dimecres, 12 de febrer del 2020

Avui tenim visita!

En Manel Fortis ens fa una xerrada i la Gabriela T Balan ens explica un conte.






42 comentaris:

  1. Ha estat una xerrada molt interessant, i penso que aquest autor redacti sobre coses molt actual, importants i interessants.

    ResponElimina
  2. La visita d'en Manel Fortis m'ha agradat molt i m'ha semblat que el seu llibre "Reina", és molt sentimental.
    També ens ha recomanat que llegíssim el llarg camí.
    En resum, crec que és un escriptor amb molt de talent i que escriu per fer passar al lector una bona estona llegint un dels seus llibres.
    És un escriptor que escriu amb el cor.

    ResponElimina
  3. Estic molt content amb la seva història de com va començar a escriure, jo crec que és una persona que pot arribar molt lluny en la part d'escriure.

    ResponElimina
  4. Jo crec que la visita d'en Manuel ha set molt divertit i també ha set una classe molt única.

    ResponElimina
  5. A mi m'ha agradat molt perquè ho ha explicat molt be, també jo crec que m’ha ajudat a tocar el cor perquè els temes que toca son molt rellevants a la vida real. Jo dic que segueixis escrivint ja que si segueixes aquest camí tindràs molt èxit a la vida i en els llibres

    David Trisan

    ResponElimina
  6. Jo penso que és un escriptor molt bo i que és un dels escriptors que he conegut que sap escriure.
    Tan sols a mi m'ha agradat molt la seva manera de parlar, els llibres que ha poblicat els seus títols etc ...

    ResponElimina
  7. La xerrada que ens ha fet en Manel ha set bastant interesant per la historia que ens ha explicat, com va començar i per quina rao va a escriure el seu primer llibre i com es va dedicar de professionalitat a escritor...

    JHON RIVAS

    ResponElimina
  8. XERRADA MANEL

    Avui en Manel Fortis ens ha vingut a explicar una mica com va començar escriure.
    La seva xerrada l'he trobat molt interessant tot i que m'ha sorprès una mica la mort de la seva dona, no m'ho esperava de cap de les maneres. Els seus llibres són molt interessants, ja que ell escriu amb el cor i tot el que escriu té relació amb la realitat, et pot passar en l'actualitat.

    MARINA SERRET

    ResponElimina
  9. Aquesta entrevista m'ha agradat molt. Sobretot perquè jo ja coneixia en Manel i d'haver anat a llocs amb ell a què m'explique la seua història que ha tingut d'escriptor m'agradat molt. També m'ha donat ganes de llegir un llibre seu perquè tot el que ha dit sobre el tema dels l llibres m'ha semblat un tema molt interessant.

    ResponElimina
  10. M'ha agradat molt la xerrada que ens ha fet en Manel Fortis.
    Un a de les coses que he trobat més interressants, ha estat la "diversitat" que té a l'hora de fer novel·les, ja que no totees anaven sobre el mateix tema, sinó, que totes són de diferents temes.

    ResponElimina
  11. Aquesta xerrada ha estat molt bé ja que en Manel s'ha explicat molt bé i tot i així els seus llibres de la forma que s'ha explicat es veuen molt bé i emocionants

    ResponElimina
  12. XERRADA AMB EN MANEL FORTIS:

    Aquesta xerrada que ens ha fet en Manel Fortis m'ha agradat molt i m'ha semblat molt interessant.
    M'ha agradat molt com ens ha explicat tots els llibres que havia fet, ja que els temes dels quals parla m'han semblat molt interessants.
    La part que m'ha agradat més ha set quan ens ha explicat que traurà un llibre, sobre la violència de gènere anomenat "Podria ser el seu pare". Aquest llibre farà la presentació el 7 de Març, però el treu el 8 de Març. Crec que és un tema molt important que ens està passant darrere dia, i cal tractar-lo.
    Crec que fa llibres amb temes molt interessants a parlar, tinc moltes ganes de llegir els seus llibres, sobretot tinc ganes de llegir "Podria ser el teu pare".
    Crec que els seus llibres són molt bons, perquè els escriu des de el cor i amb el cor.

