dijous, 25 d’abril del 2013

A 2n d'ESO no paren de llegir!!!

I continuen les lectures a 2n d'ESO, els alumnes us presenten els llibres que han llegit aquesta quinzena, alhora que us animen a llegir.







19 comentaris:

  1. COMENTARI DE TEXT

    Títol:
    Memòries d’Idhun: la resistència
    Autor/a:
    Laura Gallego
    Resum:
    El dia de la conjunció astral dels tres sols i les tres llunes, Ashran el nigromant utilitza el poder dels astres per permetre als sheks, les serps alades, perquè puguin conquerir el món d'Idhun. Amb aquest mateix poder mata tots els dracs i els unicorns menys un de cada raça, l'últim drac i l'últim unicorn.
    La historia passa principalment a la Terra i a Limbhad, un món paral•lel que serveix de refugi a la resistència (que és un grup de nois que lluiten contra en Kirtash). Narra les aventures d'en Jack i la Victoria, dos nens terrícoles, per trobar l'unicorn Lunnaris i el drac Yandrak. estan acompanyats de dos idhunians: en Shail, un mag, i l'Alsan, un guerrer hereu del tron de Vanissar, un regne humà d'Idhun. En les seves aventures han de fugir d'un sicari de l'Ashran, el senyor de les serps que senyoreja el món d'Idhun. L'assassí és en Kirtash, del qual la Victòria s'enamora perdudament. La seva primera gran batalla es lliura dins seu. Ha de triar entre l'amor tendre que sent per en Jack o l'atracció irracional respecte a en Kirtash.
    Valoració:
    Llibre molt recomanat a tots aquells que els hi agradi la fantasia i els mons imaginaris, i de una de les millors autores d’aquest gènere, la autora espanyola Laura Gallego.
    Un llibre que et fascinarà la forma en que barreja la realitat i la ficció i els problemes psicològics de molts adolescents d’ara, barrejat amb una ficció de dracs, serps alades i unicorns.
    A més, també és un llibre que et dona una gran oportunitat a fer volar la imaginació i pensar com són els seus personatges.
    Espero que us agradi tant com m’ha agradat a mi, perquè la nota que li fico és un 10.

    ResponElimina
  2. No T’atabalis Svenja:
    Christian Bieniek
    Resum:
    La Svenja és una noia de 12 anys i viu en una família en que els estius pare i mare treballen i ella s’ha de fer càrrec de Fabians els seu germà petit una passat i l’Hugo el gos de la Lyli . La Svenja té un problema és la més baixeta de la classe , i per ella és una dificultat ja que tothom l’insulta dient-li : puça , formiga o menyspreant-la. Però un dia passejant per el carrer amb la Lyli una de les seves úniques amigues .I veu unes sabates molt altes i ella les vol . Per comprar-se-les , demana diners als seus pares però ells tants de diners per unes sabates no o veuen clar . Per això la mare li ordena que faci de detectiu espiant el Pare i li pagarà un part, el pare quan s’anà dona ell també vol que espiï la mare perquè vol deixar de fumar i s’amaga els cigarrets a les butxaques . La seva cosina gran la Mona a qui li agrada un nen en Pascal un de 15 anys que va en monopatí cabells rossos llargs i braços musculosos i morenos de passar-se la vida al parc de monopatins dons aquesta li ordena que també el vigili així dons la Svenja de feina en feina va estalviant i den mica en mica es va enamorant den Pascal.... Arribat l’estiu les coses és comencen a complica ja que a totes dues els i agrada el mateix .

    Valoració personal:
    És un llibre molt adolescent com la majoria de persones que el llegeixen és a partir de dotze anys i jo le trobat fenomenal ja que són histories que ens poden passar a tots.

    Guillem Sacrest

    ResponElimina
  3. Títol: L’assassí de Gràcia
    Autor: EDUARD JOSÉ
    Resum:
    Cada any, al mateix dia es troba a una noia morta a la ciutat de Gràcia. A la gent li preocupa molt que torni a passar, per això el cap d’investigadors, li assigna el cas a en Cano i només li queden 9 dies per el pròxim assassinat. En Cano recerca informació en els expedients del altres casos, la informació és escassa, per això és posa les piles i comença a investigar. Sospita que l’assassí es un propi veí de Gràcia, i que segurament estudia a les víctimes abans de matar-les. Hi han 4 sospitosos i només un pot ser l’assassí. Els investiga però no en treu resultats, cada vegada queden menys dies per l’assassinat, va a contra rellotge i no té temps, qui serà l’assassí que preocupa tant a la gent de Gràcia?
    Valoració:
    És un llibre amb molt de misteri i acció, et farà posar-te dins el personatge i viuràs aventures, perseguiràs a delinqüents, agafaràs probes per culpar a algú, aniràs a contra rellotge per descobrir l’assassí, però d’una cosa tens que estar segur, això pot passar en qualsevol lloc, i en qualsevol dia i l’assassí podria ser el teu veí.

