS

    ResponElimina
  46. Hem començat xerrant de qui és, a què es dedica...
    És una escriptora que es diu Maribel Torres, és una escriptora que no es pot dedicar només a l'escriptura, ja que no és un treball fix, també treballa a la caixa.
    Després hem xerrat sobre que és un comte (Un conte és una narració escrita en prosa, generalment breu. Els contes poden ser tant de caràcter fictici com real, i tant poden ser com per nens i adults.)
    Després ens ha explicat que és la inspiració.
    La inspiració no és que s'encengui la bombeta un dia, sinó és anar a un bar i veure un nen jugant amb el seu pare.
    Hem acabat fent preguntes.

    He après que ser escriptor no és fàcil, ja que és difícil publicar els llibres i has de continuar encara que no portis un bon llibre.

    Arnau Hidalgo

    ResponElimina
  47. Jo el que m'emporto de la xerrada de la Maribel Torres és que he pogut veure que encara que siguis una gran escriptora no és fàcil poder treure llibres, i fer-te visible. Però ella havia pogut treure bastants llibres i guanyat bastants concursos, tot i ser molt bona escriptora no era la seva única feina, ja que a més a més de ser escriptora treballa al banc. A part també es necessita inspiració i no és fàcil trobar-la. La Maribel és una persona molt simpàtica i estic molt agraïda, ja que ens a fet aquesta xerrada altruistament.

    Carla Jorba

    ResponElimina
  48. QUÈ M'EMPORTO DE LA XERRADA DE L'ESCRIPTORA MARIBEL TORRES?

    Ella ha explicat que el que més li agrada és escriure ja que és el seu hobbie i el que realment l’apassiona. Ens ha explicat també què eren els contes. Ha parlat d’en Carlos Ruiz Zafón, que és un escriptor molt famós i molt bo en la literatura, ens ha llegit un tros d’un conte seu. Ha explicat també que normalment escribia sola, tot i que alguna vegada havia escrit a quatre mans també amb en Pep Torrent. La inspiració ha dit que era diferent per tothom, i que ve sola. Deia que ella treballa, i el que té pensat és que quan es jubili es centrarà sobretot en escriure, ja que actualment viure del treball d’escriptor és molt difícil, ja que per viure-hi, s’ha de ser molt bo. He après també que és complicat tot el procés de publicar un llibre.

    Carla Arimany

    ResponElimina
  49. Júlia Riera

    QUE M'EMPORTO DE LA XERRADA DE L'ESCRIPTORA MARIBEL TORRES?

    A mi m’ha agradat molt, unes de les coses més interessants per mi han set quan ens ha explicat com va començar a fer novel·les i llibres, de la manera en la qual ens explica que una idea no be de sobte sinó que has d’estar un temps pensant, això la veritat és que m’ha semblat molt interessant.
    També el fet d’anar millorant amb l’escriptura, el progrés que vas fent en el temps cada cop que n’escrius més i anar aprenent dels teus propis errors, això també ha sigut molt interessant.
    També ens va explicar la seva experiència en escriure i com li agrada fer-ho, ens va explicar que des dels deu anys ja escrivia novel·les i contes i que mai s’ho vol deixar sinó que vol continuar fent-ho fins que ja no pugui més.

    Júlia Riera

    ResponElimina
  50. QUE M’EMPORTO DE LA XERRADA DE L’ESCRIPTORA MARIBEL TORRES?

    Jo he captat en aquesta xerrada que es una noia que veu l’escriptura d’una forma diferent, la gaudeix molt.
    Lo que mes m’ha cridat l’atenció esque no es pot viure només de l’escriptura sino que has de treballar també d’alguna altra cosa.
    Una altre cosa es que quan es i petita comença el principi ho troba com algu dolent això de l’escriptura però a mesura del temps li va agrada més.
    I una altre cosa que m'ha agradat ha set que durant la seva carrera com escriptora ha anat fent col·laboracions com: Carlos Ruiz que es un escriptor català i castellà molt bo

    ResponElimina
  51. Gràcies a aquesta xerrada he après que la Maribel Torres és una escriptora que no viu de l'escriptura el contrari l'escriptura per ella és com una afició, perquè és molt difícil viure de l'escriptura. Així que ella està esperat precisament a jubilar-se per poder dedicar-se a l’escriptura. També que per crear una història es necessita inspiració, però això és difícil d'aconseguir perquè la inspiració no ve sola, agafar inspiració o les idees no venen quan estàs pensat una història venen quan estàs dinant, anant a passejar o mirant la tele, etc.


    De la manera en com ens ha enfocat l'escriptura, crec que quan escrius un llibre et poses a la pell del personatge i depèn de com t'ho miris és una manera de ser lliure, ja que desconnectes dels problemes del dia a dia.

    Neus Flores.

    ResponElimina
  52. Que m'emporto de la Maribel Torres
    pEr ella és molt important escriure
    ella quan es jubili es vol dedicar més a la escriptura
    M'ha fet molta curiositat el primer llibre que va escriure que no sap on va anar a parar el primer llibre que va escriure

    SAÜC ULLE

    ResponElimina
  53. Jo m’he amportat/aprés d’aquesta xerrada que hi tinc moltes maneres de fer una història/ narració i també he aprés del tot quina diferencia hi ha entre una història i una narració, i estic molt conten de que ens hagi fet aquesta xerrada.

    ISU SUMAREH

    ResponElimina
  54. Jo m'emporto....

    Gràcies a aquesta xerrada he après que la Maribel Torres una escriptora que no viu de l'escriptura el contrari l'escriptura per ella és com un hobi, perquè és molt difícil viure de l’escriptura. La Maribel ha publicat novel·les en diferents editorials i ha quedat guanyadora d’algunes gràcies a la dedicació, l’esforç...

    He après que escriure és una forma d'expressar-se i una forma d'explicar històries.

    Laura Ruiz

    ResponElimina
  55. "QUE M'EMPORTO DE LA XERRADA DE L'ESCRIPTORA MARIBEL TORRES"

    Avui hem fet una xerrada amb l'escriptora Maribel Torres i jo el que m'emporto d'aquella xerrada es que:

    La Maribel Torres és una escriptora que ha escrit llibres i novel·les. Ella va néixer a Huelva, però al cap d'un any va venir cap aquí a Olot i per ella es Olotina.
    Ens ha explicat que l'escriptura era un hòbbit per ells perquè és bastant complicat viure de l'escriptura perquè no es guanya suficients diners.
    Ens ha explicat que la inspiració no ve sola sinó que s'ha de treballar.

    Mariane Ahumada

    ResponElimina
  56. He après quina diferència entre un conte i una novel·la. Els contes són més curts i més específics en canvi la novel·la és més llarga i poden passar moltes coses. També he après que la inspiració no ve sola sinó que l'has de buscar i pensar. Una altra cosa és que un escriptor no només viu d'escriure sinó d'altres coses.
    Anna Piella

    ResponElimina