dimarts, 28 de gener del 2020

Avui treballes verbs!

Farem uns exercicis on el verb és molt important. Obre l'enllaço i ja pots començar. Segur que ho fas super bé.

Quan acabis em comentes com ha anat l'activitat: si ha estat fàcil, difícil, complicada, agradable de fer ... 

Utilitza adjectius per descriure-ho.

Verb 1




45 comentaris:

  1. Per mi aquesta activitat no s'ha fet ni fàcil ni difícil i és molt entratigut, ja que si alguna no la sabia podia mirar la pista que em donava i després ja l'acabava de completar. M'ha agradat i hi ha set divertit.

    Queralt Coves Noguer

    ResponElimina
  2. Aquesta activitat m'ha semblat divertida, va molt bé per estudiar els verbs perquè quan estàs doncs a corregir i si ho tens malament, t'ho diu i així ho pots canviar.

    Jan Cruz Arjona

    ResponElimina
  3. Crec que és un exercici bastant agradable de fer, tot i que també és díficil perquè no totes les respostes estan correctes amb el nostre dialecte

    ResponElimina
  4. Aquesta activitat m'ha semblat una mica complicada però entretinguda. Que el dialecte sigui diferent és una mica complicat.

    ResponElimina
  5. Els exercicis de verbs m'han agradat perquè he aprés algun verb que no sabia o que no me'n recordava, tot i que els resultats no han sigut gaire bons perquè segurament eren verbs conjugats de diferent manera.

    ResponElimina
  6. Aquest exercicis, han estat fàcils, tot i que en algunes vegades, eren difícils ja que, el dialecte del català no era el nostre sinó qu eera valencià, i per tant, ha estat complicat respondre correctament tots els verbs d'aquet exercici.
    Isona Coma Genescà

    ResponElimina
  7. Aquests exercicis per a mi han estat fàcils pero també una mica difícils ja que és amb valencià i a l'hora de conjugar els verbs és una mica diferent.

    ResponElimina
  8. Amb aquesta activitat he pogut veure que depen del dialecte de català que xerris els verbs,la manera de xerrar canvia molt i molt.

    ResponElimina
  9. Amb aquesta activitat he pogut observar que dintre els països catalans hi ha molts de dialectes diferents. Que conjuguen diferents els verbs.
    L'activitat m'ho ha demostrat.
    CARLA SOLER RUBIÓ

    ResponElimina
  10. Es un exercici interessant i m'agradat, pro ha sigut dificil.


    MAHAMADOU SUMAREH

    ResponElimina
  11. Quan he anat a corregir l'activitat m'ha dit que he fet 5 verbs de bé, m'ha semblat estrany perquè avien verbs en valenciar.

    Jan Cruz Arjona

    ResponElimina
  12. L'activitat ha estat una mica complicada i estranya, ja que l'exercici que hem fet estava programat perquè les respostes correctes fossin escrites amb unes variants dialectals diferents de les que nosaltres utilitzem, i a causa d'això quan jo havia escrit totes les respostes i posava l'exercici a corregir em marcava malament.
    Per això m'ha costat força, tot i això ha estat una activitat divertida i entretinguda i m'ha servit per practicar les formes verbals i per conjugar els verbs de forma correcta.

    ResponElimina
  13. Per mi ha estat una mica difícil i una mica llarg

    ResponElimina
  14. En aquests exercicis que hem fet, al ser d'un altre variant del català, he pogut comprovar que conjuguem molt diferent. Cada dialogant té les seves característiques, però avui he vist que són més diferents del que creia.
    Jo pensava que m'havia sortit bé, però en posar corregeix he vist, que no. I que tenim molt poc en comú.
    Així que aquests exercicis han set molt interessants, per aprendre els dialectes.

    Anna Puig

    ResponElimina
  15. M'ha semblat un poc dificil, ja que hi havia verbs que no n'havia sentit a parlar gaire.

    Cristian Veste Constantin

    ResponElimina
  16. Ha estat una activitat molt diferent, però a la vegada divertida. També ha estat complicada, ja que quan conjugaves els verbs com fem aquí a Olot, hem marcava malament. Això vol dir que aquest verb segurament estaven conjugats amb valencià i com que no estem acostumats a conjugar-ho així i tampoc sabem com es fa, no ens ha sortit massa bé l'activitat. Però està bé saber com es conjuguen els verbs de diferents llocs, ja que el català no tothom el parla igual, ni tampoc el conjuga igual.

    ANNA GELIS QUINTANA,
    29-01-2020

    ResponElimina
  17. Aquesta activitat ha estat una mica complicada, ja que moltes de les paraules correctes, no sabia que existien tot i que també és cert que com que anem una mica esvarats, ens posem nerviosos i fem escrivim les paraules malament.

    Tot i això aquesta activitat m'ha agradat molt perquè és una forma diferent de treballar.