    Jordi Agustí

    ResponElimina
  4. Títol: Abans de néixer, després de morir.
    Autor: Jaume Cela

    Resum:
    En aquest llibre s’explica com la Clara és una nena normal fins que un dia la seva mare pateix un accident, va estar atropellada per un automòbil i aquest cop tan brusc va fer que es quedes en un estat de salut crític i entra en un coma molt llarg exactament de uns dos mesos. Després de molt de temps en un somni molt llarg aquest somni sembla que està a punt d’acabar i aquest cop no serà de bona manera. La Clara esta a l’escola i té intuïcions de que la mare no es troba bé però ella no sap si marxar de la classe o no i de sobte quan va a sortir per la porta per anar a l’hospital i trobar a la seva mare no pot perquè ja hi ha el seu oncle a la porta que li dona la mala notícia, ella es posa a plorar als braços del tiet. El germà gran de la Clara en Pere en el moment de la mort de la Mare estava de camí a Valencia i decideix anar a casa per estar amb els seus i trobar consol als braços de la Clara. La resta de la història tracta de com sent la mort de la mare cada un dels personatges, el pare, el germà gran, el germà petit i la Clara, i també de com s’acostumen a viure sense una persona que havia estat tant important en les seves vides.

    Valoració del llibre:
    Aquest llibre només el recomano per aquella gent que sigui forta emocionalment ja que mentre vas passant les línies mentre vas passant les paraules t’imagines com seria si et passes a tu. Apart d’això és un llibre molt sentimental vull dir no es talla alhora de expressar el que senten cada un de els personatges i això ajuda a comprendre el infern que estan vivint. Animo a llegir aquest llibre perquè descobreixes lo important que són les persones i a valorar-les tots els moments de la teva vida.
    “No ho trobes a faltar fins que ho perds.”

    Miquel Domènech 2n ESO B Català 2AB

    ResponElimina
  5. Títol: Quan es cremen els gira-sols
    Autor/a: Dolors Garcia Cornellà
    Resum:
    Aquest llibre, va d’un nen que té 15 anys, a punt de fer-ne 16. Ell, viu amb el seu pare, però arriba un moment que la situació es complica. La Gina, una de les millors amigues que té, l’ajuda cada dia a intentar superar els problemes, juntament amb l’Oriol, el seu millor amic.
    La seva mare i el pare, s’ho deixen, la mare, juntament amb la seva filla Olímpia se’n van a viure a Cadaqués. Això fa que el pare s’angoixi molt a l’hora de fer les seves aficions que mes li agraden( ser escriptor) . També es dona el cas que el fan fora de la feina, i tot això fa que l’Ovidi, el fill, se’n tingui que fer càrrec del pis, menjar etc.
    Tota aquesta ajuda l’aconsegueix gràcies al seu oncle Patrici que té un restaurant que li funciona molt be, allà, li dona feina a l’Ovidi per treballar a la cuina a pelar patates, allà fa un amic que es diu Àngel que l’ajuda a adaptar-se.
    La situació es complica, l’Ovidi no sap gaires coses de la seva mare, el seu pare esta molt angoixat però també pensatiu a l’hora de fer alguna novel•la. Quan aconsegueixen ensortir-se’n d’alguns problemes, l’oncle Patrici els va ajudant tan com pot, fins que arriba un punt que els i proposa d’anar a viure al pis de dalt del restaurant, així no tindrien tantes despeses.
    I així ho fan, l’Ovidi aquesta proposta li sembla molt bé, tot i que no sap el perquè l’oncle els i ofereix; així doncs, intenta convèncer el pare.
    Valoració:
    Una història de sentiments, esforç, problemes econòmics... que et poden passar a tu qualsevol dia. Llegeix-lo te’l recomano!

    Paula Gómez.

