dijous, 1 de novembre del 2012

ES DEIA VANESSA. ON ÉS ARA?


Autor: Armand Matias Guiu

La Vanessa semblava preocupada per algun fet anguniós; alguna recança la consumia per dins. L'Adrià, en Pep, el Gafes i el Sòmines van acordar d'acceptar-la al seu grup sense fer-li cap pregunta, però absolutament decidits a esbrinar què amagava. 
Arran d'unes colònies prop del llac Montcortès es van precipitar els esdeveniments...Una novel·la trepidant que no podràs deixar fins que l'acabis.

58 comentaris:

  1. Recordeu que aquest llibre el tenim a la mediateca igual que molts altres que us poden agradar tant com aquest. Bona lectura

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt, ha estat molt divertit, interessant i ple d'aventures. M'ha fet sentir-me a dintre de la novel·la. El tornaria a llegir! Els movie makers també ha estat divertit fer-los i a tots ens van sortir força bé!
    Paula Corredera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paula m'ha agradat molt el teu comentari que has fet!!!

      ÍNGRID

      Elimina
    2. Aquest llibre m'ha encantat, per què els llibres de intriga i misteri m'encanten, sempre dedueixo qui es el culpable per si encara no estic al final no dic res no faig res, sobretot m'agrada la intriga, misteri, i totes les esperança es molt divertit es tan realista que pots experimentar les sensacions. La única cosa que no m'ha agradat es el final per què la Vanesa s'envà i l'Adrià queda amb el cor partit i trist per la Vanessa per què s'envà. Però desprès de aixó m'ha encantat i ha sigut molt divertit experimentar aquest llibre i sentir els sentiments d'aquesta història d'amor i a la vegada de misteri i intriga.

      Elimina
    3. El teu comentari és molt clar i entenedor, està molt bé!

      Elimina
  3. Aquest llibre m'ha agradat molt, perquè és un llibre de misteri, i aventura, on també és important l'amistat.
    Aquest movie maker ha estat un projecte força interessant, ja que he participat amb grup, amb la Paula i la Bin.
    Ha estat també interessant poder fer les fotos als play movils ja que són unes joguines que al fer-nos grans apartem.
    Ha estat tot de una manera o altre molt divertit!!!

    Manel Martinez Rubio

    ResponElimina
  4. Hola,
    Crec que la novel·la de "Es deia Vanessa. On és ara?" és una novel·la molt maca i molt intrigant. És un d'aquells llibres que, quan comences, no pots parar de llegir. La Vanessa és un personatge que m'ha agradat molt, ja que és molt valenta, no ha mostrat mai cap signe de por, encara sabent que un grup de dolents que la perseguien. També penso que la forma que van actuar els seus amics és increïble, ja que la amistat per la Vanessa va fer que no la deixessin mai sola. M'ha fet sentir com si jo fos una de les protagonistes, m'ha fet entrar en la història.
    M'ha agradat molt poder treballar amb el movie-maker, ja que és una forma molt original, fent fotos a playmobils, buscant música..., de entregar un treball. Ha estat una bona forma de treballar en grup, i m'ha fet veure la importància de treballar en grups, i del sentit de l'amistat. M'ha impressionat molt la quantitat de idees per a fer el movie-maker! Crec que ha estat un molt bon projecte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta la manera en la que expliques les coses! M'agrada molt.

      Elimina
    2. Valerie m'ha agradat molt el teu comentari perquè l'has redactat molt bé.

      Júlia

      Elimina
    3. Tens raó. M'ha agradat el teu comentari.

      Elimina
    4. Hola,
      Valeria, m'agrada moltíssim el teu comentari, has posat coses diferents, com una petita descripció que cap altra persona ha fet !!!