    ANNA GELIS QUINTANA,
    13-02-2020

    ResponElimina
  13. D'aquesta xerrada m'han impressionat dues coses.
    La primera és que en morir la seva dóna, va ser el que el va fer impulsar a començar a escriure. Això és el que m'ha impressionat més perquè una cosa així per mala sort ni han molts de casos i desgraciadament poc poden sobreviure, i em sembla mol bé d'escriure un llibre s'obre això. Tinc moltes ganes de llegir aquest llibre, que pel que ha explicat sembla molt maco i interessant.
    La segona cosa que m'ha impressionat més és que escrigui amb el cor, ja que no escriu els llibres per benefici econòmic sinó per emocionar als lectors. I jo crec que això és l'ho més important en un escriptor.

    I m'ha quedat una pregunta:

    Si per arribar a on és ha tingut algú que l'ajudi i amb quines editorials ha treballat.

    Anna Puig

    ResponElimina
  14. Des del meu punt de vista ha estat una xerrada molt interessant.
    M'ha agradat molt la seva manera de transmetre'ns la seva vida i per tots els moments que ha passat, tan bons com dolents.
    Crec que està molt bé que vingui en Manel, no només perquè ens ha explicat la seva vida i com ha arribat on és, sinó que he après molt de tot el que ens ha explicat. El que més m'ha marcat ha estat quan ha dit "jo no guanyo diners amb els llibres que publico, ho faig perquè m'agrada", això m'ha fet pensar molt, després d'això ha afegit que les coses les has de fer perquè t'agraden i no perquè puguis arribar a guanyar forces diners i és totalment cert. La veritat és que això ja ho havia sentit molts cops, però mai n'havia vist un exemple real.
    També gràcies a aquesta xerrada, estic segura que em compraré algun dels seus llibres.

    Maria Montanyà Coll

    ResponElimina
  15. En Manel Fortis ha fet 6 diferents contes i ara treure el 7è.
    La seva història ma transmès molt de realisme i la manera de què ell l'explica i la transformà amb un llibre és molt fort.
    M'han cridat l'atenció dos dels seus contes: Reina i Llarg camí. Ja que són molt realistes.
    CARLA SOLER RUBIÓ

    ResponElimina
  16. Aquesta xarada m'ha agradat molt, l'he trobat molt interessant i divertida. M'ha sorprès molt saber que una persona autodidacta, pel fet d'escriure de la manera més trivial possible, pugui fer arribar un missatge tan clar i que transmeti tant des del cor. També m'ha sorprés que pel fet de viure aquella experiència, hagués sortit endavant i hagués volgut transmetre la seva experiència d'una manera positiva a les altres persones.

    ResponElimina
  17. Ha estat una xerrada molt emocionant, es nota que a aquestes dues persones que han vingut, senten passió per la lectura, m'han agradat molt les dues històries ja que expliquen coses amb un missatge a darrere, i també m'ha agradat molt l'història de la Rosa, crec que estigui on estigui ara mateix està orgullosa d'en Manel.

    ResponElimina
  18. La xerrada d'en Manel m'ha commogut molt, la seva història de com va començar a escriure és preciosa i es veu que ha tingut una vida molt plena amb moltes experiències. També m'han agradat molt els temes que ens ha explicat dels quals parlen els seus llibres.

    ResponElimina
  19. M'ha agradat molt la xerrada perquè els llibres que ha escrit en Manel, m'han cridat l'atenció. Un dels llibres ha set el de ''REINA'', quest m'ha fet pensar amb un familiar meu, i m'he quedat pensant que la Rosa, encara que tingués el càncer, vivia la seva vida com si res.

    Mireia Palomeras

    ResponElimina
  20. A mi m'ha agradat molt aquesta xerrada perquè m'agrada molt la lectura i tenir una parella d'escriptors és mes meravellós i sentir que hagin penjat aquests tipus de llibres com parlant de fets de la seva vida em reflecteix més.

    Fatu Jawara

    ResponElimina
  21. La Gabriela té un control dels missatges que tot i ser curts tenen una força impactant, són contes curts amb pocs personatges i totes les característiques de la brevetat, tot i això aconsegueixen tenir-te enganxat a la cadira fins a arribar el final donat que són històries que et fan reflexionar d'una manera molt deliberada. També tinc moltes ganes de veure una de les seves actuacions donat que sembla una gran actriu. En Manel ens ha explicat la seva història i les raons per les quals va decidir escriure, realment m'ha agradat molt conèixer els seus orígens com a escriptor. M'ha sorprès que la primera novel·la que escriguis fos la història de la seva dona i del procès que va passar mentre sofria la malaltia. M'ha agradat que tot i ser una idea trista la novel·la fos un crit a la vida i a aprofitar-la al màxim. He recordat la història de la meva àvia quan ha parlat del llibre: Un llarg camí i en general m'he quedat amb moltes ganes de llegir els seus llibres.