    ResponElimina
  6. Títol: TRES AMIGUES I UN ESTIU
    Autor: Maria Enrich

    En un càlid estiu la Lisa es torna a trobar amb la seva millor amiga la Noèlia que feia uns anys que sen va anar a viure en una altre ciutat. Quan es van retrobar la Lisa va notar que la Noèlia s’havia fet mes maniàtica, que el seu grup preferit ja no era el Tots Folks, també que havia fet nous amics en Santi i en Pau, resumin que havia canviat. La Lisa va conèixer una noia que es deia Greta i es van fer molt amigues. Un dia a Vilamar i va anar un actor molt important de TV3, i les nenes volien un seu autògraf menys la Greta que passava de coses com aquestes. La Noèlia i la Lisa van conèixer a la Margaret una noia molt amiga d’aquell actor tan important i els i va presentar la estrella de la televisió, elles estaven boges per demanar-li molts autògrafs i no s’havien que dir-li. Van arribar a casa amb tot ple de fotos seves amb l’autògraf i una dedicatòria, van estar molt contentes. Més tard al costat del poble de Vilamar feien el concert del grup dels Folks, el grup preferit de la Lisa i la Greta. A la Noèlia l’any passat era el seu grup preferit però es veu que en aquest estiu ha canviat molt i com que ja no estaven de moda ja no li agradaven. La Lisa i la Greta van comprar les entrades però no tenien medi de transport per recórrer uns vint quilometres. El final la Margaret els hi va dir que ell i el Jofre Abadal l’estrella de TV3 i anaven i que si volien les podien portar i així ho van fer. Van sortir d’aquell concert amb molt contents tots, molt satisfets. Tornant del concert la Lisa va anar a casa la Noèlia, per preguntar-li com es que havia canviat tant. La Noèlia li va dir que havia canviat tant perquè no es veia be com era físicament. La Lisa li va dir que estava molt be i que no calia està prima per quedar be. Que ella estava be físicament i que si s’aprimava més i continuava fen regim quedaria anorèxica. La Lisa li va donar l’exemple de la Greta perquè la Greta no era pas una persona que es considerés gaire prima, però que estava contenta de com era físicament. Les dos nenes millors amigues en aquell estiu es van enamorar les dos. Si vols saber com acaba el llibre l’hauràs de llegir. Podràs saber si aquelles parelles d’enamorats seguiran una relació i si l’amistat de la Noèlia i la Lisa continuarà sent com abans o no.


    Vols llegir una història d’amor amistat i confiança? Aquest llibre es l’ideal. Tres amigues i un estiu, tel recomano.

    LAIA QUER

    ResponElimina
  7. Títol: El noi del vestit
    Autor/a: David Walliams.
    En Dennis es un noi de 12 anys es un noi normal. La seva mare un dia va marxar de casa i ja no han tornat a veure- la mes. En Dennis sempre s’ha sentit frustrat per el seu germà John perquè te 14 anys i es més gran que ell. El seu pare també es diu Dennis. En Dennis es un noi amb moltes idees, però la seva vida era avorrida. Ell jugava a futbol només perquè el seu pare li fes abraçades. En Dennis un dia estava remenant per casa i va trobar una fotografia quasi cremada on es veia la seva mare , el seu germà i, el seu pare i ell , en Dennis va voler guardar aquesta foto sota del seu matalàs. El pare d’en Dennis no els deixava plorar, no els deixava parlar de la mare i en aquella casa tampoc es podia fer abraçades , però un dia en Dennis va agafar un constipat molt fort i no va anar a l’escola, a la tarda va començarà a jugar amb el seu germà a futbol i just en aquell moment va passar un amic seu de l’escola preguntant-li que com estava, ell li va explicar que estava molt constipat, el seu amic Darvesh li va dir que avui feien un partit molt important de futbol, que si volia venir a jugar. En Dennis al principi li va dir que no, però al final insistint en Darvesh , va dir que si i va anar corrent a casa agafar les coses. Quan va acabar el partit el pare d’en Dennis li va fer una abraçada perquè havien guanyat. El dia següent en Dennis va anar a l’escola i va conèixer a una noia a la Lisa era un a noia que li encantava la moda i un dia li va dir a en Dennis que si volia anar a casa seva aprovar-se vestits, en Dennis aquella tarda va anar a provar-se vestits. En el Dennis li encantava provar-se vestit, la Lisa li va dir en el Dennis que si es volia disfressar d’una amiga francesa que es digues Dennise i ell va dir que si va agafar el vestit i es va passejar per el carrer, tot el mon se'l mirava d’una manera molt poca agraciada, però a ell li donava igual, ell per fi va saber que amb la Lisa la seva vida no era tant avorrida ell va dir que si ,ell aquella tarda s'ho va passar molt bé.
    Valoració: Es un llibre molt bonic ple de emocions, el llibre es de drama però hi ha trossos que son de comèdia. El recomano a tots el nois i noies que els hi agradin les histories de plorar i de riure.