      Aina Foguet

      Elimina
  5. La novel·la "es deia Vanessa, on es ara?", m'ha agradat molt, la trobo original i maca. L'he trobat molt interessant i m'ha agradat molt l'intriga que té. Aquesta novel·la també hi ha romanticisme, que influeix molt en l'amistat i la confiança que hi ha entre un grup d'amics que estan sempre al seu costat. També m'ha agradat perquè a mi, personalment, m'agraden els llibres d'aventura, i de romanticisme.
    El projecte del movie-maker, m'ha semblat molt interessant i més al fer-lo amb grups. També m'he sentit com a un personatge de l'historia, ja que al fer els dibuixos va augmentar el meu nivell d'imaginació i creació. Aquest projecte m'ha ajudat molt a entendre la importància del treball cooperatiu i de les mil possibilitats que et pots imaginar al llegir un sol llibre, per això he entès lo bonic que es llegir i treballar amb grup per aconseguir un bon projecte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aina, m'encanta aquest comentari! penso que està molt ben argumentat.

      Valerie Katimi

      Elimina
    2. El comentari que has fet està molt ben redactat i s'entén molt bé!

      Elimina
    3. Aina m'ha agradat molt el teu comentari , està molt ben redactat.

      Elimina
  6. Aquest llibre m'agradat molt perquè es un llibre molt misteriós. Cada vegada hi apareixen alguna cosa nova. Nosaltres hem estat molt preocupats per el movie maker. I al final hem fet una presentació sense música. Perquè a l'escola es podia descarregar per culpa de l'Internet de l'escola. I a casa no sabiem com fer-ho. Peró al final ja hem fet una bona presentació.

    ResponElimina
  7. El llibre ha estat molt bé, amb moltes aventures i molta amistat entre els amics i molt emocionant.
    El treball ha estat sigut molt difícil, però entre el nostre grup treballant entre tots ho hem pogut acabar. en general aquest treball ha estat molt divertit.

    Pau Tarrés Fluvià

    ResponElimina
  8. Va ser un llibre que amb va agradar molt perquè tenia molt de misteri i mai s'havies el que anava a passar, era un llibre molt interessant però el que em va agradar més va ser quan anaven per la Noguera Pallaresa fent ràfting per escapar dels malvats, eren moments de molta intriga i per això em va agradar molt. Després el movei maker que va fer va ser divertit fer-lo perquè es com un Power Point però amb més animacions. El meu grup va decidir fer el movei maker amb PLAIMÒBILS i ens va quedar molt bé.

    ResponElimina
  9. El llibre:es deia Vanesa. On es ara?
    M'agradat aquest llibre perquè esta ple d'aventures,misteri i d'emoció. També perquè tenen un risc per salvar els amics i de la amistat que tenen.
    El movie maker del llibre ha sigut divertit però hem tingut molts problemes perquè entre el text que no em posava bé . Però el final ho hem aconseguit.
    Yasmina Hadji Boumsahi

    ResponElimina
  10. El llibre esta molt bé i ple d'aventures. Tracta de un llibre entre l'amistat, i que s'ha d'ajudar els amics quan ho necessiten, o demanar ajudar els amics que ens poden ajudar.
    El movie maker va ser bastant fàcil ja que tenim un al grup que s'havia molt bé com anava, i fa ser molt divertit fer-lo.

    Pol Reyes Martí

    ResponElimina
  11. El llibre "ES DEIA VANESSA. ON ÉS ARA?" És un llibre molt divertit amb moltes aventures. Tracta d'uns amics que fan al que sigui per estar amb els seus amics. M'ha agradat molt m'ha fet sentir dins l'historia.
    El movie maker ha set molt façil de fer.