    MARINA SERRET

    ResponElimina
  18. L'activitat ha set difícil perquè jo feia moltes faltes ortogràfiques i per aixo
    no m'ho contava be

    ResponElimina
  19. Aquest exercici ha estat bé tot i que hi han algunes dificultats amb les paraules perquè hi havia paraules escrites que no s'entenien i que jo personalment mai havia vist en la meva vida però tot i això l'activitat ha estat bé.

    ResponElimina
  20. Aquesta activitat ha set bastant difícil ja que jo omplia els espais tot lo be que podia, i així encara em posaba que estaba malament ja que les conjugacions eren d'un altre lloc, ha set bastant divertit

    JHON RIVAS

    ResponElimina
  21. L'activitat ha estat molt rara. Quan he acabat d'escriure tots els verbs, estava convençuda que els tenia tots bé, però a l'hora de corregir, només n'havia fet bé tres.
    Amb aquesta activitat, m'he adonat conta que depèn del dialecte, els verbs s'escriuran d'una manera o d'un altre.

    Bàrbara Genís Banal

    ResponElimina
  22. He fet els exercicis de verbs i m’ha passat una cosa molt rara que en algunes frases i havia una variant d’idiomes però tots eren del català, hi havia paraules valencianes n’hi havia hasta de llengües que no coneixo.En el primer exercici n’he fet dos de bé pero en el segon tres, també feia servir molt la paraula “meua i teua”.

    ResponElimina
  23. He fet els exercicis de verbs i m’ha passat una cosa molt rara que en algunes frases i havia una variant d’idiomes però tots eren del català, hi havia paraules valencianes n’hi havia hasta de llengües que no coneixo.En el primer exercici n’he fet dos de bé pero en el segon tres, també feia servir molt la paraula “meua i teua”.

    ResponElimina
  24. Aquest exercici m'ha semblat molt extrany, ja que, estava en uns tipus de català que no és convencional.
    Ha set una manera diferent de fer-nos adonar que no hi ha només un tipus de català.
    Tot i que m'ha costat una mica, m'ha semblat molt divertit.

    ResponElimina
  25. L’exercici de verbs ma anat bé l’unic que le tingut que repetir perquè al principi anava molt perdut però a estat bé i trobo que fent jocs així s'aprèn molt.

    Eloi Rigall

    ResponElimina
  26. He trobat l'exercici interessant perquè m'ha sorprès que les paraules que jo he posat, i les que m'ha corregit eren molt diferents.

    Mireia Palomeras

    ResponElimina
  27. Al primer intent he fet 4 de bé i al segon m'he ajudat amb les pistes i els he acabat de fer tots els verbs bé.
    He observat què el català no es parla igual a tots lloc i amb aquest exercici he pogut aprendre una mica de cultura catalana.


    Nicol Doblas

    ResponElimina
  28. Aquest exercici dels verbs l’he trobat molt extrany, perquè en un principi hem posava que tot estava malament, però després he vist que eren diferents tipus de català: valencià entre d’altres. Ha sigut una activitat que en un principi semblava fàcil però ha estat complicada de fer.

    ResponElimina
  29. VERBS

    En aquest exercici de verbs hem pogut veure que tot i que sigui el mateix idioma,el fet de ser de diferents llocs canvia la manera de xerrar.En aquest exercici hem vist idiomes com el valencià, el menorquí...En el primer exercici pensant que seria fàcil n'he fet dos de bé i en el segon nomès n'he fet tres de bé.Tot i que si vas a aquests llocs t’entendràn.

    POL SERRA GUËLL

    ResponElimina
  30. Per mi ha estat bastant difícil, perquè hi havia bastants paraules que eren diferents. També estem acostumats al nostre català, i no acostumem a parlar diferent, també perquè no s'assembla a cap altre idioma, és especial i molt maco, el valencià.

    ResponElimina
  31. Jo n’he fet 5 de bé perquè el text estava escrit molt diferent com amb un altre tipus de català, no sé ben bé si era de Valencia,Mallorca,Menorca,Ibiza...
    Claudi Merino Castillo

    ResponElimina
  32. M'ha agradat molt fer-ho perquè he vist que el català que parlem aquí pot arribar a ser molt diferent que el català que parlen a altres llocs.
    Se'm a fet molt difícil (no n'encertava ni una) m'he sentit atabalada i abromada perquè no ho entenia, però després en utilitzar alguna pista i he pogut anar deduint com funciona, després ja s'ha fet més gracià intentar-ho. Al final ha set divertit i tot!!!

    ResponElimina
  33. VERBS:

    Aquests verbs al principi quan els he posat m’he pensat que seria bastant fàcil. Però quan he clicat per posar la correcció només n’he fet tres o quatre de bé. En aquest moment me n’he adonat que estava amb altres tipus de català. És evident que aquest tres o quatre que tenia bé, és degut a que ja hi han paraules que s’assemblen en el nostre català. Em sembla molt interessant perquè en la forma d’escriure és diferent, però si tu vas en aquell lloc propietari d’aquest català, t’entendran.