    Laia Querol Picón

    ResponElimina
  8. Títol: El diari taronja de la Carlota
    Autor/a: Gemma Lienas

    RESUM:
    La Carlota, quan estava jugant el partit de basquet, quan va veure entra a una nena em pantalons llargs, i samarreta de màniga llarga, va quedar molt sobtada, perquè va pensar que no devia ser molt còmode per jugar, i que perquè anava d’aquella manera? Si era perquè tenia fred o perquè. Quan va acabar el partit, li va anar a demanar allà al vestidor, i la nena em molta vergonya va respondre, que era per la seva religió que els feien anar així.
    L’endemà a la classe de la Carlota, van decidir fer un debat, i havien de donar idees sobre de que el farien, i entre totes les idees, la Carlota va dir que podien fer-lo de l’emigració. I així va ser, a tots els companys els i va sembla una bona idea, i la Carlota va començar explicant el que va veure en el partit, i també va dir que a la classe podrien participar els seus companys immigrants que un venia de Àfrica, la Nàdia del Senegal, etc..
    Doncs, van començar a fer el debat, i els nens i nenes immigrants donaven la seva opinió sobre el que deien, i van dir, que no sempre que ve un immigrant al país, no a de ser dolent, com tots els pensaments que tenim quan algun immigrant ve nou, n’hi ha de males persones, però també n’hi ha com nosaltres, perquè tinguin un altre color de pell no em de tenir un mal pensament d’ells.
    Era hora de anar cap a casa, i encara no havien acabat el debat, perquè hi ha moltes coses de que parlar, i van decidir que cadascú a casa buscaria informació sobre això.
    La Carlota, quan va arribar a casa es va posar a buscar informació, i quan va ser l’hora de sopar, en Marc el seu germà, li va explicar que havia vingut una nena nova a la classe, quer era molt guapa, trempada i bona persona, que li agradava molt, però que feia coses que nosaltres no fèiem, era una mica rara, i al Carlota sobre els coses que li va explicar en Marc va arribar a la conclusió que era una immigrant, i li va demanar em en Marc, que si li podia fer preguntes per poder acabar el seu treball d’investigació, i que així era una excusa per poder parla i acostar-se mes a ella i així guanyaria la confiança si es que li agradava tant.
    Finalment, va arribar el dia de que havien de exposar a davant de tota a classe el seu treball d’investigació, però va passar una cosa.. Que per saber-la, us haureu de llegir el llibre! Ànims, que es molt divertit!

    Valoració:
    Aquest llibre, tracte molt sobre la realitat, i et fa reflexionar molt, perquè pot ser que tu tinguessis unes visions i aquest llibre te els fa canviar i reflexionar, a la vegada també es molt divertit perquè quan menys tu esperes alguna cosa passa.

    Sara Soy Florido

    ResponElimina
  9. TÍTOL: Kafka i la nina que se’n va anar de viatge

    AUTOR: Jordi Sierra i Fabra

    RESUM
    En Kafka, és un malalt, un any abans que es moris, va anar a passejar pel parc de Berlín, observava les paralles o matrimonis de totes edats, matrimonis amb fills acabats de néixer, matrimonis amb els somnis acabats de gastar...Fins que la plor d’una nena petita, l’Elsi, el desperta, havia perdut la seva nina. Kafka la vol consolar i li contesta que no l’ha perdut se’n ha anat de viatge, i li diu que ell és el carter de les nines, porta les cartes que els hi escriuen les nines a la propietària. Des de llavors Kafka haurà de crear cada dia una carta escrita per la nina i on explica coses de diferents ciutats i països. És l’escriptor de les cartes, cada nit, s’asseia el seu escriptori i començava a escriure.
    A través de les paraules de les cartes, va canviar les llàgrimes d’Elsi per somriures. Kafka va saber escriure les cartes amb molta tendresa. Aquelles pàgines varen crear un món de fantasia en el qual els dos van trobar el consol.
    Existeix una llegenda que diu que , veritablement, aquesta nena va existir i que les cartes van ser escrites per Kafka...però mai s'han localitzat.
    VALORACIÓ
    Aquest llibre m’ha agradat molt. Us recomano que el llegiu, no només perquè l'argument ja és interessant, sinó perquè aquest llibre està escrit de manera que, per a Kafka, les emocions de la nena són el més important del món. Durant uns dies, el món de Kafka, el malalt només vol els somriures de la nena, i veure-la feliç.


    Sandra Padrosa

    ResponElimina
  10. Títol: L’escriptor assassí
    Autor: Blanca Álvarez
    Resum:
    És d’un escriptor molt famós que era mujeriego i una nit en la que va quedar amb un noia que havia conegut una nit a un bar, i a aquesta noia al següent mati la policia el va trobar en estat de shock i a la noia la van trobar morta, A l’escriptor se’l van emportar a la presó per matar a la noia o al menys això es pensaven els policies, però l’escriptor repetia que l’havien robat un disc on hi havia escrit el seu nou llibre. Al fill del escriptor que es deia Jaime, i ell es pensava que el seu pare era totalment innocent i per això va decidir ajuntar-se amb la filla de una mitja del seu pare que era mol intel•ligent i ja estava acostumada a fer aquest tipus de investigacions.
    Carlota que era com es deia la filla de l'amiga de la seva Mare li va proposar que quedessin al dia següent per anar a esbrinar sobre el tema del seu pare, estan convençuts que ell no ha estat el causant de la mort i decideixen jugar a detectius, ells busquen pistes, empremtes, arxius, recorren a diversos contactes com la empresa que els proporciona informació sobre la novia del seu pare, la seva vida, familiars, empreses i altres dades.
    Quan van obtenir la informació es van donar compte que aquesta noia tenia un projecte que no havia sortit a llum.