    ResponElimina
  12. Aquest llibre, sentia emocions, sentia intriga, sentia esperança. Quan tan sols llegia el títol del llibre Es deia Vanessa. On és ara? em venien calfreds. Ara us diré el perquè, sentia tantes coses, perquè aquesta novel·la està molt ben redactada, les frases són curtes i amb vocabulari directe per entendre millor,el començament de la novel·la va està fenomenal, amb diàlegs, aventures i fins i tot alguna trapelleria, per poder riure. La llàstima, per mi, és que hi havien molts problemes i pistes, però tot i aixis aprenies matemàtiques, una altra cosa que no m'ha acabat d'arrodonir el llibre, ha estat que el final es veia de tres pobles lluny com acabaria i no hi ha hagut gaire misteri en el tros final.
    El MovieMaker la part cooperativa va està divertida, vam tingué que pensar i el final, molt original. Ens ho vam passar molt bé amb la Carrie i em tots els preparatius, perquè surtis de meravella i així va ser.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi m'ha agradat molt el teu comentari :)

      Pau Vila Llorà

      Elimina
    2. Jordi, m'agrada molt el comentari, està molt ben fet!

      Elimina
    3. M'ha agradat molt el teu comentari, tens molta raó!!

      Elimina
    4. Hola, m'ha agradat molt el teu comentari és molt complert, i t'explica molt bé sobre el llibre.

      Pol Vila

      Elimina
    5. Hola, m'ha agradat molt , ets un bon crític.
      Bona feina.

      Pol Vila

      Elimina
  13. Crec que aquesta novel·la està molt ben escrita, i és per la nostra edat. A mi personalment m'ha agradat molt. Perquè també vam fer un movie Maker.

    Júlia

    ResponElimina
  14. El llibre "Es deia Vanessa.On és ara?" És una història molt emocionant i amb moltes aventures on els amics de la Vanessa fan tot el possible per estar amb ella. Us recomano que el llegiu, us agradarà molt.
    També em fet un "movi maker" on fas un petit resum dels personatges.

    Pau Vilanova.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha agradat molt el teu comentari. :)

      Júlia

      Elimina
  15. M'ha agradat molt fer el llibre de la Vanessa i també fer el movie maker amb els meus companys.
    També quan la Carrie ens posava de deures llegir fins a una determinada pàgina jo tenia ganes de seguir-lo llegint.

    ResponElimina
  16. Aquesta novel·la que es diu "Es deia Vanessa on és ara" és una novel·la molt misteriosa i divertida, a mi que no m'agrada gaire llegir no parava de llegir perquè era molt intrigant. Lo que hem va agradar més de aquest projecte va ser quan vam fer el MovieMaker, ens va costar una mica perquè no teniem el programa edecuat o no el sabíem fer servir, però ens va sortir tot rodó i el final van sortir uns MovieMakers molt bonics .

    Pau Vila Llorà

    ResponElimina
  17. La novel·la "es deia Vanessa, On és ara?", m'ha aradat molt, perquè està molt ben redactada i trobo que és adecuada per a la nostra edat. També m'ha agradat perquè a mi personalment m'agraden els llibres d'intriga i aventura.
    El projecte que hem realitzat amb el movie-maker ha estat molt bé ja que m'ha ajudat a comprendre més l'historia.

    Júlia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Júlia m'ha agradat molt el teu comentari! :)

      Elimina
  18. És una llibre molt interessant, molt misteriós i molt divertit, però costa d'entendre i ordenar tot el que llegeixes.
    És un llibre que és per la nostre edat i això ha ajudat a ser un bon llibre i molt ben escrit sense errades.

    Gerard Güell

    ResponElimina
  19. Aquest llibre, m'ha agradat molt, perquè es un llibre misteriós, quan comences a llegir el llibre no pots para perquè et deixa intrigant i tens ganes de saber que passara després. Ens ho em passat molt bé llegint amb la Carrie.

    ResponElimina
  20. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè explica una aventura molt maca sobre una nena i quatre nens.

    Ens ha costat fer el pawer point i el movei maker. I la prova era difícil però el final ens hem sortit de tot. Ens ha anat molt bé llegir el llibre perquè ens ensenya que els amics s'han de ajudar encara que sigui molt difícil de fer.