    ResponElimina
  22. En Manel Fortis és un escriptor català de novel·les, no té un tema en específic, un el fa d'humor, l'altre de novel·la negra, l'altre de violència de gènere.... Després de la xerrada què ens ha fet tinc ganes de llegir els dos llibres què ens ha recomanat, el del llarg camí i el de reina. Mentre explicava jo mateixa des del meu compte m'imaginava tot el que n'explicava.
    Les seves novel·les a, no ser molt llargues, et donen més ganes de llegir-les, ja que saps que no et cansaran.
    En el meu cas què m'agrada llegir, buscaré les dues novel·les i les llegiré, ja que per tot el que ens ha explicat crec què m'agradaran molt, a part en la novel·la del llarg camí m'ha recordat a la història del meu avi i la meva àvia perquè ells també vénen d'Andalusia i els hi va passar el mateix què al pare d'en Manuel Fortis.

    Nicol Doblas

    ResponElimina
  23. He trobat que aquesta xerrada ha estat molt interessant. Primer de tot, la Gabriela ens ha presentat un conte que ella havia escrit. M’ha agradat que encara que ella sigui romanesa, escrigui contes amb català. Després de llegir el conte, hem reflexionat el que significava i el missatge que donava. Cadascú ha representat el que pensava del conte amb un dibuix o una frase. Tot seguit, ha vingut en Manel. Escriptor de novel·les. Ell, ens ha explicat els beneficis que obté d’escriure, que no són econòmics. Ens ha explicat com va començar a escriure i els llibres més importants que té com; reina i el llarg camí. He trobat que la xerrada ha estat entretinguda tot i que la Gabriela no ens ha explicat pràcticament res. M’ha agradat molt el conte de la gabriela i la manera de sentir l’escriptura d'en Manel.

    Isona Escoda Duran

    ResponElimina
  24. Avui han vingut en Manel Fortis i la Gabriela T Balan i ens han explicat el que escriu cada un d’ells.
    En Manel és un escriptor de novel·les, en té 6 de publicades i la 7 la publicarà el Març. Ell s’ha centrat a explicar-nos la primera novel·la que va escriure, va sobre la seva dona “Reina”. Va morir per càncer però ell en aquella novel·la explica la intensa vida que va tenir abans de morir. Ens ha dit que sempre quan escriu ho fa amb el cor per expressar els lectors el que ell sent. Normalment el que escriu va sobre coses relacionades amb ell o amb la societat. Pot escriure des de novel·les dramàtiques fins a novel·les de comèdia.

    La Gabriela és una escriptora de contes, ens ha llegit un “Els claus”. He pogut analitzar la brevetat que tenia aquell conte, tenia pocs personatges, trama senzilla, estructura, acció concreta i narrador en 3a persona. Normalment tots els contes expressen un missatge cap al lector. El missatge del conte que ens ha llegit era que, el que està fet ja està fet i igualment que ho intentis arreglar pot ser que ja hagis ferit a una persona, sempre s’ha de pensar abans de fer les coses.

    ResponElimina
  25. Penso que aquesta xerrada ha estat molt aprofitosa, ja que hem pogut veure dues maneres d'escriure, per exemple que en Manel escriu novel·les, ja en porta 6 de publicades i d'aquí poc ja publicarà la 7. Ell escriu des del cor, el que el sent per les coses. Les seves idees les treu d'històries que passen, que li criden l'atenció.
    En canvi la Gabriela escriu relats curts però que tenen un significat bastant específic, és a dir que en pots treure una bona conclusió. També l'evolució de la Gabriela ha estat molt bonica, ella ha passat d'escriure de la seva llengua al català, ha hagut de fer un gran esforç, ja que escriure una altra llengua que no és la teva costa molt.

    La conclusió que he tret durant aquesta xarrada ha estat que amb esforç i motivació tot sortirà millor, és a dir que sense esforçar-te i sense que estiguis motivat el relat et sortirà pitjor que si ho estàs.


    ALÈXIA SERRET

    ResponElimina
  26. Gabriela: la Gabriela és una actriu que jo crec que sap interpretar molt bé els fets que ella vol expresar, el seu conte que avui hem vist m’ha agradat molt ja que és un missatge breu i clar.
    Manel: Jo penso que en Manel és una persona molt humil i que sap expresar molt bé els seus sentiments. I apart de ser humil és una persona honesta que no vol mostrar el seu protagonisme de cara al públic.