    Valoració:
    Aquest llibre aporta molt coneixements, i moltes coses que ens podrien passar a la realitat, penso que es un llibre per el jovent i que amb ell aprens moltes coses interesants. Passaràs una bona estona llegint-lo ja que quan comencis no podràs parar, ja que t’impacientes per lo que passarà.



    Sandra Llovera

    ResponElimina
  11. Títol: Enigma a internet

    Autor: Pere Casals

    Resum: Un grup de nois i noies reunits per el final de les vacances d’estiu i la despit de una amiga, es troben a l’aire lliure fent una barbacoa i passant-ho molt bé, quan de sobte els apareix un home estrany amb una furgoneta de vidres fumats, aquest senyor els interroga perquè sap que la tia d’en Bill, la Marilyn, fa un reportatge sobre les drogues i la corrupció, aquest senyor que vol que li diguin Cascavell els va intentar de tirar pel penya segat de a prop de la platja.
    Abans de que la Clara marxi en Bill li explica que la seva tia ha estat amenaçada de mort des de un correu tapper@rumbbitas.com i es posen a investigar a casa seva i mirar el correu. Al cap d’una estona entren els seus amics corrent dient que els perseguien uns gossos molt violents, ells no ho saben però els gossos eren d’en Cascavell, perquè els volia liquidar.
    En Bill decideix explicar-ho al seu grup d’amics i un d’ells ,en Yoshio, que estudia informàtica decideix investigar. La Clara els explica que el seu pare es policia els podrà ajudar des de Barcelona.
    Després de tot la Clara es troba a l’aeroport a punt de marxar a casa, després de un llarg despit dels seus amics. Mentre la Clara agafa l’avió a casa de la Marilyn on hi ha els seus amics truquen a la porta, hi ha un noi que els explica que els ve a ajudar, però ells no se’l creuen i en Bill vigila per visera de la porta. Uns amics surten de casa a investigar qui es el que truca la porta i de sobte arriba la tia d’en Bill, ella els explica que es un detectiu que l’està ajudant.
    Després de moltes hores connectats i comentant les novetats amb la Clara es tornen a quedar sols, i de cop, es sent la porta, en Bill pensant que era la seva tia va a mirar qui es, i no es la tia sinó que es en Cascavell, ells decideixen no obrir-lo, i ell a continuació marxa. Els nens el segueixen i descobreixen que el seu destí es el bar de Les Rumbitas Fritas, el segueixen fins a una habitació fosca que posa prohibit entrar, en entrar-hi veuen que està ple de animals morts penjats al sostre.
    Al final truquen ...

    Valoració: Aquest llibre es molt interessant, et farà canviar i quan el comencis no podràs parar fins a descobrir el que passa després d’entrar a aquella habitació misteriosa.

    Lluis Vilalta 2n ESO B Català 2AB

    ResponElimina
  12. Títol: La Júlia i el falcó maltès
    Autor/a: Montse Español
    Resum:
    La història comença quan la Julia (una nena de 14 anys) i la seva mare, van a una festa a una mansió del llac. Durant aquesta festa la Julia, coneix a un actor, que sap fer molt bé obres d’art, durant aquest dies el seu poble esperaven molts de turistes ja que hi hauria un eclipsi.
    En Jordi i en Xavier (son dos bessons), son els amics de la Julià, que un dia de calor van a una gelateria. Un cop son allà, hi ha un senyor molt gros amb un paquet a la mà, quan va acabar de veure el refresc, el senyor va caure a terra, abans de morir li va dir a la Julia que sobretot entregues aquell paquet a la mansió del llac, on a dins del paquet si troba una estàtua d’un falcó. Van anar a lliurar l'estatueta a l'actor de la mansió però no hi era i no van voler deixar-al secretari.
    Uns dies desprès apareix un altre senyor que era el soci del que havia mort, però la policia nomes li va dir que anava em la roba que no tenia res mes, i el soci va dir que havia de tenir un valuós regal per un seu amic.
    Els nois i Júlia s'ho van passar bé visitant el campament i veient el material que s'anaven a utilitzar per veure l'eclipsi. Van anar un moment a la cafeteria abans de marxar i allà Julia va veure al secretari de l'actor de la mansió amb un individu desconegut, li va semblar molt estrany, veure el secretari en un lloc tan brut.
    El soci (es deia Eric) va anar a la porta de la Julia, i li va preguntar si quan els seu soci va morir si portava un paquet. La Julià va dir que no, i l’Eric li va començar a fer preguntes per saber qui mes estava per allà, o si i havia algú mes amb ella. Però la Júlia s’havia que aquella cara li sonava, perquè era l’home de la cafeteria.
    Un dia Sally va veure examinar l'estatueta i li van explicar com l'havien aconseguit i ella va dir que els ajudaria. Només els quedava esperar l'endemà el retorn de l'actor de la mansió per lliurar.
    La casa de Julia mentre no hi havia ningú, va ser visitada i van deixar tot regirat com si busquessin alguna cosa valuós. A partir d'aquí Júlia i els seus amics van ser vigilats per Eric i pel secretari i per por Julia va avisar al sergent i als seus pares.
    Entre els quatre nois van descobrir que totes les obres d'art de l'actor havien de ser robades i que anaven a ser subhastades, per això volien recuperar el falcó per a la subhasta.