    LAIA VAQUERO DOMÈNECH

    ResponElimina
  34. Quan acabis em comentes com ha anat l'activitat: si ha estat fàcil, difícil, complicada, agradable de fer...
    Hem vist que el català d'altres poblacions canvia la forma de conjugar els verbs. Nosaltres estem acostumats a un tipus de conjugacions, però a cada territori que es parla el català conjuguen els verbs d'una manera diferent.

    Joan Martín i Gina Darné

    ResponElimina
  35. Aquesta activitat no ha sigut extremadament dura, més aviat ha sigut lúdica. No ha sigut molt complicada.
    JÚLIA PUJOL

    ResponElimina
  36. EXERCICI DE VERBS


    En aquesta activitat el principi de tot em pensava i veia que era molt fàcil, ja que els verbs, jo els posava de la forma que hem après nosaltres, amb el català occidental.
    Però a l’hora de comprovar només n’havia fet bé tres, les tres formes verbals que eren igual o quasi igual que el català occidental.

    Llavors he clicat ‘’pista’’ per veure com eren els verbs amb els altres tipus de català, ho he trobat molt graciós, ja que no s’assemblen gaire i sonen bastant estrany.


    ALÈXIA SERRET.

    ResponElimina
  37. Aquesta activitat jo l'he trobat difícil, ja que el valencià no és la meva llengua materna, i la trobo més difícil a l'hora de parlar-la i els verbs, també he trobat que ha set interessant i divertida perquè hem après una mica més.

    LAIA MOLINÉ

    ResponElimina
  38. Després de fer aquest exercici, he vist que a altres llocs del món, els verbs, que són una eina molt important, es parlen i s'escriuen molt diferent que nosaltres.
    El primer cop que ho he fet no n'he fet cap de bé, perquè els verbs estaven escrits com parlen a l'occidental.
    Ha estat una activitat difícil, però molt divertida perquè he après paraules noves i una mica estranyes que no havies sentit mai. Això m'ha fet molta gràcia.
    Sara Vayreda

    ResponElimina
  39. Després de fer aquesta activitat en la qual havíem d'omplir els buits de 10 frases, conjugant el verb entre parèntesis del costat.
    He pogut veure que l'activitat contenia frases en diferents dialectes del català, com a: València, Menorca, les illes en general.
    M'ha set complicat arribar a deduir que hi havia diversos dialectes en les frases, però després un cop tot omplert ha set agradable poder arribar a detectar el dialecte de cada una d'elles.

    ResponElimina
  40. Per a mi l'activitat ha sigut difícil però a la vegada, agradable ja que hi havia paraules en què jo no feia servir i m'ha sigut d'aprenentatge, ja que és un català occidental i de catalans n'hi ha molts.
    Però ha sigut bastant agradable.
    Fatu Jawara

    ResponElimina
  41. Aquest text m'ha sorpres molt ja que no em penssava que hi hagues tanta diferencia entre les diferents formes de parlar el Català.
    Jan Clavaguera

    ResponElimina
  42. Quan jo he acabat l’exercici dels verbs, estava segura que ho havia fet bé, ho he comprovat, i he vist que havia tret un 0%. Això m’ha passat, ja que les frases estaven amb català, però que no era el català Oriental, era el català Occidental, el de València, de Menorca, de Mallorca, les illes en general… tot i que si jo anés a València, m’entendiren igualment.

    ResponElimina
  43. Quan jo he acabat l’exercici dels verbs, estava segura que ho havia fet bé, ho he comprovat, i he vist que havia tret un 0%. Això m’ha passat, ja que les frases estaven amb català, però que no era el català Oriental, era el català Occidental, el de València, de Menorca, de Mallorca, les illes en general… tot i que si jo anés a València, m’entendiren igualment. Al principi semblava fàcil perquè jo posava les paraules del català Oriental però després ha sigut complicat, ja que mai havia sentit aquestes paraules de català Occidental.

    ResponElimina
  44. Crec que ha estat una activitat molt diferent de les que fem normalment, per això m'ha agradat fer-la i crec que inconscientment he après coses. No tot surt a la primera, has d'esforçar-te.
    Al principi, m'he posat molt nerviosa, ja que clicava i no en feia cap de bé, totes estaven incorrectes, això ha fet que encara ho fes més malament perquè m'he estressat, era com si no sabés conjugar els verbs.
    Finalment m'he adonat que eren uns verbs molt "estranys" i ja m'he serenat.

    ResponElimina
  45. L'exercici l'he trobat una mica difícil perquè estava escrit amb un català una mica diferent, també perquè hem costen una mica els verbs però crec que m'ha sortit prou bé.

    Albert Samsó

    ResponElimina