    ResponElimina
  27. Avui han vingut en Manel i la Gabriela han vingut a fer-nos una xerrada sobre els seus llibres i a què es dediquen.
    En Manel té sis llibres i està a punt del setè, ens hi ha recomanat un llibre anomenat "El llarg camí "i un altre anomenat "Reina" són dos llibres basats en el seu pare i la seva dona. En Manel va començar a treballar a la seva poca edat, a setze anys.
    La Gabriela ens ha llegit un conte curt on hem pogut veure l'entonació adequada per llegir un llibre i les tècniques que té. També ens ha explicat la seva evolució al llarg de la seva vida didàctica.

    POL SERRA GÜELL

    ResponElimina
  28. Avui dia 13 de febrer del 2020, una parella d'escriptors ens han realitzat una vista per explicar-nos les seves aficions, són la Gabriela i en Manel.

    Gabriela Balana escriu contes, escriu amb les característiques de la brevetat, són relats curts, amb pocs personatges, el narrador és de tercera persona, les accions són concretes, té una trama senzilla i és intens i concentrat. Ens ha portat un exemple "Els claus".

    Manel Forits és un escriptor amb molta esperança, amb motivació, esforç, moltes idees ha aconseguit arribar a publicar 6 novel·les i publicarà la 7a el 7 de març.
    Al començar a escriure cada novel·la es veu que és una persona molt decidida i amb les idees molt clares, un cop té la idea escriu de manera que al públic entengui els seus pensaments i sentiments.

    ResponElimina
  29. El conte de la Gabriela m'ha agradat molt, però la xerrada d'en Manel m'ha agradat més, ja que ha parlat de sentiments i m'ha arribat més el cor es nota que ell gaudeix escrivint i és com una manera de desfogar-se.

    Júlia Pujol

    ResponElimina
  30. Avui en Manel i la Gabriela han vingut a fer-nos una xerrada sobre les seves vides com escriptors i ens han dit que fan com ho fan i perquè ho fan . En la meva opinió ha set una bona xerrada ja que m'he ficat en la seva pell i m'ha donat curiositat per llegir el llibre de Reina, ja que he pensat que al tractar de la vida de la Rosa que tenia una malaltia i tot i aixis va disfrutar la seva vida més que no pas una altra persona penso que el llibre hem pot agradar. El conte de la Gabriela m'ha agradat, ja que el seu missatge és molt real i molt reflexiu, a més que per ser un conte tan curt dona un missatge molt bo.
    Natalia Linares

    ResponElimina
  31. El llibre que avui ens ha llegit la Gabriela té un missatge que t'impacta de manera molt indirecta, ens fa reflexionar. Entenem que el que hem fet ja no pot canviar, hem deixat una petjada els records de la gent i per molt que demanem perdó aquesta petada ja hi és.

    ResponElimina
  32. M’agradat molt la xerrada ja que hem après a que els beneficis de tot el que t’agrada no són només els beneficis econòmics. També que t’has de esforçar amb el que t’agrada, encara que no hagis fet estudis previs, i hagis tingut dificultats per ser on ets ara. Hem après que una de les millors maneres d’expressar-se és escrivint.
    Has de reflexionar abans d’actuar, si no has reflexionat les conseqüències rebràs.

    ResponElimina
  33. Avui ens han visitat la Gabriela T Balan i en Manel Fortis; una parella d'escriptors que han viscut sempre amb un llibre entre els dits.
    En Manel és escriptor de novel·les. Ell reconeix que no es guanya la vida amb això, però el fet de veure a una persona sortint de la biblioteca amb el seu llibre, li compensa tots els esforços. Aquest març sortirà el seu 7è llibre amb la seva editorial de confiança. Ens ha explicat que tot va començar amb la malaltia que va patir la seva dona, la Rosa, on explica la intensa vida que van viure abans de la seva mort. Aquesta novel·la titulada "Reina" ens fa valorar i gaudir els bons i els mals moments de la vida. Després d'aquesta primera obra, ha optat per centrar-se en temes del seu entorn i de la societat, com per exemple, novel·les d'humor, d'història, de la violència de gènere...
    La Gabriela, en canvi, és una escriptora de contes romanesa. Els contes que ha escrit són tots en català. Ens ha llegit un dels seus contes titulat "Els claus", on hi representava un missatge realment preciós: "Soms lliures dels nostres actes, però presoners de les nostres conseqüències".