    Saber el morabit

    ResponElimina
  21. Aquesta novel·la ha estat molt interessant i intrigant.En començar-la l'has d'acabar. M'ha agradat que el principal argument de la novel·la fos l'amistat.Els personatges eren originals i divertits, s'ajudaven molt uns als altres.
    El projecte de Movie Maker ha estat molt interessant. Fer-lo en petits grups ha estat molt bé, ja que cada persona podia donar la seva opinó i imaginar-se les coses a la seva manera.
    MARTA LÓPEZ

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, m'ha agradat molt el teu comentari, és molt expressiu i està molt ben redactat!

      Paula Corredera

      Elimina
  22. A estat un llibre molt interessant i le trobat intrigat ma agradat molt.
    La part que m'agradat quan els amics de la Vanessa la trobaven a l'hospital que es trobava bé.
    També es una bona manera fer un movie-maker am playmovils perquè trobo que es una bona manera de explicar el llibre amb imatges.
    M'agradat molt.

    ResponElimina
  23. El Llibre es deia Es deia Vanesa On Es ara?
    El llibre ha estat molt maco per lleigir-lo, per les seves aventures i l'emoció.
    El que m'ha agradat més ha estat la descripció dels personatges.
    El movi maker ha estat molt difícil per treballarl·lo, però ha merescut la pena ferl·lo.

    Isaac Vilarrasa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Isaac m'ha agradat molt el comentari que has fet!

      Carrie

      Elimina
  24. Aquest llibre és genial, té molt bones sensacions, hi ha moltes aventures i transmet un bell missatge. Crec que és un dels llibres més bonics que he llegit en la meva vida. És fantàstic, no té massa diàleg , és un text perfecte i molt complert. Jo el recomano, perquè és un llibre que té molta intriga i mai t'avorreixes. Per mi aquest llibre té un 10.En aquest treball em començat a fer servir el movie maker,un programa fenomenal fer un treball divertit , tot fent fotos i posant moltes animacions .Vull que aquest treball es torni a repetir.

    Pol Vila

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha agradat molt el teu comentari, és molt correcte!

      Jordi Morera

      Elimina
    2. Que meravellós. Està molt bé el teu comentari. Molt bona reflexió.

      Elimina
  25. Encara no le llegit, però amb els pawer poins que han fet els meus companys em semble que m'agradara molt.


    ÍNGRID.CANTALEJO

    ResponElimina
  26. Aquest llibre és fantàstic. Hi passen moltes aventures i hi ha molt amor entre tots els personatges. Recomano aquest llibre a les persones que els hi agradin els llibres d'amor, d'aventures,... Sobre el treball que va fer amb el movie maker, va ser un treball molt divertit, em va agradar molt. Espero que tots els nens i nenes que han de fer primer d'Eso més endavant, puguin fer aquest treball.

    Mireia Vila

    ResponElimina
  27. La novel·la "Es deia vanessa, on és ara?" és un llibre que es bonic de llegir. Trobo que aporta molt de misteri. A mi m'agrada molt perquè no pots de parar de llegir. M'ha agradat molt. El personatge que m'ha agradat molt ha set en Pep perquè fa molta gràcia.

    ResponElimina
  28. Aquest llibre m'ha agradat molt ja que m'agraden els llibres d'aventures i amb el meu grup ens ho vam passar molt bé fent el Movie Maker.

    Cristina Bassols Moret

    ResponElimina
  29. Ma agradat molt aquest llibre ja que ens ensenya els valors de l'amistat i l'amor als pares, crec que és un llibre molt bonic de llegir i us recomano que el llegiu, perquè t'ensenya moltes coses i saber l'ho important que és l'amistat durant tota la vida. Nosaltres em fet un treball amb movie maker sobre el llibre, el meu grup per exemple ho em fet amb fruites i verdures, altres grups amb play mobils... Han quedat molt bé, ja que ens hi em esforçat molt.

    Estel Colomer

    ResponElimina
  30. Es deia Vanessa. On és ara?
    Un llibre misteriós i ple d'intriga on hi passen moltes aventures i emocions.