    Van ordir un pla perquè la policia els agafessin a tots durant la subhasta que havia de tenir lloc durant l'eclipsi, Sally es deixaria atrapar per Eric i el secretari perquè la policia pogués tenir proves.
    Valoració:
    Aquest llibre es molt divertit i emocionant, el recomano a totes aquelles persones que els i agradi llegir. Es un llibre que porta molta emoció el cim. El recomano a nens hi ha nenes entre 12 i 14 anys.

    Laura Fustè Sucarrats

    ResponElimina
  13. COMPLOT: VIRUS K-4
    Autor: Josep Gòrriz
    Resum:
    El llibre Complot Virus K-4, tracta d’un virus que fa venir malt de cap i febre, les protagonistes són la Nela i la l’Alain, la Nela és una noia que desborda vitalitat pels quatre costats. I l’Alain és un noi eixut i impenetrable, es diria que, turmentat per una causa fosca, ell ha perdut l’esperança.
    Tots dos busquen la solitud per motius diferents. Tots dos coincideixen a Moià, un poble tranquil. Però un virus que provoca mal de cap altera la convivència. És una estranya migranya d’origen desconegut. I el poble de Moià es tant sols el començament, un avís de la catàstrofe que i haurà. El malson de la gent s’estén com la pólvora.
    Al cap d’un temps la Nela i l’Alain van a fer un viatge cap a Barcelona, per buscar mes pistes sobre aquest virus (aquesta epidèmia), cosa que ja havia arribat a Barcelona, la gent estava molt desesperada, molt preocupada i no estaven gota tranquil•la, però van poder beure que el virus no només va arribar a la ciutat de Barcelona, sinó que també havia infectat a tot Europa.
    Creien que aquest virus es transmetia de fora com la pesta, però van poder afirmar que el virus es transmetia per vegetals, i per ser més precisos per fruites, que estaven infectades per una central nuclear d’Itàlia.
    La Nela i l’Alain, van investigar amb un laboratori gemes del virus i amb uns científics van poder trobar una cura per passar el malt de cap d’aquest virus actual. La cura eren unes pastilles que es tenien que empesar amb aigua, les pastilles curarien el virus, i traurien el mal de cap però passarien molta mala estona, perquè es trobarien molt malament. . . . . .
    I si vols saber més el tindràs de acabar-lo de llegir tu.
    Valoració personal:
    Jo penso que aquest llibre és un llibre molt bo, que te molta intriga a l’hora de llegir perquè com que no saps mai que passarà et deixa amb moltes ganes de saber com acabarà, i és un llibre molt adient per a la nostra edat, però penso que li faltaria una mica més d’acció, i amb més personatges.


    Pol Sucarrats Llongarriu

    ResponElimina
  14. Comentari del llibre :
    Títol: EL llibre negre dels secrets
    Autor/a: F.E Higgins

    Resum:
    Ludow mostela és una jove que en principi està en perill i li intenten arrencar els queixals per vendre-ls, ell aconsegueix guanyar-los , s’enfila a un cavall i seguidament sen va a la “city” en arribar al poble es troba amb en Zoe Zabiddou que es un home prestador que es molt particular i seguidament agafa a en Ludow com un ajudant, la feina de en Ludow consisteix en rebre confeccions espantoses , esgarrifoses i extremadament horroroses de la gent , els seus secrets mes foscos i que mai han confessat a ningú, entre un home que desenterra els morts per arravatar les seves joies, entre carnissers i fusters que construeixen tombes , amb això en Ludow escriu al pas del temps el llibre de tots els foscos secrets de la gent , en Ludow comença a dubtar sobre en Joe , sembla que amagui algu...