    Gina Darné

    ResponElimina
  34. Avui a vingut en Manel i la Gabriela a fer-nus una xerrada sobre els seus llibres i la seva vida,
    m’ha semblat una experiència per explicar-la, i dos persones molt humils.

    ResponElimina
  35. M'ha agradat molt la xerrada, ja que els dos ens han explicat una mica la seva vida amb les dificultats però que al final han pogut descansar, ja que com diu en Manel arriba un punt de la vida que et pots relaxar més, com explica en el seu llibre (el llarg camí) que parla de la vida del seu pare.
    L'activitat que hem fet amb la Gabriela ens ha servit a tots per reflexionar i després representar-ho en un paper, per exemple jo he posat que abans d'actuar s'ha de pensar el que faràs per no fer mal a la gent que tens al voltant.

    ResponElimina
  36. En Manel i la Gabriela ens han vingut a fer una xerrada sobre els seus llibres ,ell en Manel no es guanya la vida en l'escriptura ,pero aixo no l'importa .Ell vol que les persones que llegeixin aquell llibre antenguin el que ell ha viscut i el que sent. La Gabriela es mes expresiva i ella tambe publica contes pero tot EL que escriu esta al cor.

    ResponElimina
  37. El conte que ens han explicat m'ha semblat molt interessant i amb un rerefons intel·ligent i amb sentit.

    La xarada també m'ha agradat molt, de fet he après que hi ha moltes maneres diferents d'escriure, però que la millor és expressar els seus sentiments a través de les paraules.
    En Manel m'ha semblat un home molt humil i bona persona, estic segur que això fa que els lectors els hi agradin molt més les seves novel·les.

    ResponElimina
  38. Manel Fortis.
    En Manel Fortis m'ha semblat un home amb una història molt interessant. Ell va tenir una vida molt difícil, el principi va tenir una dona que vivien molt feliços però de cop i volta va tenir un càncer i es va morir. Això va ser el que el va animar a començar a escriure primer sobre la història de la seva dona i més tard va anar fent més contes, però el més important de tot és que els contes els escriu des del cor. Ara té un altre dona amb la qual viuen molt feliços i comparteixen moltes aficions.

    Albert Samsó

    ResponElimina
  39. Manel Fortis.
    La xerrada m'ha agradat molt, la història d'en Manel és molt interessant. La part que m'ha interessat més ha estat com va començar a escriure, ja que és molt difícil perdre una persona del teu entorn i començar a escriure sobre la seva història.

    ResponElimina
  40. M'ha agradat els sentiments que aporta a l'hora d'escriure un llibre o una actuació de teatre,és un noi que li agrada fer el que fa que té talent, coses que li han passat.
    M'hi ha agradat molt i que vull que segueixis així perquè les persones com tu valen la pena per al món, perque has escrit uns llibres que només de sentir els resums m'han agradat molt i tinc ganes de comprar-me un ara maiteix

    ResponElimina
  41. Avui ens han vingut a visitar en Manel Fortis i la Gabriela T Balan.

    La Gabriela escriu amb les característiques de brevetat, ja que són relats curts, el narrador està en tercera persona, tenen una trama senzilla, hi ha pocs personatges i hi ha acció concreta. Tots aquests contes que escriu, tenen un missatge a darrere.
    La Gabriela ens ha explicat un conte que es deia “Els Claus”, en què el missatge que ens volia donar era: sense amor no hi ha educació.

    En Manel és un escriptor amb molta experiència. Els seus contes se centren molt amb la societat i el que sent ell. És una persona que treballa perquè li agrada escriure i ell vol fer arribar el que sent els lectors. És un escriptor amb molta passió i esforç.
    S'ha centrat molt ens explicar-nos el primer llibre que va treure: "Reina". Ha tret 7 contes. No se centra amb un tema concret, ell escriu el que li crida l'atenció.

    Sara Vayreda

    ResponElimina
  42. Les dos xarrades del 2 personatge sobre la literatura, i alguna que altre anècdota personal, m'ha semblat fascinant conèixer aquestes dues persones, no sabia de la existència, aquest acte de presencia m'ha donat molt en que fer.
    La presentació crec que a sigut molt adequat a la vegada de molt còmode.

    ResponElimina