    Un llibre exemplar del vocabulari i la literatura catalana que et fa sentir estrany, com si visquessis la història. Aquesta novel·la és molt emocionant. Et fa sentir molt bé.

    El treball va ser molt divertit perquè vam fer un vídeo que no havíem fet mai.

    Recomano aquesta novel·la a persones de la nostra edat.

    ResponElimina
  31. M'ha agradat molt aquest llibre. És una història d'aventures, de misteri i sobretot, d'intriga. És divertit, i un cop has començat a llegir, no pot parar. És un llibre que enganxa, i t'és més fàcil llegir. M'ha agradat molt, sobretot la part en què feien ràfting. És molt bonic aquest llibre i el recomano a tothom. Els Movies Maker que vam fer a la classe van ser molt bonics, encara que vam tenir problemes al escoltar la música. El treball cooperatiu a sigut molt divertit.

    ResponElimina
  32. Aquest llibre ha estat molt interessant. T'enganxava molt la història. Els personatges són molt divertits i m'ha agradat molt.
    El projecte del movie-maker ha estat molt bé, perquè veiem els mateixos personatges però interpretat per diferents maneres. Ha set un projecte molt divertit. Espero que es torni a repetir.
    Neus

    ResponElimina
  33. aquest llibre magradat molt ja que es un llibre de avanturas m'agradat molt fer el projecte i es un llibre que el racomanoc a tots

    ResponElimina
  34. M'ha agradat moltíssim tot el llibre. He patit i rigut amb l'Adrià, el Gafes, en Pep i en Sòmines. He conegut personatges interessants i aventurers, que farien tot el que fos per recuperar l'amistat de la seva amiga, cosa que em sembla molt bonic. Hem disfrutat molt fent el movie maker d'aquest llibre, i hem passat moments molt bons que mai oblidaré, del llibre i de l'experiència. Crec que val la pena llegir aquesta aventura que t'atraprà fins al final, i que no et deixarà escapar fàcilment.

    Paula Bassets Bosch

    ResponElimina
  35. Aquest llibre a set molt emocionant i divertit. Estava ple d'aventures en tot moment sense para. El tros més intrigant va ser quan la Vanessa es quedava... No ho diré perquè es millor que ho llegiu. També al final hi ha una desesperada despedida i un petit amor entre l'Adrià i la Vanessa. És una novel•la molt de misteri.
    El projecte del movie maker m'ha semblat molt divertit de fer. Jo crec que hi havia idees d'altres grup que estaven molt bé i la nostra també.
    He gaudit mol fent tot aquest projecte!

    Laura Serra

    ResponElimina
  36. El llibre ‘’Es deia Vanessa. On és ara?’’ és un llibre, intrigant i emocionant. M’ha agradat molt llegir-ho, ja que a vegades em poso molt histèrica, pensant el que vé a continuació.
    M’ha agradat també, la manera en què expliquen les emocions dels personatges, i la descripció d’algun lloc, em fan sentir com si estigués vivint en aquell moment. És fantàstic!
    També m’ha ensenyat que l’amistat, i que és molt important, i que els amics sempre s’ajuden uns als altres. És una novel•la al·lucinant.
    El movie-maker que hem fet en grup, ha sigut molt divertit. Hem pogut treballar en grups, i exposar idees entre tots. El principi ens va semblar molt fàcil, però alhora de fer-ho vam saber que no ho era, però finalment ens va sortit un movie-maker molt divertit. Ens ho hem passat molt bé!

    Bin Huang

    ResponElimina
  37. M'ha agradat molt, ja que la idea principal del llibre està molt ben buscada, i al idea que segresten a la Vanessa, també està molt bé, en general tot el contingut del llibre, i està bé per entretenir al públic, tant juvenil com adult. El recomano a tothom que no se l'ha llegit, perquè passi una bona estona llegint.

    Roger Capdevila

    ResponElimina