    Valoració:
    Aquest llibre ha de ser llegit sobre tot per la gent que li agradi molt el misteri i lo foscos que poden ser els secrets de la gent pot ser algú realment impressionant , es un llibre que amaga molt de secrets que no qualsevol persona podria tenir sinó que es algu poc comú encara que això es basi en un fet passat, es una historia realment impressionant , la gent te que llegir aquest llibre .
    “ així , son els secrets mes foscos...”


    Betsy Cachimay

    ResponElimina
  15. Títol: Les aventures d’en Nitus Alpesto, el príncep Verd.
    Autor: Gabriel García de Oro

    Resum:
    Aquest llibre va d’un nen que es diu Nitus que té 6 anys i quan la seva mare, la reina Carbonara el ve a buscar perquè els convidats ja han arribat, en Nitus no es deixa mostrar el seu rostre, la seva mare li diu que vingui que és de molt mala educació fer tard.
    En Nitus continua sense voler sortir i li diu a la seva mare que li ha sortit una cosa que sembla un monstre. La mare li diu que no serà tant, i finalment acaba sortint i quan la seva mare li veu aquell rostre amb la enorme taca verda que li cobria mitja cara es va preocupar molt i va anar a avisar al rei Godofred quan el rei va arribar a dalt a l’habitació del nen també es van preocupar molt però com que havia de baixar i van decidir posar-li un casc.
    Quan van arriba a baix els convidats ja estaven cansats d’esperar i quan va arribar el príncep tots es van posar molt contents.
    Però entre els convidats hi havia una persona que volia el pitjor per la família del rei, aquest era en Keus.
    En Keus en veure el príncep en casco de cavaller li va estranyar molt i va dir que se’l treies perquè hi havia moltes donzelles que havien vingut per veure la preciosa cara del príncep, el príncep se’l va haver de treure, i la gent en veure aquell rostre tothom vomitava i van marxar corrents.
    El príncep aquella nit va prendre una decisió que marxaria del castell hi així ho va fer va agafar l’armadura del seu pare el cavall i va marxar en busca d’aventures només sortir ja va trobar un castell hi va entrar i va trobar una donzella molt guapa però el castell estava molt desendreçat i la donzella li va dir que hi havia un encanteri molt interesant i esgarrifós......
    Valoració:
    Es un gran llibre de aventures de valentia i honor, així que si vols passar una bona estona d’aventures llegeix aquest llibre d’en Nitus Alpesto.
    JordiAdam

    ResponElimina
  16. Títol: El secret d’en Toni Trull
    Autor/a: Isabel-Clara Simó
    Resum: En Toni Trull és un nen de catorze anys que és orfe i viu amb els seus oncles que el tracten molt malament i l’han allunyat dels seus amics i dels estudis. Treballa a un bar molt desagradable del barri de la Ribera, Barcelona.
    En Toni és un noi molt intel•ligent i se li donen molt bé les ciències. Tènia un secret amb el seu pare abans de que morís, que podria valdre milions i en Toni comença a fer experiments per acabar descobrint el secret i poder demostrar a tothom que és un noi intel•ligent i amb bona fe.
    Valoració per engrescar a llegir-lo: A qui li agradin les aventures, aquest és el seu llibre. Un noi que treballa en un bar als 14 anys li rebel•len un secret que finalment l’acaba descobrint ell sol i passen un piló d’aventures, persecucions, ajuts d’altres persones, ... Aquest llibre és d’aventures totals!










    Raül Adell

    ResponElimina
  17. Titol: El misteri dels Farrioles
    Autora: Maria Lluïsa Amorós
    (Marc Farrioles era un senyor que estava casat amb l’Anna. Amb ella havien tingut una filla, la Rita.
    El senyor Farrioles treballava amb xips, i havia de viatjar molt pel tema de la informàtica. Amb tot això la senyora Casadefabra una amiga de tots ells, va dir una mentida a l'Anna, li va dir que el seu marit era mort. I al Marc li va dir que la seva dona, l'Anna s'havia casat amb un altre home. Així la Casadefabra va poder al cap dels anys casar-se amb en Marc).

    La Casadefabra es va instal•lar a Sa Calma. Va comprovar que si eliminava la Rita, ella es quedaria tota la fortuna del seu marit. Ella només pensava amb els diners, i així ho va fer. Va contractar en Tomeu Vidal. La feina d'aquests dos consistia en eliminar la Rita com fos. Aquests dos al no tenir gaires proves no la van poder trobar i van haver de contractar a un detectiu anomenat, Marcel Ponsatti. Aquest la va buscar per tot arreu fins a trobar-la i llavors va voler parlar amb ella. La Rita es trobava a un àtic. L'endemà al matí tocaren el timbre, era en Marcel. Volia parlar amb la Rita i parlar-l'hi del tema de la Maria. En Marcel li va dir que Maria Casadefabra la volia eliminar, per així ella poder-se quedar tota la fortuna.
    A la nit mentre estaven a casa amb el Marcel van divisar una claror estranya al mig del bosc. Les portes semblaven estar tancades, era una casa abandonada, bruta però ells dos encuriosits van voler investigar-la. Un cop Van pujar les escales per entrar, Però eren tancades. Van veure una finestra mig oberta i hi van entrar. Van veure alguna cosa i van sortir. A fora van trobar unes petjades que no eren seves però no en van fer cas L’endemà en Marcel va dir a la Rita que demanés informació als seus pares. En Marcel durant el dia havia buscat molta informació i ara estava a casa esperant per s'hi veia la mateixa claror. Quan la va veure va agafar el cotxe i va anar a veure la casa un altre cop. A dins hi va trobà llibres firmats per en Marc Farrioles. De cop tota la llum va marxar.
    L’endemà va sonar el timbre. Era la Rita. A la tarda van rebre una carta que deia que els seus pares estaven a un hotel, curant-se d'una intoxicació. Van emprendre un viatge i ja cap a la nit es pararen en un hotel per descansar. Ben d'hora al matí van agafar la carretera fina arribar a un poble, on van preguntar per l'hotel i després el van anar a veure. Els van dir que ja estaven curats però que no i eren. Els van buscar a un altre poble i va aparèixer un monjo i que els va dir, que tampoc i eren .Després van tornar. En Marcel va anar a buscar menjar quan va tornà la Rita no hi era, havia desaparegut. I va pensar que l’havien matat. En Marcel pensava…, però no apareixia. Va decidir tornar a casa per recapacitar i pensar, i després buscar-la., una noia que feia les feines a casa la Casadefabra va venir, i perquè s’avia el que volia fer la Maria. La Maria se’n anava a Barcelona. En Marcel va demanar a l’inspector que busqués informació sobre certes persones. A la nit l’hi van dir que ja tenien la informació, i llavors en Marcel li va demanar a en Watson si li podia pagar un bitllet per anar a un poble. Quan es va fer de nit va veure la mateixa claror i ell i va tornar a anar. La Maria arribà a Barcelona i de seguida es posaren que estava a un poble Van reclamar la recompensa. Es va despertar i es notava dèbil, va sentir passes. La Rita va escoltar la conversa i sentí que l'home anava al poble. Ja volien matar la Rita. La Rita va poder fugir. El mateix home es va disparà i quedà mort. Quan en va Marcel arribà a Ginebra, preguntà per Laper una adreça, allà es trobà amb un senyor; era el senyor Marc Farrioles. En Marc li va explicà tota la història, el seu canvi d nom, lo de la Maria, de la Rita,...

    Valoració: És un llibre de misteris, i persecucions, si vols passar una estona d’intriga
    I saber com acaba el llibre, llegeix-lo, te’l recomano
    Eduard Viñas Canadell

    ResponElimina
  18. LA INVENCÓ D’HUGO CABRET

    Represtenta que estem en un cinema dels anys trenta, miran una pelicula, a la pentalla apareix l’Hugo Cabret un lledregot de 12 anys, al qui el seu pare que és rellotger i treballa en un moseu troba una andromina rara, ( aquesta és un automat que feien servir els mags i escriuen missatges)ells es disposen a arreglar-lo però el cap de dos dies el pare de l’hugo mort en un incendi del museu, (els passos que l’hugo ha de seguir per arreglar-ho tot estan en una llibreta) l’hugo té que anar a viure a casa del seu padrí, un borratxo de poca monta que viu a l’estacó fent de rellotger, aquest ensenya a l’hugo a fer de rellotger i a robar, però desepareix poc més tard, l’hugo no vol anar a un horfenat, ja que està començan a arreglar l’andromina gràcies a la llibreta i a robar peçes macaniques d’una jugueteria de l’estació, però un bon dia el jugueter l’ engantxa infraganti, roban un ratoli i aquest li pren la llibreta, a més el fa treballar a la botiga si el vol recuperar, es tanca el taló del cinema i comenserà la segona part...
    Quins secrets aguarda l’ automat ?
    Com s’ho farà l’Hugo per arreglar l’automat ?
    Què es descobrirà del vell que de moment només és jogueter?

    VALORACIÓ
    Aquest llibre aporta una trama de coses divertides de seguir i el llibre dona un misteri apassionant, et fa veure les coses com uns simples engranatges de rellotges, el més simple té una roda que el fagui canviar, és recomenat per a persones a les que els hi agradi el misteri.

    ResponElimina